S

Sir_Pocket

Är det någon som har et bra föslag på var man kan hitta bra bogskydd. Har köpt Börjes en gång men skickade tillbaka "skiten". Det var det sopigaste jag sett. Det gick stora maskor i tyget, ungefär som i ett par nylonstrumpor.

Vet ej om Hööks är bra. Är det någon som provat?

Jag har hört att det skall finnas med kardborreknäppning både vid jorden och vid manken så att de skall sitta bra. Vet bara ej var de finns att köpa.

Har ni några bra förslag att komma med?
 
Jag letade åxå som en tok efter det men gav till slut upp och sydde ett eget, är inte alls svårt! Och blir minst lika bra som de man köper. Dessutom hade jag ingen lust att betala över 200:- för en sån enkel konstruktion. Så jag köpte tyg och kardborrband för ca 100:- ist. Gjorde med både en gjord under magen och en under bogen. MEN noppar sig gör detta åxå (lycra tyg) och det töjjer sig efterhand. MEN det fungerar ändå super, min känsliga häst är numera helt skavfri!

//jo7 :bump:
 
C

camylou

Skulle bara äga att jag också gick på att köpa börjes bogskydd. Det var det sämsta köp jag någonsin gjort.
Tyget töjde sig gick sönder och pållen fick skav i alla fall!
 
G

glow

Ett litet tips är att min häst nästan fick mer skav av sitt bogskydd.
Min häst är en riktig 'skav häst'.
Jag brukar varje dag smörja hans skav med Fyra Ess häst salva (den som luktar lite tjära!) Det hjälper så otroligt bra!! :) Alla i stallet är så förvånade men på honom hjälper det super! Täckena blir lite svarta på insidan men det går ju bort i tvätten så jag tycker fördelarna överväger. Dessutom blir det svarta på täcket som ett blankt skydd som i sig minskar skavet. Jätte bra!
Och istället för bogskydd satsade jag också på riktigt bra täcken istället (ex. Horse Wear). Med ett illasittande täcke får de ju bogskav oavsett bogskydd! (Ungefär som med en dåligt passande sadel, inga paddar lr dyl. hjälper eg.)
Men testa salvan! :)
 
Min sykunniga mamma sydde jättefina bogskydd för ca 150:- som sitter perfekt, man kan välja mönster/färg själv och de noppar sig inte. I typ "baddräktstyg".
Perfekt när man hade köpt TM regntäcke med rivigt foder... :smirk:
 

Liknande trådar

Juridik & Ekonomi Jag har mycket liten erfarenhet av att ta lån men nu har sambon och jag stött på så pass mycket patrull i senaste låntagarsvängen att...
2 3 4
Svar
65
· Visningar
5 724
Senast: Tualma
·
Hundhälsa Hej! TLDR: Är det någon som har erfarenheter av bakbensvaghet som bieffekt av en medicin? Hur lång tid tog det att lösa sig, om det...
Svar
2
· Visningar
339
Senast: Icfafn
·
  • Artikel
Dagbok Frågan har väl ställts om och om igen men nu står jag här och ber kloka buke om råd, om någon orkar läsa. Haft en mindre sund relation...
2
Svar
32
· Visningar
4 109
Senast: ameo
·
Hundhälsa Hej! Skriver här för att höra om någon varit med om något liknande. Brukar ju finnas klokt folk här inne som kanske har erfarenhet om...
Svar
13
· Visningar
2 610
Senast: Dopy
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Namngivningstips..
  • Dressyrsnack 15
  • Föl 2022

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp