mian1

Trådstartare
Med homeopatmedlet blev Doris frisk, så gott som kli-fri. Sen kom löpet och på bara två veckor är hon lika dålig som hon var då vi fick medicinera henne med kortison och antibiotika. Nu verkar homeopat och veterinär vara helt överens om att det är hormonrubbningar. Veterinären rekommenderar sterilisering, kemisk eller kirurgisk. Kemisk har vi hört ska vara skadligt och kirurgiskt vill vi helst undvika om man inte absolut måste skära i henne.
Homeopaten skickar ny medicin, mot hormonrubbningar, som vi får i början av veckan. Vi kör på den ett tag, hjälper den inte måste vi nog åka till veterinären och boka en tid för sterilisering. :(

Stackars lilla Doris. Hon som mådde så bra och vi som var så glada. Dumma löp och dumma hormoner!!! :(
 
Näää, vad synd :cry:...och dessa hormoner ställer till mer än vad man egentligen tror....hela kroppen blir till kaos för en del....fråga dom om du inte kan ge lite munkpeppar åt henne i maten...
 
Hon ser hemskt ut, stora såriga områden, ögonhinnorna täcker nästan hela ögat, öronen fulla av vax och skorv och hon biter och river sig hela tiden. Stinker gör hon också och det där bruna, kladdet som hon hade i pälsen förut har kommit tillbaka. Halsen ser smutsig ut och hela hunden är fuktig och luktar så illa att vi måste ha dörren öppen på vädring hela dagarna.
:cry:
 
Inte under detta löpet. Hon har tidigare fått, men jag vet inte om det hjälpt eller inte. Hon har ju varit så här kass hela tiden innan vi besökte homeopaten. Vi har medicinerat henne med antibiotika och kortison i omgångar tidigare. Det har lindrat klådan tillfälligt. Homeopatmedlet tog bort klåda, eksem, ögon- och öronproblem, lukten, håravfallet, viktminskningen osv. Hon har sen i maj bara blivit bättre och bättre, pigg, frisk och i normalhull.
Och på drygt 2 veckor är vi tillbaka där vi startade. Hon ser hemskt ut. Jag har "nattat" henne, hållit henne stilla en stund i fåtöljen så att hon ska kunna slappna av och sluta klia en liten stund. Nu sover hon, men hon sover bara korta stunder åt gången så hon är trött hela tiden. Kan inte ha halsband på henne då vi promenerar för det kliar så om halsbandet rör på sig.

I morgon eller på tisdag kommer den nya medicinen. Hjälper inte den tänker vi sterilisera henne. Jag vill verkligen inte att de ska skära i min vovve om det inte är akut, men såhär kan hon inte ha det!!!
 
Förlåt en fullkomligt kanske dum fråga, men det har väl tagits blodprov för rävskabb..ni bor ju i de djupa skogarna och damerna brukar ju vara på rym..., promenad, menar jag ;). Det räcker inte med skrap/parasitprov. Jag förstår ju att homeopatmedicinen inte kunnat hjälpa för den diagnosen, men som du beskriver henne nu är det ju den bilden som kommer framför ögonen. Stackars er!!!!! bläh!
 
Vet inte om detta kan hjälpa..
Min kompis har i många år använt sig av homeopatmedicin på sina hundar för bla urinvägsinfektion, öroninfektion.
Hennes hundar har alltid fått många återfall innan det har hjälpt.Så hon behandlar, behandlar och behandlar.
Hon använder ändå denna sortens medicin då hon tror att man får ett bättre resultat i slutändan, när immunförsvaret är återuppbyggt.
Om hon har rätt borde det vara vanligt att man får behandla fler gånger än en.
 

Liknande trådar

Övr. Hund OM det nu finns nån som är intresserad av alla turer kring Doris eksem :smirk: Nu har vi fått en specialist och det har inte varit...
Svar
16
· Visningar
1 600
Senast: Nossan
·
Övr. Hund Har kommit hem från veterinären med Doris. Vanlig vaccinering så jag vågade mig följa med. Annars får husse åka för jag är så fjantig...
Svar
18
· Visningar
1 709
Senast: mian1
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp