Lantbruksdjur Afrikanska dvärggetter

cowgirl81

Trådstartare
Nån här som har det. Vi har blivit lite sugna på att skaffa några stycken. Är det krångligt och söka SE-nummer på jordbruksverket. Hur är de som individer. :)
 
Det är inte krångligt att söka SE-nummer. Man gör det över nätet med mobilt ID.

Getter är ju ett djur du ska hålla journal över som jag förstår det och det finns nog de som kan hjälpamer med det. På jordbruksverkets hemsida står lagar och regler.
Det är, vad jag förstår, likadant som att ha får, gris och/eller kor. Allt ska journalföras angående flytt mellan produktionsställen, slakt och så vidare.

De är svåra att hålla inne vilket kräver en del staketbyggande. De är också krävande när det gäller underhållning (alltså att hålla dem roade) så man kan behöva fixa klätterställningar etc så de inte tar sig ut och roar sig själva.

Grannen skaffade just dessa getter och de är bedårande. När hon går ut med sina hundar följer alltid getterna med.
 
vår get gick lös på stallet och fick göra vad han ville, ibland följde han med på tur i skogen. 😊 Nuförtiden bor han på ett mer getvänligt ställe med likadana kompisar och har det toppen.
Skulle nog gärna ha get själv någongång även om det känns som världens jobb att hålla dom sysselsatta och i sin hage.
 

Bifogade filer

Jag har 6 getter vara två är afrikanska dvärggetter. Dom går i nästan 1 ha stor slyhage på lösdrift med småhus de kan gå in i. Staketet består av 5 vita eltrådar som Abbe, de större dvärggeten, lätt går igenom om han vill det och har så gjort när vi har tagit ut 3 av de andra för träning. men så länge dom har nog att göra i hagen och har kompisar, så håller dom sig på insidan.
Getter är otroligt trevliga djur, men jag får nog säga att Jämtgetterna är snäppet bättre än dvärggetterna.
 

Just nu

Hästfolk

Hästvård

  • Hullet på hästar så här års.

Träning

  • Födda 2016

Utrustning

Hästavel

  • magnum psyche

Tävlingsgrenar

Allmänt

Hem & Hobby

  • Isolering

Barn

Hund

Katt

Andra Djur

  • Reptiler

Bukefalos

Hästnyheter

Upp