Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Antidrag-sele

nja... fick hem en tik som hade en sån sele och hon hade stora sår. Dom fungerar väl, men jag skulle personligen aldrig använda en sån sele på mina hundar.
 
No, no, no!

Visserligen fungerar de, men de är ändå förkastliga. Selen fugnerar på så vis att den trycker på hundens känsliga lymfkörtlar i armhålorna och orsakar smärta. Därför slutar hunden dra. Selen kan också orsaka fula skavsår och häftiga ryck akn ge permanenta skador på de känsliga körtlarna. Man vet ju aldrig om man råkar snubbla.

Många hundar lär sig dessutom snabbt att inte dra med selen, men kör på som vanligt när halsband kommer på. Har man den intelligentare typen av hund är detta vanligt.

Enda gången jag kan tycka att det är befogat med en sådan sele är om hunden riskerar att skada antingen föraren eller sig själv genom sitt dragande, exempelvis om det är isgata ute och ägaren är höggravid eller om man hoppar på kryckor och måste rasta hunden.
 
T

titi

Som tidigare sagt så riskerar man skavsår på hunden och det är ingen lösning på problemet.

:banana:
 
Håller med om skavsåren!
Men det finns ju Halti för extrema fall.Men man ska alltid ha i åtanke att det finns orsaker till att en hund drar.Som en hundvetare sa till mig en gång: Det är människan som orsakar att hunden börjar dra från början.Därav går det att träna bort utan en massa tillbehör utöver en vanlig sele/halsband/koppel.
En del hundar mår bättre att gå med sele i stället för halsband.
 
Halti är inget annat än en senväg. Gå till botten med varför han/hon drar istället.

Det finns som sagt var inga genvägar...endast senvägar!
 
B

**BORTTAGEN**

Tack för era svar!
Var lite nyfiken på dessa, men jag håller mig nog borta från dom :crazy:
 
T

thereseSvensson

Hur får man reda på orsaken till att hunden drar då?
Är i ganska stort behov av att veta, då man inte kan slappna av 2 sekunder när man är ute med min ångvält.,., Speciellt när man möter andra hundar,.,. :crazy:
 
B

**BORTTAGEN**

Tjaa, antagligen är det bristande lydnad. Eller ingen respekt för dig och det du säger.. Dessutom har jag för mig att han var en omplaceringshund? Då tror jag att det tar mer än 2 månader innan den har accepterat dig som sin ledare fullt ut, om du inte är väldigt konsekvent och tydlig.

Exempelvis går du en kurs och rådfrågar din instruktör.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6447 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Övr.Hund Vi har en storpudeltik som är fantastisk och klok på alla sätt, men funderar på en sak: När vi tar fram sele eller halsband syns det...
Svar
13
· Visningar
847
Foder&Strö Jag har gett mig på att beräkna foderstaten till vår ponny. Resultatet är att vi behöver ge den mer smältbart råprotein, mer fosfor och...
Svar
13
· Visningar
533
Övr.Katt Vi har två kattsystrar som blir 1 år i maj. De är kastrerade innekatter, men vi bor så att man skulle kunna gå ut med dom i sele framåt...
Svar
7
· Visningar
536
Övr.Katt Nu börjar det bli varmt nog för Prada att vilja vara ute på balkongen så vi tänkte att hon kan få komma ut lite på innergården också...
Svar
5
· Visningar
478

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Klippa golden
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

  • Annonsera mera VI
  • Veka kotor och x bent

Omröstningar

Upp