H

honung_linda

kan man ge för mycket biotin? det är ju biotin i hippoplus tänkte börja ge det men nu får hon ren biotin, vill inte att hon skall få för lite för hon har dåliga hovar.
fatta ni?
 
Biotin är ett B-vitamin och således vattenlösligt. Men Biotin har nästan ingen häst brist av, så det är nog lite bortkastade pengar att stoppa i henne detta.
 
S

strumpan

hej!
Jag har använt biotin i många år pga dåliga hovar.
hon får även kraftfoder som inehåller biotin.
Om det är bortkastade pengar vet jag inte,hovarna är bättre ialla fall
 
N

Nina83

Något som är bra billigare och effektivare är att du stället hästens hovar i vattenbad. Du kan även stoppa in blöta trasor i hennes hovar som hon får ha när hon står på gången t.ex..
 
P

piggis_83

Oftast är det relativt små mängder biotin i fodret, så det ska inte vara någon fara att ge för mkt, om man ger biotin vid sidan av oxå.
Jag ger biotin till min häst på min hovis rek, och det har bara varit positivt.
Tänk på att det kan utgöra en stor skaderisk med vattenbad o dylikt. Det beror ju på hur du gör, men ska du ställa hästens hovar i ex plastbaljor så tänk dig för! Då är det definitivt billigare att köpa biotin o ge i fodret än dyra veterinärkostnader.
 
B

**BORTTAGEN**

Om hästen redan får i sig tillräckligt med biotin i sin foderstat så hjälper det inte att ge den extra, den får inte bättre hovar för det.

Ger du ett färdigfoder så kommer den säkert att få i sig tillräckligt därigenom och du behöver inte ge biotin vid sidan om.

Det är sällan biotinbrist i "normala" foderstater och det hjälper inte att trycka i dem mer än deras behov, de får inte bättre hovar för det men det är onödigt dyrt.

det är förvisso inte farligt, men onödigt.
 

Liknande trådar

Hästvård Jag hittar bara gamla trådar om Biotin och dåliga hovar och tänkte passa på att starta en ny då min häst har problem med framförallt...
Svar
18
· Visningar
1 078
Senast: skiesabove
·
Foder & Strö Hästen har extremt tunna sulor och är dessutom väldigt plattfotad. Omfotad på grus och har lätt att få hovbölder. Nu kraftigt halt utan...
Svar
5
· Visningar
565
Senast: Piek
·
Hästvård Hej! Min hästs ena baksko har blivit böjd så att ca en tredjedel av hoven inte längre har markkontakt. I övrigt sitter den ordentligt...
Svar
9
· Visningar
787
Hästvård Jag har ett problem som känns svårlöst. Mina hästar - som numera inte rids - har gått barfota i flera år. Den ena hela tiden, och den...
3 4 5
Svar
97
· Visningar
5 557
Senast: caballus
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CLXXIV
  • Att aldrig få sova
  • Bekräftelse

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Rocka sockorna
Upp