Då måste det ju vara svårt att inte komma upp i 500 gHittade att baljväxter oxå räknas med
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Då måste det ju vara svårt att inte komma upp i 500 gHittade att baljväxter oxå räknas med
Mitt intryck är att många äter väldigt lite grönsaker. Om grönsaker är något man äter TILL maten.Då måste det ju vara svårt att inte komma upp i 500 g
Jo, men 500 g är ändå väldigt lite. Nu är jag ju visserligen vegan men även om jag skulle äta allt har jag svårt att se hur jag skulle kunna komma under 500, känns som det skulle bli tjatigt, trist och färglöst typ.Mitt intryck är att många äter väldigt lite grönsaker. Om grönsaker är något man äter TILL maten.
Jag läste några recept i senaste Buffé, som samtliga hade grönsaker som krydda och i vissa fall ingick inga grönsaker alls. Om man åter så, eller äter traditionellt kött-sås-potatis, köttbullar-makaroner-ketchup, pasta-kyckling-gräddsås, så förstår jag om det blir svårt.Jo, men 500 g är ändå väldigt lite. Nu är jag ju visserligen vegan men även om jag skulle äta allt har jag svårt att se hur jag skulle kunna komma under 500, känns som det skulle bli tjatigt, trist och färglöst typ.
Såna där recept tycker jag ofta är helt horribla, både vad gäller säsongsanpassning av råvaror och hur mycket kött och andra animalier som anses vara "normal" mängd.Jag läste några recept i senaste Buffé, som samtliga hade grönsaker som krydda och i vissa fall ingick inga grönsaker alls. Om man åter så, eller äter traditionellt kött-sås-potatis, köttbullar-makaroner-ketchup, pasta-kyckling-gräddsås, så förstår jag om det blir svårt.
Men jag håller med, om även baljväxter räknas är det ju ännu lättare att komma upp i de där 500.
Det är ju inte grundlagen, den där rekommendationen. JAG har bestämt att alla vanliga grönsaker, alla former av linser och bönor, svamp (som inte ens tillhör växtriket) samt alla rotfrukter utom potatis räknas. Inga spannmål eller ris räknas. Inte heller olika frön och nötter.Jag läste några recept i senaste Buffé, som samtliga hade grönsaker som krydda och i vissa fall ingick inga grönsaker alls. Om man åter så, eller äter traditionellt kött-sås-potatis, köttbullar-makaroner-ketchup, pasta-kyckling-gräddsås, så förstår jag om det blir svårt.
Men jag håller med, om även baljväxter räknas är det ju ännu lättare att komma upp i de där 500.
Man får ju betrakta en sånhär rekommendation som en generell och yxig riktlinje och, som alltid med näring och kost, är det ju inte detaljerna utan helheten som betyder nåt. Till skillnad från en god middag, då, där både detaljer och helhet är viktigaDet är ju inte grundlagen, den där rekommendationen. JAG har bestämt att alla vanliga grönsaker, alla former av linser och bönor, svamp (som inte ens tillhör växtriket) samt alla rotfrukter utom potatis räknas. Inga spannmål eller ris räknas. Inte heller olika frön och nötter.
Jo, men 500 g är ändå väldigt lite. Nu är jag ju visserligen vegan men även om jag skulle äta allt har jag svårt att se hur jag skulle kunna komma under 500, känns som det skulle bli tjatigt, trist och färglöst typ.
Men vad äter du då? Aldrig lagad mat? Jag menar inte att låta dryg eller dömande, jag blir bara nyfiken, alltså uppriktigt just nyfikenJag äter max en grönsak/frukt om dagen och då anstränger jag mig.. Idag blev det en avokado till lunchen. Igår blev det en tomat till lunchen. Lägger endast till det för att vara snäll mot min kropp.
Jag hade behövt göra en smoothie på 500gr frukt och grönt varje dag för att få i mig det som t.ex. mellanmål fm och em. Då hade det fungerat.
Hittade 2 bilder på styrkelabbet som illustrerar 2 olika uppläggningar med 500gr - så att man får en känsla för hur mycket det är. Visa bifogad fil 19780
Men vad äter du då? Aldrig lagad mat? Jag menar inte att låta dryg eller dömande, jag blir bara nyfiken, alltså uppriktigt just nyfiken
Ditt resonemang låter sunt, tycker jag. Hellre halvdan kosthållning än ett helvete.Jag äter oftast frukost till alla mål. D.v.s rågbröd, ägg, youghurt med granola eller havregrynsgröt med mjölk.
Till detta blir det någon tomatskiva, en näve bär eller liknande.
Ibland äter jag lagad mat till middag. Då kanske det blir en näve bladspenat till om det är husmanskost. Ibland gör vi wok och då blir det lite mer grönsaker men det är inte i närheten ett halvt kilo som hamnar på min tallrik. Samma med tacos, visst blir det grönt men inte tillräckligt.
Jag har arbetat som personlig tränare i flera år och har under den perioden vägt och räknat på all mat jag ätit. Då var det mycket broccoli och andra frysgrönisar som var snabba och enkla att lägga i matlådorna.
Idag skiter jag i allt som heter "bör" och äter precis vad jag vill. - Då blir det för lite grönsaker istället. Men det är ok för jag mår ändå bättre nu än under kroppshetsperioden .