Övr. dressyr Bildtråden på dressyrhästarna, del X

Kanske visserligen passar bättre någon fälttävlanstråd... :angel: Men eftersom att jag i grunden är dressyrryttare så skriver jag här ändå.

Lördag med en mäktig känsla av förtroende och tillit ❤
Det där med att dra ut i skogen verkar ha blivit något av en tradition för oss nu. 😁
Denna gång gav vi oss ut i än mer utmanande terräng än tidigare, och uteritten blev en riktig prövning för oss båda. Det var allt från branta backar, till diken och stockar. Gärna i kombination också. Jag stod för att att försöka överblicka landskapet för att hitta den bästa vägen framåt. H.H stod för resten, och det med bravur. ❤
Det tog mig närmare 4 år att verkligen inse det, men efter idag förstår jag hur han kunde ha en så framgångsrik fälttävlanskarriär som yngre! Normalt sett tenderar han att vara rejält tittig ute, men när terrängen blir en stor utmaning och allt handlar om att öht ta sig fram, då släpper han tittigheten helt, kopplar på modet och tar sig fram med ett otroligt stadigt och vägvinnande steg. Något han verkligen visade prov på idag, och som gör mig enormt stolt! ❤ Det blev en stor utmaning för mig också. Normalt sett är jag ett stort kontrollfreak när vi är ute, men idag var jag verkligen tvungen att släppa det helt och hållet. Jag insåg tämligen fort att jag skulle bli tvungen att ge honom helt fria tyglar, inte bara i bildlig, utan även i rent bokstavlig bemärkelse. Något som verkligen kändes som en stor prövning för mig, vars tidigare terrängtränings erfarenheter sträcker sig till att skritta och möjligen trava över max 40 cm markliggande stockar på helt plant underlag, med ridskoleponnyer, för närmare 10 år sedan. Att då sitta med bokstavligen hellånga tyglar i bl.a. branta uppförsbackar med 40-50 cm stockar på krönen, i nedförsbackar med 30-50 cm breda diken i nederkant och över is- och snötäckta myrar med div. utspritt ris och kvistar, prövade verkligen mig och mitt psyke. Jag var tvungen att helt och hållet förlita mig på min bedömning av landskapet och vägvalen, samt H.Hs förmåga att ta sig fram. Vi lyckades. H.H var verkligen i sitt esse, lyckligare än på länge. ❤ Jag är så stolt över oss! 🌟

Några förtydliganden innan någon i tråden ev. rasar på mig:
- Allt ovanstående gick i skritt med undantag för några ytterst korta (ca. 5-25 m) sessioner trav.
- Jag visste att terrängen var tuff där vi skulle rida, men att det var _såhär_ tufft blev en överraskning som jag blev varse först när det var "för sent" så att säga.
- Därtill hade Alfrida gjort sitt till för svårighetsgraden på terrängen...:angel: Bland annat genom ännu fler stockar och allt ris och skit på myrarna.
- Med "fantastisk fälttävlanskarriär" åsyftar jag trevliga resultat i H90, kvalad till H100 och tränat på enstaka hinder på *-nivå. Han tyckte med andra ord inte att detta var svårt alls, bara jättejätteroligt! :DVilken härlig uteritt det verkar som ni haft :)
 
Jag var också ute i skogen igår, vi har haft ett uppehåll över december och jul pga mitt jobb så vi ska igång igen nu.
Tycker det är perfekt att skrutta igång i mer eller mindre jobbig terräng. Heta hästen måste ju också se sej för en aning :angel:

Hon är häftig för hon tar sej fram ta mej tusan överallt. Som en bulldozer eller nåt 😜

Tyvärr missar vi årets första dressyrträning :cautious:
Men men.

Här ska vi snart in i storskogen igen
523499DC-5BDD-4854-BCB7-7BE968638D23.jpeg
 
Vill också bjuda på en öronbild, för idag har vi lyckats med vår första mer korta och samlade galopp. :heart Nordsvensk brukshäst som blir 5 år i år och som nog tänker bli en liten dressyrhäst. Dock har vi inte varit offroad utan mest på bra vägar idag och med fin utsikt. :) Om två veckor ska vi rida för instruktör i ridhuset för första gången, hoppas ha lite ridbilder då.
IMG_20190120_123317_543.jpg
 
För 3e dagen i rad har det snöat kraftigt. I fredags och igår fick han motionera sig själv på ridbanan, då han också var extremt pigg, men nu verkade han dels ha lugnat ner sig en smula och dels var det så igensnöat att man inte ens kunde ta sig till ridbanan. Skogen ska vi inte ens prata om. Hopplöst enligt lilla matte, livets fest enligt H.H. Så varför inte vara kreativ och försöka göra något roligt för H.H tänkte jag då? Sagt och gjort.
Knöt ihop grimskaftet till ett par tyglar, och lyckades efter några om och men sitta upp i hagen! :D
Så jag red helt sonika runt i hagen barbacka, med endast grimma. Då det var upp t.om. 50 cm på sina ställen, och hagen inte heller är helt platt, blev det ett superbra lågintensivt styrkepass ändå! Han var riktigt härligt lösgjord och mjuk när vi var klara! :love: H.H tyckte det var livets fest, men höll sig ändå på mattan, så snäll som han är! :heart

 
Här har vi äntligen börjat komma igång igen efter min knäskada i början på december och nu senast ca tre veckor med kyla kring -30.
Så roligt!
Det blir promenader, något pass på lina och tömkörning så här i början för att smyga igång försiktigt och för att rasta av honom innan jag sätter mig upp igen. Trotts sina 20 år är han pigg som en 5-åring 😄 Och fluffig som en björn...
Även om han inte ska vara direkt tävlingshäst mer så hoppas jag att vi kan ta oss ut på klubbens hemmatävlingar till sommaren, bara för skojskull och för att ha något litet mål i sikte.
Han ser ut som en ponny med allt fluff, trotts sina 176 cm i mkh 💕
07EB97D5-B8C8-43C6-B453-B7CA1E67B10B.jpeg
 
Här har vi äntligen börjat komma igång igen efter min knäskada i början på december och nu senast ca tre veckor med kyla kring -30.
Så roligt!
Det blir promenader, något pass på lina och tömkörning så här i början för att smyga igång försiktigt och för att rasta av honom innan jag sätter mig upp igen. Trotts sina 20 år är han pigg som en 5-åring 😄 Och fluffig som en björn...
Även om han inte ska vara direkt tävlingshäst mer så hoppas jag att vi kan ta oss ut på klubbens hemmatävlingar till sommaren, bara för skojskull och för att ha något litet mål i sikte.
Han ser ut som en ponny med allt fluff, trotts sina 176 cm i mkh 💕
Visa bifogad fil 25308
:love::love::love:
 
Lånar knapp..

Nu e han min :o
Farbrorn som jag började rida i december och föll pladask för skulle säljas. Och en sån häst som gör mig så glad kunde jag bara inte låta gå till nån annan..
..så nu e jag frieserägare :D
♡♡♡
Men vad kul! Grattis! Ska han stå kvar på samma stall?
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Att komma till start

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp