Katthälsa Astma

MJLee

Trådstartare
Jag börjar fundera på om Megara eventuellt kan ha astma. Hon hulkar utan att det kommer upp något (nu pratar vi kanske en gång i månaden) mer när hon kom till mig. Hon låter dessutom som hon är förkyld ibland. Allmäntillståndet är bra, aktivitetsnivå, lådan, mat osv. Jag pratade med vet när jag var inne med henne särskilt senaste gången när hon fick diagnos inflammation i nedre luftvägarna vilket orsakade kräkandet. De röntgade mage och luftvägar men inte lungorna då och tog blod och urin och allt var rent. Men börjar fundera på om det kan vara astma - jag vet att man inte ska googla för mycket för då är jag på väg in med henne akut.

Ni andra som har astmakatter? Vilka symtom hade de? Jag vet att man kan sätta på dem en mask en till två ggr per dag eller ge tabletter. Hur ställdes diagnosen? Lungröntgen och bronkoskopi?
 
Astma är i mångt och mycket en uteslutningsdiagnos. Röntgen ja, för att utesluta annat som kan orsaka samma symptom. Hulkande låter dock mer som mage/lever/pankreas/irritation i svalget.
 

MJLee

Trådstartare
Astma är i mångt och mycket en uteslutningsdiagnos. Röntgen ja, för att utesluta annat som kan orsaka samma symptom. Hulkande låter dock mer som mage/lever/pankreas/irritation i svalget.
Ja hon fick ju diagnos senast med en inflammation i nedre luftvägarna när hon kräktes. Misstänker att det är något som är fel på hennes mage/lungor/hals. Men det är så svårt när allt är vagt och förekommer så sällan. Och det händer så sällan att det är svårt att få något grepp om det.
 

MJLee

Trådstartare
Inte hela tiden, men ett par gånger om dagen. Andningen rosslade oftare, men inte heller det hela tiden. Lät lite som om hon spann, men kände på strupen att hon inte gjorde det.
Det låter inte som Megara. Hon hulkar precis som hon ska kräkas och det händer kanske en eller två ggr per månad. Sedan snörvlar hon ibland lite som hon är förkyld, vilket enligt vet är pga trånga nosgångar.
 
Tar man röntgen på luftvägar brukar man få med lungorna så man kollar på dem också.
Hulkandet låter mer som magproblem. Astma så brukar ge dem hosta.
 

Hästfolk, Häst, Avel, Grenar

Allmänt, Fritid, Barn

  • Hårsnoddsfråga

Hund, Katt, Andra Djur

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp