Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

E

Estelle

Det här med avståndsbedöming är så himla svårt ! jag sitter och smyg"plockar" i henne utan att tänka på det och lixom försöker måtta in avstånden.... tänk om hästarna kunde taxera själva...och varför är det så himla svårt för vissa av oss ? det borde inte vara så himla svårt egentligen :crazy: :smirk:
 
Hm... jag gjorde likadant istället för att lita på min häst. Det blev himmel och pannkaka. När jag senare lät bli att ordna så gíck det galant!!! Tror man ordnar för mycket.
 

ameo

Moderator
Det ÄR svårt med avståndsbedömning. Försök tänka FRAMÅT hela tiden, och försök hitta en pounkt där du kan rida mjukt framåt i stället för att göra galoppsprången kortare och kortare ju närmare hindret du kommer. För ju mer du "drar åt handbromsen" före hindret, desto mindre kraft har hästen kvar att hoppa med när ni väl är framme vid hindret...
När hindren är små går det kanske bra ändå, men när det blir större kommer hästen börja stanna, just av det skälet. :(

Träna gärna din avståndsbedöning på markbommar, det kan du göra nästan varje dag. :)
 
Tänk som Ameo säger att du ska rida framåt. Du ska ju till och över hindret och det går ju inte om du sitter och backar hela tiden.

Jag har haft samma problem, men har lärt mig att faktiskt låta hästen sköta det mesta själv och inte sitta och greja med den innan hindret. Du ska alltid vara "klar" sista galoppsprånget innan hindret och kunna lätta på handen.
 
Det viktigaste är att inte förlora galoppen.
Man ska ha ett bra galopp tempo (det tempo hästen går bäst i), sean när man närma sig hindret så ska man ta in hästen på korta galopp språn, men utan att ta bort tempot eller galoppen. Genom att få hästen att ta kortare galopp språng, så kan den komma närmare hindret, och komer den lite fel, ex för långt i från, så har den chans att hände få ett bra språng.

Om ni inte förstår riktig, så lägg fram en bomm. Gå med normala steg mot bommen, varje nersatt fot är hästen hovar.
Gå nu mot bommen genom at sätta fötterna precis framför varandra (vänsters fots tår mot höger fots häl) och gå fram mot bommen.
Tänk nu att du kommer fel på bommen när du går med långa steg, och jämför om du kommer fel in på hindret med korta steg. Det blir stor skilnad! OCh med korta steg så är det svårare att komma fel!
 
Visst rider du storhäst??

jag fattar inte vad alla oroar sig för om avstånf till hinder. :pHar en ponny som taxerar in sig perfekt jämt.

Låt hästen komma på hindret, utan en massa tyglar. Dom klarar ju att hoppa själv på löshopning.

om 1 år kommer jag oxå att undra hur man får hästen att komma rätt på, när jag har bytt upp till häst. :eek: :eek: :eek: :D :D
 
Traning och mer traning. Ju mer du hoppar kommer du att kunna bedoma battre.
Ser du nar du ar fel? Eller ser du att du ar fel nar du precis ska hoppa? Eller ser du inte alls?

Traning och mer traning. Och ge din hast frihet att gora det den vill, for det ar faktiskt sa att hasten har ett mycket battre avstandsbedomande an vad vi som manniskor har. Hasten kan bedoma sjalv, slapp kontrollen lite och lita pa din hast.
 
En ponny har kortare galopp är en storhäst, och så har de lättare att trampa om.
Själv hade jag heller aldrig problem med avstånd när jag red ponny, men på storhäst så måste man lära sig att sätta hästen rätt.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6478 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Samhälle Jag upplever att det är mycket mer krav här än i andra länder. Jag har ju bott i några andra länder också. Svensken måste se så himla...
11 12 13
Svar
250
· Visningar
8 114
Anläggning Jag sitter och klurar på utformningen av min framtida lösdrift (alltså inte själva ligghallen, utan ”det hela”). Jag har en stor gammal...
2
Svar
39
· Visningar
1 316
  • Artikel
Dagbok Igår var vi några kollegor som var och käkade, vi skulle va kl 17 och käka, så åkte så jag var där runt 16:40, tänkte att ja får säkert...
Svar
0
· Visningar
695
Anläggning Jag står idag i ett nybyggt stall fullutrustat med tillhörande bekvämligheter som varmvatten, flera spolspiltor osv. Anläggningen har...
2
Svar
25
· Visningar
2 289

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Vinterpälsen kvar i juni?
  • Dräktiga ston 2020/2021

Omröstningar

Upp