T

TurboDevil

Har funderat nu ett tag på att köpa ett var "gympaskor" till min barfota häst. Har läst lite och funderar nu starkt på ett par boaboots. Nu undrar jag om de är bra och fungerar och håller för vad de är till för?Var köper man dem?och vad kostar det?Berätta gärna om era egna erfarenheter med boaboots=)
 
Sv: Boaboots

Jag har precis köpt fyra stycken. De kom me dposten idag och jag premiärred dem på ömfotade valacken.

Han behövde ingen 'invänjning' och verkade inte bry sig om dem, och vid red en halvtimmas tur i skritt, trav och galopp, båd epå mjuk grusväg, hård grusväg, med stoora stenar och mindre, vasst grus. Samt i lera och genom en vattenpöl. Och avslutade med gräsunderlag följt av stenig stig full med rötter. Fungerade fint överallt, han slog i 'sko' (boots) lite i det tunga underlaget men då började han nog bli trött, och de väger en del de där gympaskorna.

Men hästen gick från öm, öm, öm till att utan restriktioner kunna ridas i alla gångarter, steget verkade inte förändras vad jag kunde se/känna, trots att de är lite för stora i bak och 'glappar' (som gummistövlar ungefär). Hade gaiters runt om med, och inga skav alls, lite ruggad päls men inga skav.

Kom in lite lera ffa i tån, genom de borrade broddhålen (de finns inte där om man inte gör det själv) men mindre än jag trodde, vet dock inte hur det blir under värsta lerperioden.

Lätta att sätta på och ännu lättare att ta av, jag hade lite problem att få gaitersen att hamna rakt bara men det är nog nybörjarklantighet.

Jag kan inte vara nöjdare, däremot är jag en ning konfunderad ang punkttryck av broddarna men det får vänta tills vintern eftersom jag skruvat ur dem nu.
 

Liknande trådar

IT & mobiler Jag söker tipps på hållbar laddkabel (2 meter) till IPhone. Nu vet jag inte om jag haft extrem otur, eller om jag misshandlat...
2
Svar
37
· Visningar
1 401
Senast: Badger
·
Utrustning Jag behöver snart inhandla nya ridstövlar då mina håller på att ge upp. Men jag vet inte vad jag ska ha för några. Dom ska vara mjuka...
Svar
4
· Visningar
614
Senast: KAROLIJNAH
·
Utrustning Tror att jag ska ta tag i sadelbyte i vinter och funderar en del kring vad som skulle kunna vara aktuellt att prova. Tänker en del...
Svar
6
· Visningar
806
Senast: Ajda
·
Utrustning Hejsan! Jag har en häst som är känslig runt öronen när det kommer till just nackstycket på träns. Vi har provat många olika varianter...
Svar
5
· Visningar
1 008
Senast: Habina
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp