K

KajsaL

Jag och sambo funderar på att skaffa katt. Två stycken Birmor, vi vill helst ha "raskatter" eftersom de nog klarar innekattslivet bättre än "bondkatter". Hans föräldrar har en jättertrevlig birmaherre och det är väll mest därför vi funderar på just birma...
Nu till saken: Är det någon av er här som har birma?
Eller känner någon uppfödare som rekommenderas (eller inte rekommenderas)?

/Kajsa
 
H

Hannzo

Jag har en birma. Jag rekomenderar att du köper en/två birmor för det är en underbar ras! :love: Så lugna och harmoniska. Min katt är 9 år och har varit inne katt hela sitt liv. men det senaste året har han fått gått ute utan koppel under uppsikt. Han trivs super med det och springer aldrig i väg.. :idea: Han har lärt sig att: "Kom då ska vi gå ut" är att han ska få gå ut. Så han SPRINGER till dörren. O så fort man öppnar så springer han ut. (Han har lärt sig att sen han var liten att han INTE får gå ut, han har dock börjat bryta den regeln nu, kan det vara mitt fel mån tro? :crazy: :p)
Här sitter jag och babblar, jag tycker iaf att du borde köpa dig en birma! brun eller blå maskad är finast! :love: Gillar inte dom nya färgerna som har kommit. Själv har jag en blå maskad.
 
K

KajsaL

Lucifer...svärpäronens katt brukar var ute iträdgården i koppel. men ibland smiter han... kutar ut genm altandörren och sättersig sen vid staket å väntar på att bli hämtad, om ingen jagar honom så knallar han helt enkelt tillbaka :rofl:
 
M

Moffen88

Bara blicken från de safirblå ögonen gör ju att man smälter :p
Var tänkt att vi skulle haft birmakatter, men de slutade med två långhåriga gatukorsningar istället :p
 
N

Natazsha

Har en kompis som föder upp birmor, en kull är påväg nu :)du kanske kunde prata med henne? isåfall kan du få hennes e-mail.
 
Jag har en birmatjej, samt två ragdoll. Och även om jag tycker att birman är en jättetrevlig ras så tycker jag personligen att ragdollen är ett strå vassare.
Birman är mer självständig än mina raggisar, som vill vara med oss människor hela tiden.

Men, som sagt, birman är en jättetrevlig och vacker ras det med, och jag tycker förstås om min birma lika mycket som mina ragdolls, men jag har ändå valt att satsa på ragdoll, inte birma.

Jag har också en vän som föder upp birmor, här är hennes hemsida: http://www.ljuslycktans.tk/
 
P

PRE

Helig Birma

Birma är en underbar ras men precis som alla andra raser finns både seriösa och oseriösa uppfödare så ta reda på mycket innan du bestämmer dig. Besök Birmasällskapets hemsida http://www.birma.nu för mer information om rasen och uppfödare.

Och eftersom Birma är en väldigt social och sällskaplig katt rekomenderar jag dig starkt att du skaffar två stycken (de flesta katter av alla raser uppskattar sällskap), i alla fall om du är borta stora delar av dygnet.
 
T

Trazzelsudd

En fråga; är det någon tanke med stavningen Ljuslycktans eller är det bara ett stavfel :)?
 
Ingen aning faktiskt! Har faktiskt inte tänkt på det förrän du sa det. :o
Känns lite känsligt att fråga henne. "Du, vet du om att ditt stamnamn är felstavat." :o :D
 
T

Trazzelsudd

:D. Snopet för henne, kanske, men det man inte vet mår man inte dåligt av :). Tycker nästan att SVERAK borde reagera på felstavade namn men samtidigt är det säkert många som vill att stamnamnet ska vara en ordlek och man kan ju dessutom inte alltid leka ordpolis :D.
 

Liknande trådar

Övr. Katt Jag och min sambo längtar efter att bli med katt men vi har kört fast lite när det gäller vilken ras som kan passa oss. Vi bor i...
Svar
19
· Visningar
1 358
Senast: MissFideli
·
Katthälsa Jag och min sambo är totalt nybörjare på katt och fick hem en liten neva masquerade för några veckor sedan. Vi köpte samma mat som...
2 3 4
Svar
72
· Visningar
5 555
Senast: MJLee
·
Övr. Katt Jag är fortfarande i sorg efter att min katt hastigt och totalt oväntat rycktes ifrån mig för några veckor sedan. Alla hans saker är...
2
Svar
33
· Visningar
3 475
  • Artikel
Dagbok Det är med spänning jag ser fram emot trädgårdssäsongen 2023. Jag hoppas så att mina valnötsplantor överlever vintern. Här om dagen var...
Svar
0
· Visningar
250
Senast: Wille
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp