Hästutrustning Bombers loose ring tube

Ace

Trådstartare
Jag ska köpa ett till bett. Mest för att jag har två träns och inte orkar flytta runt bettet.

Jag har länge varit sugen på att testa Bombers loose ring tube. Någon som testat/klämt/har tankar? Det är alltså bettringen som är intressant, mundel kvittar.
loose_ring_tube_snaffle.jpg

Hästen har nu ett Bombers barrel eggbett vilket är det bästa vi hittat. Det ligger som ett rakt i munnen vilket han gillar (Han vill ha stilla, stabilt) men rör sig ändå i båda sidor vilket jag gillar.

Jag vägrar vanliga lösa ringar eftersom han varit så problematiskt med bett, jag vill inte riskera nyp. Men jag är ändå sugen på eftergiften i en lös ring. Min önskedröm med tube är att det ska sitta still mot hans ansikte som ett eggbett men vara rörligare i tygelkontakten.

Steg två är det här med att variera mundel. Vanliga tvådelade och tredelade går helt bort, häst hatar dem. Då är frågan om det ens blir någon variation i tryckpunkter om man växlar mellan till exempel barrel och tvådelat lockup. Eller om han lika gärna kan ha ett till barrel som jag vet att han tycker om.

Min veterinär anser att det ska vara större skillnad mellan mundelarna för att vara någon vits med att variera. Hästen går dessutom bara med bett tre dagar i veckan och har aldrig haft sår i munnen så han har inte direkt problem med belastningen.
 
Om du vill ha tvådelat har Hööks ett liknande till rimligare pris.

1 minut senare: Det ville du inte såg jag nu....
 
  • Gilla
Reactions: Ace

Ace

Trådstartare
Om du vill ha tvådelat har Hööks ett liknande till rimligare pris.

1 minut senare: Det ville du inte såg jag nu....
Jag betalar gärna mycket pengar för bra prylar. Jag har väldigt sällan hittat billig kopia som fungerar lika bra oavsett vilken pryl det handlat om.

Hööks variant på detta bett har för kort "tub" och den är inte låst längs med kinden på samma sätt som bombers. Den kommer alltså ge en annan effekt och min bredkäftade groda skulle kunna lyckas klämma sig ändå.
 
Jag varierar med ett vanligt rakt (ej det smalaste) med sånadär mjuka skivor på som man måste blöta. Då blir det inte samma tryck i mungiporna. Jag har också ett barrel och upplever den som tunn just i giporna. Men i övrigt är det bra.
 

Just nu

Hästfolk

Hästvård

  • Sista tiden innan slutet

Träning

  • Lastproblem

Utrustning

Hästavel

  • Födda 2017 del 2

Tävlingsgrenar

  • Tävlingar/ Covid-19?

Allmänt

Hem & Hobby

Barn

Hund

Katt

  • Kattbilder #5

Andra Djur

  • Akvarietråden II

Bukefalos

Hästnyheter

Upp