Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

J

JenniferBatten

Hej! någon som har bilder på Cavaletti sadlarna när dom ligger på hästen och/eller med ryttare i? Vill gärna se bilder då man får lite bättre uppfattning ang stöd o utseende på sadeln. Gärna dressyr o hopp!

Tackar på förhand:bow:
Batte
 
Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

jag har provat dressyrsadeln. Har suttit i det mesta i sadelväg under 30 år som ryttare, utan problem, men aldrig suttit i en sadel som den. Det fanns inte stöd någonstans och ingen djupaste del. Det fanns liksom ingen plats där sätet ville vara. (beskrivningen låter rätt konstig märker jag) Den låg visserligen bra på hästen men jag kunde helt enkelt inte rida i den. Prova ordentligt innan du köper.
 
S

SoofieA

Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

Jag hade en Cavaletti dressyr på min förra ponny, och det är nog den värsta sadeln jag ridit i som bigganl säger så finns det inte ett stöd nån stans på sadeln. och den kändes stor och klumpig:crazy:
 
J

JenniferBatten

Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

Ok! Dressyren är jätte obekväm alltså!:crazy: Ingen som har bilder? Hopp/flatback sadeln då? Någon som provat den o vet hur det är med stöd o så?:bow:

Batte
 
Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

Jag har flatbacken, och när man väl hittat ett rakt ex så är de ganska vettiga. Inga jättestöd, men jag sitter bättre i den än i många andra sadlar faktiskt, stadigare än i Prestige Golden star och Jacsons flatback. Inga jätteklossar men det duger. Dock sitter sadelgjordsstropparna skumt på den, jättelångt bak? Tredje stroppen ligger nästan på bakklossen så jag använder de två främre. Passar inte hästar med hög manke.
Hoppmodellen har lite större stöd och djup sits, men jag trivdes bättre i flatbacken.
 
J

JenniferBatten

Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

ok! Är stöden som korta klossar(både fram o bak?) eller är de långa? Jasså bättre stöd i hoppmodellen..hmm..du kan möjligtvis inte ta en bild eller två o lägga ut så jag får se hur din sadel ser ut? Vore jättesnällt!!
 
J

JenniferBatten

Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

Ok gud vad snäll du är! Tack så mycket!!!
 
C

Catinca

Sv: Bilder på Cavalettisadlar?*bildtråd

Har själv en hoppsadel, inte flatbacken och är/var nöjd. (Nu har dock hästen vuxit ur den).

Jämfört med andra sadlar - provade många innan jag hittade den här - upplever jag den som mkt prisvärd. Egentligen är jag annars lite skeptiskt till så här billiga sadlar men blev glatt överaskad av den här.

Det där med hur mycket stöd man vill ha är ju individuellt, jag tycker att man sitter bra i den.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5537 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Är det någon har erfarenhet av den? Söker en hoppsadel med bra stöd till en mindre ryttare. Ponnyns sadel idag passar bra men är för...
Svar
0
· Visningar
190
Skola&Jobb Hej Bukefalos! Jag började på ett nytt jobb för någon vecka sedan, vilket fick mig att fundera lite på offentlighet i jobbsammanhang...
Svar
17
· Visningar
1 392
Ridning Hej! Jag har en kallblodstravare, D ponny. Hon är inriden sen 4/5 år tillbaka men har dock stått i 3 år, har ridit henne i ungefär två...
Svar
10
· Visningar
630
Övr.Hund (Långt!)Jag skulle behöva lite input. Vi har en mellanstor hanhund på snart 1,5 år. Han är en trevlig hund, men! Han är ett helvete för...
2 3
Svar
59
· Visningar
3 504

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2021
  • Uppdateringstråd 25

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp