Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Bästa ledtillskotten

Hund123

Trådstartare
Vilket är det bästa ledtillskottet för hund? Eller är tillskotten typ samma lika. Jag har provat både hyaluron + samt ledsupport vet från svenska djurapoteket och tycker jag ser väldigt stor skillnad, men vill ändå fråga om det finns bättre/sämre. Han får även vildlaxolja, ledsupport vet innehåller ju grönläppad mussla som enligt beskrivning innehåller omega 3/6. Blir det för mycket omega om han får både laxolja och mussla?
 
Har goda erfarenheter av Svenska Djurapotekets Senior och även deras Ledsupport VET. Men allra bäst har nog Nutrolins Hip & Joint fungerat.
 
Har bäst erfarenhet av biopet glucosamin, men sånt där verkar vara så olika mellan olika hundar. Provade en variant som var populär och sades vara bra (minns inte vilken) och det hade ingen som helst effekt.

Sedan är det ofta en utmärkt idé att stretcha en hund också. Om en hund har anlag för att få tex artros så kan den utvecka artros genom att leden belastas snett. Genom att stretcha hunden på rätt sätt så kan man ofta hjälpa hunden att hålla sig bra i kroppen på ett sätt som gör att lederna belastas rakare och därmed minskar risken för artros. Vet du inte hur du ska stretcha din hund, prata med en fysioterapeut eller utbildad hundmassör (tex massörerna som går utbildning via Axelssons får riktigt bra utbildning i stretching av hund).
 
Min får Dasuquin och grönläppad mussla, musslan köper jag från Top Formula, otrolig prisskillnad för likadan produkt som djurapotekets. Tycker att det funkar toppen.
 
Svenska djurapoteket senior pulver gav jag till min förra hund med artros det funkade bra. Behövde dock uppehåll några veckor ibland då jag upplevde att effekten uteblev efter längre tids användning.
Och som red_chili skrev så stretcha hunden det är guld!
Stretching, ”gympa” (balansera på saker i skogen), så lite monotona aktiviteter som möjligt, undvika hårda underlag, seniorpulver varje dag och back on track täcke gav mig 1 år extra med min förra hund :love:
 

Liknande trådar

Hästvård Någon som varit med om liknande? Har ett sto som knappt aldrig varit sjuk eller skadad, tills hon för ett år sedan skadade sig rejält...
Svar
17
· Visningar
1 053
Tjatter Deltagare 1. Niyama 2. cirkus 3. Emtherlia 4. hemlig 5. MikaTela 6. Artline 7. qitis 8. Ceta 9. LenaH 10. Pegasus 11. Blacksmithfarm...
16 17 18
Svar
347
· Visningar
4 787
Skola&Jobb Jag står inför den spännande och inte så lite skrämmande utmaningen att hitta ett nytt jobb, då jag blir arbetslös inom några månader...
Svar
13
· Visningar
762
Tjatter Corona i Stallet Stall Vårlyckans ridskolechef Christian Grey, har länge ignorerat alla Coronadirektivt och ridskolan har efter...
40 41 42
Svar
836
· Visningar
14 513

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vaccinerade mot Covid-19
  • Kränkt?
  • Jobb där man rör på sig

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp