Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

4-årschampionat dressyr

majola

Trådstartare
Exakt hur går kvalen till egentligen?
Jag vill ju jättegärna försöka kvala min lilla häst som blir fyra nästa år, men det är ju dumt att inbilla sig någonting om det är helt omöjligt.

Här alltså född 2000, och inriden i våras (inte av mig). Hon går i trevlig form "född på tygeln" i skritt och trav, men behöver stärka sig massor i galoppen förstås.

Jag är dålig på att bedöma gångarter, men min tränare säger att hon har mycket bra skritt. Galoppen har hon inte sett ännu (har inte haft hästen så länge). Traven har hon inte sagt något om, men den är i alla fall energisk. Ännu så länge har hon förstås jobbigt att korta sig (hon rör sig stort). Hon biljarderar, men det blir bättre när hon kortar sig (och enligt förra ägarna har det blivit bättre ju mer hon har ridits = blivit starkare).

Hon har mycket framåtbjudning och hög ridbarhet.

Den största stötestenen är jag som ryttare. :crazy: Befinner mig väl på LB/LA-nivå.

Har ett sådant ekipage överhuvudtaget något på kvalen att göra? Jag inbillar mig inte att vi kommer att vara med i toppstriden, men det är ju alltid trevligt att ha ett utbildningsmål för året.
 
Våran Welano var ju med i höstas på regionala uttagningen som gick på vår hemmaklubb. Man fick rida skritt, trav, galopp enligt anvisningar (inkl ökad steglängd), lite sidvärts. Anvisningarna finns att få i förväg, vi fick dem från arrangörsklubben.

Dock kan jag säga att han som enligt mig kommit långt för att vara 4 år (går i stadig form alla gångarter, kan länga/korta sig i galoppen men ej helt i traven ännu, förstår sidförande skänkel) inte ansågs riktigt klar. Han fick kritik för att han var lite för vinglig o bäbis ännu, omusklad hals o för att han tittade på borden i ridhuset de första varven. Hästen som vann den uttagningen trampade de på framridningen. Jag hade aldrig gissat att det var en 4-åring om det inte var för att de sagt det. :crazy: Den var ganska hårt tagen om man säger så. För att gå vidare till final ska man nog ha matchat sin häst ganska hårt, men man kan ju oxå som vi gjorde, se det som ett utbildningsmål o en träning. Vi hade ju heller inte kunnat matacha hästen hårdare ens om vi velat, hade ju bara haft honom i 5 veckor då.

Welano en vecka efter 4-årschampionatet

Samma dag, uppställd
 

majola

Trådstartare
Hej och hå!

Då vet man ju vad som väntar i alla fall. Jag får väl återkomma med rapport (om jag inte blir helt förkrossad förstås :crazy:)

Tack för ditt svar!
/Majola
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6452 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Avel Nu är jag ute i väldigt god tid, för ska inte betäcka om förrän 2017, men då det fölet (?) blir stoets sista förmodligen, vill jag satsa...
2
Svar
23
· Visningar
2 796
  • Låst
  • Artikel
Dagbok När jag var barn så tyckte jag att det såg så elegant ut att rida en häst på tygeln. Det ville jag också lära mig att göra. Vem vill...
Svar
0
· Visningar
374
Avel Efter en skada orsakad av yttre trauma behöver min häst tid och vila för att förhoppningsvis komma tillbaka till sporten och min tanke...
2
Svar
24
· Visningar
3 701
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Vilken ridkväll och vilket glädjepiller – kunde väl knappast ha varit bättre! :love: :love: Det känns som att min ridkänsla finns...
Svar
0
· Visningar
208

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Ridskoleryttare 2021
  • Föl 2021

Omröstningar

Upp