Lek & tjatter Bokbingo - Våren 2019

Killaloe

Moderator
Nytt kryss för mig, en bok med "kärlek i titeln", med boken Kärlek, hat och andra filter. Jag var kanske inte extremt imponerad av den (möjligtvis pga för höga förväntningar?) men det var helt okej tidsfördriv.
 
Jag har problem med Read on location. Har ni några tips på böcker som utspelar sig i Örebro?
Här fanns lite grann, men det var även Västerås:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/rea-bockerna-en-lokalpatriot-inte-far-missa

De tidiga Maria Wern-böckerna utspelar sig i Örebro (Svart fjäril som nämns på länken är en av dem), om det kan vara något, jag gillar dem.

Fredrika Bremers Hertha utspelar sig väl också i Örebro, eller tänker jag galet?

Några rader till Svartåns finaste krokodil av PeKå Englund utspelar sig i Örebro. Jag har inte läst den, men vill gärna!
 
Det blir mycket bingo nu :D jag upptäckte att jag inte läst Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket av Jonas Jonasson, och den passar ju perfekt i rutan där författarens för- och efternamn ska börja på samma bokstav.
Inget wow, men lättsmält tidsfördriv :up:
20190228_134826.png
 
Mitt nästa kryss blir i rutan för klassiker, jag har läst Frankenstein: eller den moderne Prometeus av Mary Shelley. Mycket melankoli och ångest, andra delen som främst handlade om monstrets liv var det jag mest fastnade för. Språket är såklart oerhört vackert och naturskildringarna tidstypiskt romantiska. 
Mitt nästa kryss blir i rutan för klassiker, jag har läst Frankenstein: eller den moderne Prometeus av Mary Shelley. Mycket melankoli och ångest, andra delen som främst handlade om monstrets liv var det jag mest fastnade för. Språket är såklart oerhört vackert och naturskildringarna tidstypiskt romantiska.Älskar Frankenstein! Så totalt underskattad bok (förstörd av alla dåliga filmatiseringar :mad:). Funderar på att läsa om den till "one hit wonder" rutan, får se....
 

Ceta

Trådstartare
Skämmerskans dotter blir mitt kryss på rutan utifrån ”jag-perspektiv”.
En barnbok där jag gillar plotten, men aldrig riktigt fastnade i den. Småtrevlig var den dock :)

EE72ED2E-93D8-4EF0-B887-3655952C22D3.jpeg
 
Älskar Frankenstein! Så totalt underskattad bok (förstörd av alla dåliga filmatiseringar :mad:). Funderar på att läsa om den till "one hit wonder" rutan, får se....
Verkligen! Jag blev positivt överraskad just med tanke på hur Frankenstein skildrats i filmer. Fastnade verkligen för språket, men det brukar jag göra i 1800-talsromaner :D
 
Bok som du haft på din att-läsa-lista i mer än två år kryssar jag med The Colour of Magic av Terry Pratchett. Har läst ett par av hans böcker men har i flera år haft planer på att läsa fler.

Men, för min del tror jag inte de funkar som ljudböcker. Jag hade extremt svårt att hålla fokus. Jag provade med såna bok för ett par år sedan, det var samma sak då. Jag trodde att det kanske var för att den var på engelska, det var den första engelska bok jag lyssnade på. Men efter det här jag lyssnat på massvis andra utan problem. Jag får nog inse att de här böckerna måste läsas. Jag tänkte prova lyssna på en till, om det blir samma sak där får jag ge upp dem i ljudboksformat.

20190302_065932.png
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • En dag till utan familjen

Radannonser

  • Fint fullblod säljes

Hästnyheter

Bukefalos

Upp