Bjudning med både vegetarianer och glutenfritt

cherie

Trådstartare
Jag ska bjuda över ett gäng jobbarkompisar. Vi har flera vegetarianer som inte är några problem att anpassa till, men sen finns också en person som undviker gluten. Jag går helt bet på vad jag ska bjuda på! Både själva maten och sen efterrätt. Har ni några tips?

Vi går runt och bjuder varann och det har redan bjudits vegetarisk tacos i olika former och varianter.

Jag funderar så smått på att göra falafel och bjuda på det i bröd, men något alternativ (typ klyftpotatis eller ris eller om det finns glutenfritt bröd) till den glutenintoleranta. Men skulle eg vilja ha nåt annat. Gärna inte för komplicerat så jag inte behöver laga massa smårätter. Förra året gjorde jag meze-buffé och då sen var personen med glutenfritt-preferens sjuk...

Efterrätt går jag helt bet på. Har redan bjudits på typ gino, fruktsallad, stekta äpplen etc.
 
Jag bakade kokosbollar (välj Sempers glutenfria havregryn) och en glutenfri kaka som jag googlade fram sist min glutenfria vän kom på fika :). Men jag hade tyvärr tagit fel mjölmix (hon tål inte vete) så kakan kunde hon inte äta ändå så kolla med din person!

Glutenfria tacobröd finns :)
 
Jag ska bjuda över ett gäng jobbarkompisar. Vi har flera vegetarianer som inte är några problem att anpassa till, men sen finns också en person som undviker gluten. Jag går helt bet på vad jag ska bjuda på! Både själva maten och sen efterrätt. Har ni några tips?

Vi går runt och bjuder varann och det har redan bjudits vegetarisk tacos i olika former och varianter.

Jag funderar så smått på att göra falafel och bjuda på det i bröd, men något alternativ (typ klyftpotatis eller ris eller om det finns glutenfritt bröd) till den glutenintoleranta. Men skulle eg vilja ha nåt annat. Gärna inte för komplicerat så jag inte behöver laga massa smårätter. Förra året gjorde jag meze-buffé och då sen var personen med glutenfritt-preferens sjuk...

Efterrätt går jag helt bet på. Har redan bjudits på typ gino, fruktsallad, stekta äpplen etc.
Melanzane? (auberginegratäng) Gulaschsoppa, vegetarisk variant?

Jag gjorde en lätt glass till nyår, förutsätter dock att de äter ägg. Med grädde, vit choklad och ägg.
 
@Monkie Auberginegratäng lät gott! Eller fylld aubergine kanske? Det ska jag o dejt laga idag, kan återkomma med recension :p.

Eller bönbiffar med ugnsrostade rotfrukter och kanske tzatziki och grönsallad? Alltid gott!
 
Det är ganska lätt att ersätta gluten sålänge det inte också ska vara mjölkfritt eller liknande. Mjöl ersätts med glutenfri mjölvariant, bröd finns glutenfritt till både tacos, vanligt bröd pita osv.

Fundera på vad du hade bjudit på om du inte hade behövt tänka på gluten, och sen finns det garanterat någon form av glutenfri produkt som ser till att det funkar :)

Det går ju att göra glutenfritt till alla så behöver du inte hålla på m special.
 
Jag ska bjuda över ett gäng jobbarkompisar. Vi har flera vegetarianer som inte är några problem att anpassa till, men sen finns också en person som undviker gluten. Jag går helt bet på vad jag ska bjuda på! Både själva maten och sen efterrätt. Har ni några tips?

Vi går runt och bjuder varann och det har redan bjudits vegetarisk tacos i olika former och varianter.

Jag funderar så smått på att göra falafel och bjuda på det i bröd, men något alternativ (typ klyftpotatis eller ris eller om det finns glutenfritt bröd) till den glutenintoleranta. Men skulle eg vilja ha nåt annat. Gärna inte för komplicerat så jag inte behöver laga massa smårätter. Förra året gjorde jag meze-buffé och då sen var personen med glutenfritt-preferens sjuk...

Efterrätt går jag helt bet på. Har redan bjudits på typ gino, fruktsallad, stekta äpplen etc.


Jag hade nog lagat nån wok med ris till. Då kan man ju ha kött i en egen panna vid sidan av. Till dessert kan jag tipsa om champangesorbe. Går utmärkt att göra på mousserande vin också.
 
Falafel innehåller gluten.

Men nån typ av wok tycket jag är både gott, lättlagat och passar de flesta 😋
 
En pavlova till efterrätt är det smidigaste som finns! Och jättegott! Gör marängen dagen innan; fyll med grädde och lemon curd + frukt/bär innan servering.
 
Jag gjorde en veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser i veckan, den var väldigt god!
 
Jag ska bjuda över ett gäng jobbarkompisar. Vi har flera vegetarianer som inte är några problem att anpassa till, men sen finns också en person som undviker gluten. Jag går helt bet på vad jag ska bjuda på! Både själva maten och sen efterrätt. Har ni några tips?

Vi går runt och bjuder varann och det har redan bjudits vegetarisk tacos i olika former och varianter.

Jag funderar så smått på att göra falafel och bjuda på det i bröd, men något alternativ (typ klyftpotatis eller ris eller om det finns glutenfritt bröd) till den glutenintoleranta. Men skulle eg vilja ha nåt annat. Gärna inte för komplicerat så jag inte behöver laga massa smårätter. Förra året gjorde jag meze-buffé och då sen var personen med glutenfritt-preferens sjuk...

Efterrätt går jag helt bet på. Har redan bjudits på typ gino, fruktsallad, stekta äpplen etc.

Majsmjöl är glutenfritt. Smulpaj på majsmjöl är jättegott! Innan en vegetarisk soppa och så är det väldigt enkelt att göra eget knäckebröd på majsmjöl att ha till den.
 
Halloumi stroganoff med hallonpannacottapaj som efterrätt? Det är bara att använda glutenfria digestivekex till pajbotten :)
 
Bjud på det du tänkt men byt ut till glutenfritt om det är gluten i originalet. Typ bönpasta istället för vanlig (finns ju lasagneplattor och allting). Quinoa kan också vara gott att byta ut till.

Pannacotta kanske?
 
Bjud på det du tänkt men byt ut till glutenfritt om det är gluten i originalet. Typ bönpasta istället för vanlig (finns ju lasagneplattor och allting). Quinoa kan också vara gott att byta ut till.

Pannacotta kanske?
Eller bara vanliga glutenfria produkter. Det finns ju glutenfri pasta, man behöver inte ta bönpasta om man inte vill :)

(Riktat till TS alltså)
 
Det har med tillverkningen att göra. Soya på flaska alltså.
Menar du sojasås? Ja, alltså det finns ju massor av sojaprodukter som innehåller gluten för att det är tillsatt. Och massor av sojaprodukter som är glutenfria. Men själva bönan är ju såklart glutenfri, så "soja" innehåller inte gluten.
 
Jag ska bjuda över ett gäng jobbarkompisar. Vi har flera vegetarianer som inte är några problem att anpassa till, men sen finns också en person som undviker gluten. Jag går helt bet på vad jag ska bjuda på! Både själva maten och sen efterrätt. Har ni några tips?

Vi går runt och bjuder varann och det har redan bjudits vegetarisk tacos i olika former och varianter.

Jag funderar så smått på att göra falafel och bjuda på det i bröd, men något alternativ (typ klyftpotatis eller ris eller om det finns glutenfritt bröd) till den glutenintoleranta. Men skulle eg vilja ha nåt annat. Gärna inte för komplicerat så jag inte behöver laga massa smårätter. Förra året gjorde jag meze-buffé och då sen var personen med glutenfritt-preferens sjuk...

Efterrätt går jag helt bet på. Har redan bjudits på typ gino, fruktsallad, stekta äpplen etc.
Vietnamesiska vårrullar, kanske? Tacostyle, så dukar du bara fram allt och ställer stora fat med hett vatten på bordet och låter dina gäster bygga sina egna rullar, om du tror att det är ett sällskap som står ut med ett sånt upplägg. Rispapper bör vara glutenfritt, men du får så klart kolla upp det ordentligt.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp