Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

boots vid pass

I femgång (F.1) visar man 1 varv tölt (arbets- till mellantempo), 1 varv trav, 1 varv galopp, ½ varv skritt och ett varv där man visar pass på långsidorna.
Man får visa gångarterna i valfri ordning ifall det är en tävling där man rider själv på banan. Är man fler än ett ekipage på banan rider man på speakers kommando.

Det är en bra regel att alltig ha i alla fall lätta skyddsboots på hästen när man rider pass, så den inte trampar sig. Hur tunga boots man sen vill ha beror lite på hur hästen är i passen, me vanligast är det att ha tyngre boots på i femgången än i passgrenarna, för att främja de övriga gångarterna.
/Malin
 
Blyboots och gummiboots lägger vikten på olika ställen på hoven och därför är det lite olika med när man använder vilka.

Blyboots, som spänns fast runt hoven, har ju vikten lite mer kocentrerad bak på hoven och ger mer lyft uppåt, medan gummiboots, där vikten fördelas jämt runt hela hoven, ger större rundare rörelser. Så vilka du använder beror på din hästs gång och rörelsemönster.

Sen finns det ju åxå dubbelboots, som är blyboots, men en extra "kappa" över, som spänns lite lösare och med dessa kan man få kombinerad efftekt (uppåt+rundare). Men som sagt är det helt beroende på hästen vad som funkar bäst.
/Malin
 

fia0

Trådstartare
Så om jag förstått helt rätt beror det på hästen vilken typ av boots jag använder vid passläggning :idea:

Tack :bump:
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6499 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Nu vill jag ha era råd. Ni som har använt boots på era hästar en längre tid. Jag funderar på att sluta sko mina stora hästar och...
2
Svar
31
· Visningar
822
Ridning Jag rider en Frieser som slår ihop bakhovarna väldigt mycket. Han slår så mycket att han sliter ner pälsen som är vid kronranden. Ibland...
Svar
5
· Visningar
531
Utrustning Vad har ni för erfarenhet av barfotaboots? Vilka använder ni? Något speciellt märke ni rekomenderar? Hon går barfota men ska få boots...
Svar
10
· Visningar
240
Utrustning Hej! Jag har just fått hem en ny ponny och vi fick till en hoppsadel. Problemet är att vi upptäckt att sadeln inte passar, den backre...
Svar
3
· Visningar
415

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Allmänna fodertråden
  • Hundyrken

Hästrelaterat

  • Medryttartråden
  • Kliande svansrot

Omröstningar

Upp