Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

L

lul

nått tips på hur jag bäst tränar min 4-åriga shettis för att "komma igång"? lite övningar, tips på träningschema m.m. vi ska träna för instruktör ett par ggr. nu i höst, så där lr jag nog få lite tips oxå. .. mne sen hur mkt ska man träna en 4-åring så att det inte blir för mycket. men han är lite rund så vi måste ut o röra på oss för att inte få för mycket mage :) hade även tänkt komma ut på 1 lr 2 tävlingar nästa år för att "prova på".
tacksam för svar!
 
B

**BORTTAGEN**

Min shettis är också 4 nu och alldeles för rund för sin eget bästa.

Eftersom jag inte har vagn till henne och inte kan rida henne så jobbar vi mycket från marken. Mestadels är det promenader i grimma, övar olika tempo i skritt från smyg till ganska raskt tempo. Trava får hon göra i kort tempo när jag går fort. Och så har jag underbara klätterbackar där jag försöker träna med henne 1-2 gånger i veckan.
Brukar även ha henne i longerlina ibland för att öva lite kommandon.
Tömkör ibland med grimskaft som draglinor eller så tar jag en gren på varje sida och spänner fast så att den dagen jag äntligen får råd med en vagn så ska hon i princip vara körbar.

En annan kul sak vi gör är att jag sätter på henne träns med tyglar, sedan går jag bakom eller bredvid henne och försöker på så vis öva lite öppna, bakdelsvändningar och annat.
Löshoppning gillar hon väldigt mycket också, men i form av att vi hoppar över omkullfallna trädstammar i skogen när hon springer bredvid eller bakom mig.

Tycker du ska planera lite hur du själv vill ha det, hur många dagar i veckan vill ni jobba, vad är kul och vad måste ni öva på. Vad är det för tävling du vill utföra?
Ta reda på vilka moment som ingår i tvälingen och öva på ett i taget tycker jag, så jobbar jag med min nordis som är tre år och det fungerar jättebra, vi koncentrerar oss på en sak i taget och skyndar långsamt.

/Hippo
 
L

lul

det är "vanlig" körtävling med dressyr maraton o precision. men första staren är bara med dressyr o precision. vad vi behöver träna på är väl det mesta:) mest tips på hur jag ska kunna träna hemma, jo halvhalter behöver vi träna på, samlingar i allmänhet .. men han är ju bara 4 .. så vad är rimlig träning? jag jobbar honom nu ca 4 dagar i veckan, vilket kan vara allt ifrån promenad med grimma till dressyr pass framför vagn .. vi har även en klätterbacka som klättrar i 1 ggr. per vecka.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6448 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Ridning En familj i mitt stall har köpt en ny liten C-ponny, barnet är 8 år (har ridit sen hon var 4/5 år) och har haft världens snällaste...
Svar
9
· Visningar
1 177
Hoppning Känner att jag skulle behöva lite tips och idéer då jag har slut på egna.. Jag har ett 12-årigt sto som jag har haft i ca 2,5 år. Jag...
2
Svar
25
· Visningar
1 963
Hästmänniskan Hej allihopa hoppas ni har en trevlig kväll! Det är så att jag ska rida min allra första La2 start imorrn och är riktigt nervös! Jag...
Svar
0
· Visningar
279
Övr.Hund Jag skrev här litegrann för att par år sedan men har sedan lång tid tillbaka bara läst i trådarna utan att skriva. Nu är det dock dags...
Svar
14
· Visningar
1 312

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Betäckningar 2021
  • Föl 2021

Omröstningar

Upp