Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Boxer från Sverige?

B

Britta68

Hej, vår älskade boxer gick bort i april och vi funderar på en ny. Bor i Finland och här finns inte så jättemånga uppfödare av boxrar, framförallt inte av såna hundar som har resultat från brukshundsprov. Vi vill gärna ha just en sån, och om hunden har anlag kanske tävla med den. Utställningar intresserar inte.

Finns det nån här som kan berätta litet om boxeraveln i Sverige, är det generellt friska och krya hundar? Skulle det vara idé att ta en från Sverige, eller vill folk inte sälja till utlandet?

mvh Britta
 
B

Britta68

Sv: Boxer från Sverige?

Tack för ditt svar!

Jo jag känner ganska bra till vilka kennlar det finns iom att vi haft boxer tidigare, och vi var på endel utställningar odyl med den.

Vi märkte dock ganska snabbt att a) vi var inte intresserade av utställningar och b) hunden hade inte heller förutsättningar.....utan det var mera brukshundssidan som intresserade. Nu var dock hunden avlad mest med sikte på utställningar och i längden så trivdes han inte speciellt bra med brukshundsträningen, han hade aldrig den där riktiga viljan att samarbeta med föraren. En underbar sällskapshund blev han dock :love: !

Därför skulle vi vara intresserade av en hund med brukshundsstam den här gången, vi har redan nosat på grenen och har en del erfarenhet av boxrar. De lämpliga valpar som föds verkar dock vara reserverade långt på förhand....men det är väl bara att ställa sig i kö hos nån uppfödare.

Har dock för mig att boxern har varit mera pop i Sverige än här, så tänkte att det kanske finns ett större utbud på valpar där.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5532 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hundavel&Ras Jag funderar ofta på vad nästa hund ska bli för ras. Jag har de senaste åren haft flera dalmatiner och innan dess växte jag upp med...
2 3
Svar
54
· Visningar
3 272
Övr.Hund Jag kan inte hålla mig... måste smygstarta en tråd till nästa år. Jag kan inte vara den enda som redan nu har planer tänker jag. Från...
98 99 100
Svar
1 980
· Visningar
166 093
Hundavel&Ras Dags för ännu en rastråd. Om två-tre år planerar jag att skaffa en till hund, då min äldsta hund då börjar bli lite äldre (jag har två...
5 6 7
Svar
126
· Visningar
8 553
  • Låst
  • Artikel
Dagbok I oktober 2007 så kom en liten ljusbrun kille med fyra vita tassar hem till mig, fyra månader gammal! :love: Imorgon fyller samma kille...
Svar
6
· Visningar
1 257

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Dejtingtråden 32
  • Vad gör vi? Del CXXXV
  • Säga upp sig-ish. (Hjälp!)

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp