Bukefalos 26 år!

Åsikter ang. oregelbundna nattintag?!

Sar

Trådstartare
Nu när det börjar bli kallare ska vissa av våra hästar börja stallas in på nätterna. Jag har nu fått veta att vissa hästar enbart kommer att sova inne vissa nätter, d.v.s när de blivit jobbade. Så här innan det blivit kallt har jag inga problem med detta men det känns lite oshysst att de kanske sover inne tre nätter i rad och sedan puttas ut två nätter när det blivit 20 grader kallt. Tänker jag fel i detta har ni andra åsikter?
 
Om jag har tagit in så har jag tagit in..
Jag velar inte fram och tillbaks.
Antingen har man de inne eller så har man de ute..(tycker jag)
 
P

puckis

Hästar är vanedjur och för att de ska må bra har man fasta rutiner varje dag. De skiljer inte på en tisdag eller söndag. De ska ha mat på regelbundna tider och står de inne för natten ska de göra det varje natt eller ute dygnet runt.
Har du bestämt dig för att ta in dem för natten gäller det från första dagen oavsett om vädret råkade vända och bli varmt ett par dagar.
 
Men tror du inte de kommer att få sova inne varje natt när det blir kallt? Annars verkar det ju underligt. En häst som rids får ju i regel kortare och mindre fet päls och ska inte behöva sova utomhus i 20 minusgrader :confused:
Rider de bara "vissa dagar" - låter inte heller särskilt juste mot hästen.
 
M

mazefree

Vi har en köldgräns då våra hästar får komma in. -20 ungefär, även vid snöstorm.
 
M

mazefree

Vi har en köldgräns då våra hästar får komma in. -20 ungefär, även vid snöstorm.
 
Det är bra så länge hästarna får tillgång till skydd för regn och blåst, om de inte kan orda det på annart sätt. Men det är lite konstigt att de skall vara ute ibland och inne ibland, som sagt hästar är vanedjur. mina hästar går ute året runt och de har tillgång att gå in i stallet om de vill. Vi har de bara inne om det är jättedåligt väder.
gå in och titta på min hemsida: www.angelfire.com/hero/carro :)
 

Sar

Trådstartare
Jag hoppas att de kommer att vara regelbundna i sina intag när det väl blivit riktigt kallt, jag blev bara så förvånad när jag förstod på dem att hästen skulle vara inne när han körts hårt, inte annars. Det innebär nämligen att min häst kommer att vara inne själv vissa nätter och jag hade inte riktigt tänkt det så. Angående ridning "vissa dagar" så är det inte på något sätt så att det är oseriösa utan det handlar om vilodagar samt i vissa fall varannandagsridning.
Hagen är väl utrustad med liggskjul med halm och fri tillgång på hösilage.
 
Skulle heller inte vilja att min häst står ensam i stallet. Står man på ett litet stall får man väl ta hänsyn till varandra :mad:
 
Jag håller med de övriga = antingen ute eller inne!
Sedan vore det väl bättre att dom får gå ute efter att ha arbetats = får sträcka ut musklerna istället för att bli stillastående i en box.
Våra får gå ute dygnet runt tills det blir olidligt väder förhoppningsvis är det fint Okt ut :D
 

lizan

Moderator
fast om det bara är en som ska ha sin inne så är det ju i så fall hon som ska ta hänsyn till dem andra. :smirk:
 

Liknande trådar

Foder & Strö Hej Det är min första vinter med islandshästar i Sverige. Har de i stor hage och det är fortfarande massor av gräs kvar. Men börjat bli...
Svar
8
· Visningar
645
Övr. Katt Det här är en fristående fortsättning på min tråd om att kastrera hemlös katt. Den katten, S, är numera kastrerad, vaccinerad och...
Svar
11
· Visningar
1 191
Hästvård ❌ De är en människa i mitt stall som har en nordsvensk som är !!!27!!! År. Veterinären har rekommenderat att ta bort hästen INNAN...
2 3
Svar
52
· Visningar
4 805
Träning Hej på er 👋 Jag har tagit mig an en ponny som verkligen har fått mig att förstå innebörden av omotiverad. Jag har aldrig varit med om...
2 3 4
Svar
69
· Visningar
3 929

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Traumatisk bindning
  • Bänkskiva i kalksten
  • Vårföräldrar 2018 del 3

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vilken ras passar mig?
  • Uppdateringstråd 26

Hästrelaterat

  • Fölvakargänget
  • Annonsera mera VII

Omröstningar

Upp