Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

B

**BORTTAGEN**

Någon som har erfarenhet av boxmattor, har ett halvblod som får liggsår jätte lätt. Omöjligt att få till någon bädd då han rör sig mycket i boxen och inte lyfter på fötterna. Enligt de som säljer box mattor skall man inte behöva använda så mycket strö om man har mattor. Någon som vet hur det funkar i värkligheten?
 
Jag har boxmattor till min häst. Dom är 4 cm tjocka och tunga, lite hårda men ändå mjuk.

Det sägs att man bara behöver ca 3 cm spån över mattorna men jag har mer. Jag har som om jag inte hade några mattor. Det räcker ju med 1 spånbal första gången och sedan så fyller man på efterhand. Men det är så praktiskt för man behöver inte ha mycket spån om man inte vill och hästen får det mjukt och varmt att ligga på.

Har kalkat under för säkerhetsskull.

Kram Favina :bump:
 
Jag har haft boxmatta förr till ett stort hbl,men kan inte påstå att det blev bättre för det.
Han var också "rörig" i boxen och ofta så låg spånet utmed kanterna,vad jag märkte med boxmattorna var att han ändå fick liggsår,men de såg mera ut som brännsår istället.
Det enda som har hjälpt är mera spån,alt torv,eller blandat torv och spån.
Jag har alltid haft minst 25 cm spån inne i boxarna vilket resulterat i att de kan inte röra runt allt utan att det tar stopp mot väggarna nångång..
 
Det blir väldigt äckligt under mattorna, speciellt om man har ett tunnt lager spån på... Hjälper inte speciellt mkt mot liggsår på dom hästar jag har sett som har dom... Trist... Tyvärr tror jag att det i boxen är väldigt utkastade pengar... men det är min personliga åsikt... :crazy:
 
Boxmattan i min hästs box är ingen sådan man köper, utan tja, jag vet inte vart min svärfar har fått tag på den... Mattan har legat i boxen i ca 3 år och när jag lyfte i somras var det fortfarande helt vitt av kalk (vi kalkade innan). Lika fräscht som när vi la in den!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6469 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Foder&Strö I stallet där vi står nu sen i somras är det halm som strö (ingår obegränsad mängd). Min häst kissar vid sidorna, är stor o tung o rör...
Svar
10
· Visningar
773
Samhälle Måste få vädra mina tankar lite. Igår fick min sambo en inbjudan till en kompis födelsedagsfest om knappt tre veckor. Festen kommer att...
5 6 7
Svar
120
· Visningar
5 426
  • Artikel
Radannons Är intresserad av att om några år starta upp med häst igen. Har jobbat som skötare till och från sedan 10års ålder då jag fick sköthäst...
Svar
0
· Visningar
333
Hästvård Någon som varit med om liknande? Har ett sto som knappt aldrig varit sjuk eller skadad, tills hon för ett år sedan skadade sig rejält...
Svar
17
· Visningar
1 052

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd nr 24
  • Kastrering

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp