Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Aloe Vera att blanda i fodret?!

N

nalle

Har hört att man kan ge Aloe Vera i fodret men var får man tag i det? Är det örter eller? Är det dyrt och hur mycket ska man ge? Jag har ett shettissto med eksem som jag tänkte prova det på. Någon som vet?
 
D

daffy

Man brukar hitta dom i hälso butiker.

Vad dom kostar har jag ingen anning om men jag blev rekomenderad 15ml till min dam på 500kg.
 
B

BadbrudenXS

jag ger åxå aloe vera jag köpt från en hälsobutik den kosta ca 120 kr för 1 liter jag blev rekomenderad ca 30 ml då får hon hälften sprutat i munnen å hälften i maten :bump:
 
G

gonkan

Den riktiga aloveran finns inte att köpa i butik utan endast av hemförsäljare de som finns i hälsobutiker är inte lika bra. Jag drack själv aolevera förr eftersom jag har haft magproblem är helt syptomfri nu men de jag köpte i butik funkade inte utan när jag köpte av hemförsäljare så funkade det..
 
M

millaj

Var får man tag på hemförsäljare??? Det har aldrig varit nån hos mig och det kommer nog aldrig att komma någon heller...
Mvh Camilla
 
Till alla er som köper Aloe Vera produkter!

Ta reda på hur mycket Aloe Vera produkten innehåller! Allt för ofta ser man produkter som knappt innehåller någon Aloe Vera alls! :(

Ta även reda på hur Aloe Veran har behandlats. Den är väldigt känslig och klarar t ex inte att man kokar den. Kallpressad och endast stabilierad. Det är så vi vill ha den! :)

Titta efter en certifiering av produkten från International Aloe Science Council (www.iasc.org) då kan ni skippa att fundera över ovanstående punkter för då vet ni att ni får bra produkter! :)

/Snorpan
 
S

Spider84

Jag kan ge en motsatt varning. Se till att det inte innehåller för mycket Aloe Vera.

Vi har en sån där fin historia:
På ett ställe där pappa brukar lasta (kör lastbil) så kunde man få Aloe Vera på flaska, och det var rätt så koncentrerat. En taxi chauförr hade fått det och det var varmt ute så han glömde bort det att de bara sagt att han max skulle dricka 1dl om dagen. Han hävde i sig hel flaskan (1L) på några timmar. Han fick inte sova på tre dygn!!! :rofl:
Jag tycker att det är så kul, men det var säkert jätte synd om honom.
 
*fniss* :o

Ja, så kan det gå ifall man inte följer rekommendationerna. ;) Men det visar ju också på att Aloe Veran verkligen har verkan på kroppen. :)

Efter denna historia skulle jag vilja varna folk som använder Aloe Vera för ytterligare en grej. Har man t ex stora angrepp av eksem eller utslag och vill smörja med Aloe Vera. Ta det försiktigt i början och smörj ett litet ställe, vänta nån timme. Ser det bra ut kan man smörja på en större yta.
Det finns nämligen risk för att kroppen reagerar kraftigt då den är nedsatt! :eek:

/Snorpan
 
T

Tess82

min lipizzanare har "melanomer" (cancer) i bak under svansen,och för att lindra det ger jag honom aloevera gel utvärtes + juice invärtes.funkar kanon. jag handlar på naturapoteket.gelen är 99% aloe i och den är kallpressad. /tess :)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6484 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundhälsa Det känns helt hopplöst att hitta mat som hunden petar i sig utan att man behöver ge kula för kula ☹️ Bakgrund: 14 år gammal vovve med...
2
Svar
28
· Visningar
1 581
Kropp&Själ Jag har blivit inlagd och jag har några frågor som någon här kanske kan svara på. Ja, jag vet att jag borde fråga personalen men just nu...
Svar
6
· Visningar
531
Hästvård Någon som varit med om liknande? Har ett sto som knappt aldrig varit sjuk eller skadad, tills hon för ett år sedan skadade sig rejält...
Svar
17
· Visningar
1 040
Övr.Hund Nu blir det med största sannolikhet valp lite snarare än jag hade tänkt :love: Så nu behöver jag era bästa tips och kom-ihåg inför...
2
Svar
32
· Visningar
2 197

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp