Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

benlindor eller transportskydd???

A

alltidhvit

jag undrar vad som är bäst när man transporterar en häst....fleecelindor som man lindar ända ner på hoven eller transportskydd???vad skulle ni rekomendera??? :confused:
 
Det beror på hur lätt du har att få av dem.
Skulle gärna linda istället för att använda skydd, men få av dem på en 4-åring på en stökig tävlingsplats är omöjligt!
 
Höga transportskydd som går över hasen. Sitter bättre än lindor i vissa situationer.
Fast sen kan det säkerligen vara tvärtom ibland också.
Har dock aldrig hört eller upplevt det.
 
M

montgomery

Jag kör på höga bucas transportskydd och tycker att de funkar alldeles utmärkt istället för lindor! :)
 
S

skumpan2000

Det är ju mkt smidigare med höga skydd, tycker iaf jag! Men skulle jag använda lindor skulle jag nog ha boots fram oxå! Jag är lite rädd att lindorna ska gå upp oxå.... :smirk:
 
Jag tycker att yllelindor funkar bäst. Fleece har en tendens att korva sig, men de funkar. För extra skydd så kan man ha riktigt tjocka paddar under.

Transportskydd gillar jag inte eftersom de ofta är så klumpiga att hästarna inte ens vill gå med dem. Och så brukar de kunna glida runt och då irritera hästen.
 
Z

zana

Jag kör med lindor och boots, min häst har så svårt att gå med transportskydd på... tycker att det är bättre att ha samma sak på som när jag rider också, så hon blir så nervös.
 
D

daffy

Jag navänder stora padda under lindorna och så har jag kraftiga boots. Tycker transportskydd åker för långt ner och blir sändertrampade.

Kram
 
B

**BORTTAGEN**

Jag har höga transportskydd. Mn när vi åker hem från träning om D är sent O så bruakr jag linda dem för natten borta, O då åker D med lindor O transportskydd. Endel Bucas transportskydd är konstiga för man spänner D framåt.. :crazy:
 
Brukar köra såhär; Om man ska åka och träna lindar jag vanliga arbetsbandage (padd+fleece el ylle), och har boots runt om. Arbetsbandagen får sedan sitta på under träning. (förutsättning då att man inte har så långt att åka, jag kör ca en timme) Tar med mig transportskydden som pållen sedan får åka hem i. Mest för att jag oftast åker själv, och då är det bökigt att stå och linda.
Ska jag åka längre blir det lååånga och tjooocka paddar med yllelindor på, och mysiga neoprenbootsen. Det känns bekvämare och mer följsamt än transportskydd.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6469 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård I början av december förra året visade min häst en mindre hälta på höger fram i endast höger volt på hårt underlag. Inga...
Svar
0
· Visningar
192
Hästvård Har en ponny som skoddes på fredagen, inte visade någonting på lördagen men på söndagen påväg in (från knölig och frusen hage) var han...
Svar
4
· Visningar
637
Hoppning Hej! Jag har ett dilemma med min donna. Vi har precis kommit igång efter sjukdomar till höger och vänster ( EHV osv ) och hon har...
Svar
3
· Visningar
695
Övr.Hund Hej igen, Tate här! Jag behöver er hjälp, jag har så många tankar men kommer ingen vart. Det är så att jag har hittat en hund, en...
Svar
3
· Visningar
778

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hönstråden II
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp