Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

S

Sir_Pocket

Är det någon som har et bra föslag på var man kan hitta bra bogskydd. Har köpt Börjes en gång men skickade tillbaka "skiten". Det var det sopigaste jag sett. Det gick stora maskor i tyget, ungefär som i ett par nylonstrumpor.

Vet ej om Hööks är bra. Är det någon som provat?

Jag har hört att det skall finnas med kardborreknäppning både vid jorden och vid manken så att de skall sitta bra. Vet bara ej var de finns att köpa.

Har ni några bra förslag att komma med?
 
Jag letade åxå som en tok efter det men gav till slut upp och sydde ett eget, är inte alls svårt! Och blir minst lika bra som de man köper. Dessutom hade jag ingen lust att betala över 200:- för en sån enkel konstruktion. Så jag köpte tyg och kardborrband för ca 100:- ist. Gjorde med både en gjord under magen och en under bogen. MEN noppar sig gör detta åxå (lycra tyg) och det töjjer sig efterhand. MEN det fungerar ändå super, min känsliga häst är numera helt skavfri!

//jo7 :bump:
 
C

camylou

Skulle bara äga att jag också gick på att köpa börjes bogskydd. Det var det sämsta köp jag någonsin gjort.
Tyget töjde sig gick sönder och pållen fick skav i alla fall!
 
G

glow

Ett litet tips är att min häst nästan fick mer skav av sitt bogskydd.
Min häst är en riktig 'skav häst'.
Jag brukar varje dag smörja hans skav med Fyra Ess häst salva (den som luktar lite tjära!) Det hjälper så otroligt bra!! :) Alla i stallet är så förvånade men på honom hjälper det super! Täckena blir lite svarta på insidan men det går ju bort i tvätten så jag tycker fördelarna överväger. Dessutom blir det svarta på täcket som ett blankt skydd som i sig minskar skavet. Jätte bra!
Och istället för bogskydd satsade jag också på riktigt bra täcken istället (ex. Horse Wear). Med ett illasittande täcke får de ju bogskav oavsett bogskydd! (Ungefär som med en dåligt passande sadel, inga paddar lr dyl. hjälper eg.)
Men testa salvan! :)
 
Min sykunniga mamma sydde jättefina bogskydd för ca 150:- som sitter perfekt, man kan välja mönster/färg själv och de noppar sig inte. I typ "baddräktstyg".
Perfekt när man hade köpt TM regntäcke med rivigt foder... :smirk:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6446 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundhälsa Hej! Skriver här för att höra om någon varit med om något liknande. Brukar ju finnas klokt folk här inne som kanske har erfarenhet om...
Svar
13
· Visningar
1 016
Skola&Jobb Jobbade tidigare på en avdelning i anslutning till ett större boende, lärde känna personer även på det boendet och fick många goa...
Svar
6
· Visningar
1 066
Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
3 961
Hästmänniskan Ingen riktigt bra titel, men va sjutton. Suttit å läst lite olika trådar om köpa hästar och annat. Kikade lite spontant på hastnet mest...
Svar
13
· Visningar
1 414

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Klippa golden
  • Hund bet familjemedlem hjälp

Hästrelaterat

  • Annonsera mera VI
  • Veka kotor och x bent

Omröstningar

Upp