Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Att tänka på vid samägande av transport

susanne

Trådstartare
Jag och en tjej i stallet funderar över att köpa en transport tillsammans. Är det någon som har några erfarenheter kring det? Några tips på vad man ska skriva för kontrakt. Hur sköter man underhåll? Om en person använder släpet mycket mer än den andra?

Dela med er av era erfarenheter.
 
Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Jag har kompisar som äger en transport tillsammans. Nu använder de släpet lika mycket, så de delar på alla utgifter. Mitt förslag är att ni skriver upp på en lista när ni använder transporten så kan ni sedan räkna ut hur mycket ni ska betala vardera av underhållet om nu den ena använder den 75% och den andra 25%. Problemet är bara att det är inte bara vid körning trailern behöver underhållas, utan även om den står still bör den servas emellanåt, och "åldersslitage" bör ni väl dela lika på. Det är nog enklast att dela transport med någon som använder den i samma utsträckning, är det stor skillnad på användandet är det nog bättre att den ena äger transporten och att man i sådana fall hyr den per gång om man använder den väldigt lite.
 
S

sessna

Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Skulle försöka på att satsa på en egen transport.
Skulle aldrig ha affärer i hop med en kompis. säkert sätt att ta död på den vänskapen. Visst det kan fungera men.....
 
S

stommen

Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Vi har en transport ihop med grannen. Det har fungerat jättebra sen vi köpte den tillsammans för ca 5-6 år sen. Nu är det inte nån dyr fin transport, så det var inte så jättemycket pengar vi pungade ut med, men fullt användbar.
Vi använder den ungefär lika mycket var, men håller ingen stenkoll på exakt hur mycket. Vi hyr dessutom ut den lite till andra bekanta (men bara folk vi känner ganska väl) och pengarna vi får in i hyra läggs i en gemensam pott för underhåll, besiktning och skatt. Den står reggad på grannen, men står här hos oss eftersom vi har bästa möjligheten att ha den under tak. Vi har inte behövt kosta på den så väldigt stora summor, mycket tack vare att grannen är duktig på att meka själv.
 
L

Lucy

Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Ville kjøpe min første transport sammen med en venn på samme stall. Så lenge vi konkurrerte på samme nivå i samme gren var det ingen problemer. Ettersom vi utviklet oss i forskjellig retning, har jeg nå egen transport.
 

susanne

Trådstartare
Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Alternativet till att samäga är att istället för en boogie köpa en enaxlad med några år på nacken.

Ni som har en tillsammans med andra berätta gärna hur era överrenskommelser ser ut i mer detalj.
 
E

Egonson

Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Vi delar vår transport med en annan familj. Eller rättaresagt JAG och två personer i den familjen delar på det. Jag betalar ju :D

Transporten står skrivet på dem i försäkring och sådant, det står i deras gård/jordbruksfastighet eller nåt för att det var billigare (vet ej så noga hur det var).
Vi delar på alla avgifter, och skötsel. Dom målade utsidan, jag målade insidan. Vi tar 50 kr för att låna ut det till folk vi känner, och de pengarna tar vi oavkortat till renovering.

Men vi känner varandra väldigt väl så det är inte så "noga".. :p Släpet är ett gammalt Trane som vi köpte av en annan vi känner, för 10.000 kr. Det är jättefint och fritt från rost, men vi har målat om det och så som sagt och så ska vi byta golv (fick golvet gratis av pappa och han gör jobbet med så det kostar inget alls).
Vi har inget kontrakt eller så.
 
Sv: Att tänka på vid samägande av transport

Hur löser man problemet vem som ska använda transporten när båda vill ha den samtidigt? Det är något jag kan tänka bli ett problem, iaf om båda åker relativt ofta.

Ullis
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5535 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Ekonomi&Juridik Det finns en gård i närheten som har ett markareal på ca 150ha som jag och en kompis satt och funderade på vad som krävs för att kunna...
Svar
9
· Visningar
1 342
Hästmänniskan Jag och min syster har för ett tag sen börjat leta vår första egna ponny, men det har tyvärr inte gått så bra hittills. Det var från...
2 3 4
Svar
68
· Visningar
6 988
Hemmet Alltså, denna djungel! Jag måste köpa en ny säng till mig själv, jag är ensam men tänker att man ändå köper en dubbelsäng, eller? Det...
2 3
Svar
53
· Visningar
2 234
Kropp&Själ Jag har tänkt att jag ska slinga håret för att få det att se lite ljusare ut. Funderar på om jag ska använda hätta eller inte. Jag...
2
Svar
21
· Visningar
814

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Fototråd
  • Dejtingtråden 32
  • Färdig pajdeg, vart?

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp