Bukefalos 26 år!

Blivande mankhöjd

M

Maria23

Jag var i helgen och kollade på ett litet halvblodssto, en mörkbrun vacker dam på två år.
Hon var nu 153 i mkh och uppfödaren sa att hon blir 160-163, hennes mamma var lite och pappan runt 165.
Nu undrar jag vad ni har för erfarenhet - kommer hon verkligen att bli såpass ??
Det hör till att jag själv är 174 cm och vill ha en lite större häst.
 
C

Cessan

Jag skulle gissa på att hon inte blir mer än ca 160. Men hon kan ju oxå vara den typen av häst som växer sent :). När är hon född? Hur stora har stoets andra avkommor blivit (om hon har några vill säga)?

Har själv en 2-åring som är 155cm nu - han tror jag blir runt 160.. Uppfödraren trodde som föling att han skulle bli 165..
 
Jag köpt emitt sto som två-åring och hon var då 162 cm. Nu efter betet som treåring är hon ca 165 hög men har maffat på sig väldigt mycket. Har alltså vuxit en del på "bredden" men inte så mycket på höjden.

Jag tror att du nog ska ha mycket tur för att hon ens ska bli 160 hög...men man vet ju aldrig...
 
Det är jättesvårt att säga, men jag tycker att hon är rätt så liten nu. Eftersom du vill ha en större kanske det är bättre att titta på andra hästar.

Min 2-åring är ca 160 jag hoppas att hon blir 165, men man vet ju aldrig.
 
Förmodligen blir hon inte så stor. Vid 2 år har de vuxit det mesta på höjden, så oftast blir de inte så mycket större på höjden. Visst finns chansen, men den är inte så stor att jag skulle chansa. Det är väldigt tråkigt om hästen blir för liten för dig som kräver en lite större häst.
Mina 2-årsston är nu mellan ca 162 och ca 166-67 cm och de har inte speciellt stora mödrar.
Jag upplever, och det är helt mina EGNA iakttagelser = inte alls säkert att det stämmer, att de som växer långsamt och är av den mindre modellen ofta är de som blir lite "burkiga" och korta.
Jag skulle råda dig att se dig om lite mer innan du bestämmer dig.
 

Liknande trådar

Hästvård Hej, jag köpte mitt sto i Maj 2019 och kände ganska direkt att hon inte var samma häst som på provridningen.. hon var ändå rätt framåt...
2
Svar
27
· Visningar
4 601
Avel Satt och funderade på det där med hur storleken nedärvs till fölet och hur stor inverkan stoets resp. hingstens storlek har på fölet...
2
Svar
34
· Visningar
4 253
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Jag har en dröm. Jag skulle så oerhört gärna vilja ut och VANDRA. Först och främst Sörmlandsleden, eftersom jag bor i Sörmland, men jag...
Svar
14
· Visningar
1 408
Gravid - 1år Detta blir ett skamfyllt inlägg med förmodligen bland det mest provocerande (har googlat och sett andra stackare be om hjälp o sen bli...
4 5 6
Svar
110
· Visningar
18 302

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Miljöträning & Rädslehantering
  • Föl 2021

Omröstningar

Upp