Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Ang soya till häst.

gejsa

Trådstartare
Jag skulle behöva börja ge soya till mina hästar. Hur gör ni när datumet har gått ut på påsen. Det står ju sig bara i 4 månader. Granngården har ju oftast bara gammal soya att sälja. Köper ni det ändå eller hur gör ni?
 
B

**BORTTAGEN**

Ger absolut inte gammal soja!
Jag köper min soja på en kvarn och den är då fräsch.
Är datumet utgånget eller går ut snart så köper jag det inte.
Har datumet gått ut bör det EJ användas.
 
B

benjamin

Jaså! Har kvar soya från i våras och ger en av pållarna. Varför skulle den bli dålig? Vad kan hända? :o
 
B

Bucus

Som med alla andra varor så ska man ju inte använda det efter utgånget datum. Det beror väl kanske dels på att det inte är så hygieniskt längre.
 

gejsa

Trådstartare
Jag tycker att det är konstigt att dom överhuvudtaget får sälja gammal soya på Granngården i Eskilstuna då.
Dom säger att dom får soja som bara kan stå sig i en månad ibland. För det ligger ju på lager hos dom. Så när jag skulle köpa så gick det ut om 4 dagar. Försökte pruta till mer än halva priset men det fick dom inte sälja sa dom. Men när jag var där några veckor senare så hade dom 2 pallar kvar av soja som gått ut för flera veckor sedan. Inget nytt, det kunde dom inte beställa förrens det gamla var slut........ :confused: :eek:
 
S

sova

Råkade köpa soja som gått ut i början av aug för ca 10 dagar sedan. Upptäckte det inte förrän jag kom hem. Ringde då till Granngården där jag köpt säcken och berättade hur det låg till. Jag fick då pengarna tillbaka genast utan problem. Säcken ville de inte ha tillbaka heller. Den pallen som de hade kvar skulle de göra sig av med sa dem just för att den var för gammal och genast beställa hem nytt. Bra enl mig.
 
M

Magdalena

Måste bara undra varför du ska ge soja. Ursäkta om jag tar fel nu, men hade inte du rätt bra hövärden?
 

gejsa

Trådstartare
Handlar du också i Eskilstuna möjligtvis??
För det är där som säcken skulle gå ut tror det var den 4 aug. När det var den 1 aug så var jag där och frågade, en säck kostar 160 kr och jag skulle då få köpa den för 80 kr!!!! När det bara var 4 dagar kvar.
 

gejsa

Trådstartare
Jag vet inte om jag har bra hövärden. Jag har ju en insändare med foderstathjälp. Där ska jag ju ge en massa breed och groov. Då är ju soja billigare tänkte jag. :rofl:
Har nämligen 5 hästar som alla skulle behöva breed.
 
B

Bucus

Men man kan inte jämföra soja med breed och groov. Soja innehåller mycket, mycket mer protein än vad de andra gör.
 

gejsa

Trådstartare
Nej det kanske man inte kan. Men ger jag soja så slipper jag väl antagligen att köpa breed eller??? Det blir ju fasiken så mycket billigare för mig då. Eftersom jag har 5 hästar som behöver det. Har inte kollat än om dom tål soja men skulle dom göra det så slipper man väl att ge breed och kanske groov också eller? Jag vet inte alls. Men å ena sidan så är det ju därför som jag frågar. :bump:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6483 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Jag köpte en häst för ca 7 månader sedan, jag märkte redan på provridningen att den hade lite attityd och det sa även säljaren. Jag tror...
2
Svar
20
· Visningar
2 150
Foder&Strö Ni som bara har kanske 2 hästar och alltså inte tillräckligt många för att kunna ha storbalar med hösilage, hur gör ni med grovfoder...
2
Svar
33
· Visningar
1 736
Hästvård Jag behöver råd i ett dilemma. Jag står inför att ta bort min häst som bara är 14 år. Det känns jättejobbigt och man grubblar över...
2
Svar
20
· Visningar
1 832
Hästvård Hej! Ytterligare en tråd om avlivning eller inte, men känner att det hade varit skönt att höra utomståendes åsikt och tankar om detta...
Svar
7
· Visningar
858

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Smörja mulen med?
  • Veka kotor och x bent

Omröstningar

Upp