Bukefalos 25 år!

Aloe Vera och Gurkmeja?

charmant

Trådstartare
Läste en artikel om aloe vera i hästfynd och blev lite intresserad av detta.Har även hört att gurkmeja ska vara bra att ge hästar.Är det någon som har erfarenheter av detta?Och vet någon vart man kan få tag på dessa två?Tacksam för svar.
 
S

saltakatten

efter att min ena häst fick kotledsinflammation började jag ge honom gurkmeja. det ska vara bra för lederna. tror man kan få tag på det där örter brukar säljas.
 
B

**BORTTAGEN**

Gurkmeja köper du i mataffären.
Finns bland kryddorna. Men smartast är att åka till någon storgrossist och köpa en jätteburk med gurkmeja. På vanliga ICA eller Konsum har de oftast bara småburkar och det kan ju bli rätt dyrt i längden.
 

charmant

Trådstartare
Oki,ska handla på mig lite i morgon och se om han äter det,han är lite petig med vad man försöker stoppa i honom.Hur mycket ska dom ha av det ungefär?Det är en arab kille på 17 år.
 
B

**BORTTAGEN**

Man får börja med att ge litegranna och sedan öka eftersom, det är ju en krydda så det är ju rätt bra med smak i det...
Man får låta dom vänja sig med smaken litegrann i taget.
Hur mycket man ger verkar variera rätt mycket, men jag ger min nordsvensk ca 1,5 msk/dag.
 
N

Nightrider

Jag har givit Simlir gurkmeja, men fick höra att det inte var bra eftersom det är tillsatser i kryddan. Det är bättre att ge Biosynov eller Bioglucomin i så fall. Jag läste också artikeln om Aloe Vera och har börjat ge det, samtidigt som jag äter det själv. :bump:
 
B

**BORTTAGEN**

Är det?
Vad konstigt, min häst vägrade äta det i början när jag direkt började med msk-måttet... :confused:
 
Nej, det är verkligen INTE smaklöst. Visst, om du tar en ts i bulldegen så smakar det inte mkt, men hästar behöver ju lite mer än så! :)
Som tur är så gillar min häst det, men det luktar riktigt starkt. :crazy:
 
B

**BORTTAGEN**

Det var väl det jag tänkte? Det luktar ju verkligen av det när man rör ihop det så det borde ju smaka...
 

Liknande trådar

Katthälsa Jag har ett stort antal Aloe vera (eller eventuellt är det någon närbesläktad Aloe, jag är inte expert på artning av dessa) och min...
Svar
1
· Visningar
424
Katthälsa Hej! Har en honkatt på lite över 1 år som jag nu senaste halvåret gett Applaws torrfoder och mjau blötmat. Mjau har jag hört mycket...
2
Svar
28
· Visningar
616
Hästvård Jag har en häst med astmabesvär som behandlats med kortison i två omgångar utan långvarig effekt. Nu har veterinären skrivit ut...
Svar
6
· Visningar
508
Hästvård Och samtidigt motioneras? Vad anser ni? Jag vet att man kan ha easyboot vid ridning. Hovar i stil med spricker vid sömmen och det går...
2 3
Svar
40
· Visningar
2 017

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Magnussons vuxen /spannmålsfria?
  • Uppdateringstråd 25

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp