S

Spider84

Jag blir knäpp.
Jag har letat sen i början av sommaren efter en viss sorts sadel med 33 i bomvidd (100grader) och har inte sett skymten av en. Jag har ju tjuvkikat lite på andra sadlar också, men alla ligger på normala bommar eller graderna runt om.

Är det så få som har hästar med breda ryggar?
Mitt lilla halvblodssto som bara är 157cm och normal kraftig har ändå såpass med rygg att hon behöver 100graders bom. Känns som att det borde finnas fler som har såna hästar.

Det känns så onödigt att behöva gå och köpa en splitter ny sadel. Just nu har jag ju inte råd, men håller ändå koll efter en begagnad och hittar jag en får jag väl låna pengar eftersom de verkar vara så "ovanliga".
 
C

cranberry

Men vad säger du??? :eek: Jag letar själv (dressyr) och det är ju nästan bara breda bommar till salu nu?
Det har ju varit "på modet" med breda bommar i ett par år och nu börjar alltfler breda bommar komma ut på beg.-marknaden.
Men är det inte typiskt? :crazy: :D Det är alltid det man vill ha som inte finns...!

Murphys lag du vet!
Men det är bara att hänga i, själv har jag dock börjat vika mig, det är inte baaara Frank Bain jag kan tänka mig längre, då får jag väl vänta till dödagar...! ;)

/cranberry
 
S

Spider84

:D
Jag har sagt det till mig själv att antingen hittar jprecis den sadeln jag vill ha, vet precis märke, modell m.m, eller så får jag vänta och köpa mig en helt ny. Är man kinkig så är man, men då får man väl också stå sitt kast.

Jag har ju mest kollat på hoppsadlar även om dressyrsadel är intressant till våren och där kan jag då inte hitta några breda bommar. Det bredaste jag sett är vid bom (eller motsvarande det grad mässigt), men jag behöver ju x-vid till min lilla häst och dessutom måste jag 17,5" i sätet och de flesta är ju 17", vilket är jätte okekvämt för mig att rida i.

Så det skulle inte förvåna mig om jag hittar "drömsadeln" som passar på alla sätt och vis förutom till min rumpa. :crazy:
 
Det är svårt att hitta riktigt breda sadlar till halvblod, jag har själv inhandlat en M&N 33. När jag skulle sälja min Wellington med normal bom ville alla ha breda och nu när jag säljer min Wellington med vid bom verkar alla vilja ha extra vid, normal eller en annan färg. Suck! Det är ett aber både att sälja och köpa sadel!
 
S

Spider84

Okej nu har du tappat bort mig. Menar du att det finns sådana sadlar ute till salu på buke eller var det bara allmänt ett tips.

Kinkig som jag är så vill jag ha en Henri de Rivel, Hopp Exklusive med 33 i bom och 17,5" säte, men det lyckas jag inte hitta någonstans.
Hm...hoppas att jag fick lov att skriva ute det. :crazy:
 
Mitt halvblossto på 158 cm är för bred för alla sadlar! :crazy:

Jag bor fem min från ett av Sveriges största sadel-ställen och det finns INGET som passar. Jag har provat allt så just nu rider jag barbacka.

Väntar på de nya Crown-sadlarna som kommer in nästa vecka. Annars blir det att specialbeställa, men det känns dyrt till en 4-åring! :cry:
 
Nog går det att hitta bommar som är 100 grader breda. Var glad att du inte äger min häst som har 110 grader :crazy:

Exempel på märken med 100 grader eller över: Albion, Wintec, Henri de Rivel, Cliff Barnsby, Olympic, Zaldi Classic, Lovatt&Rickett mfl. Dessutom en drös som ligger just under (97-98) vilka också kan vara värda att testa eftersom de kan passa ändå beroende på modellen...
 
:idea: BOMLÖST :idea:
Är ju hur breda som helst, å inte särskilt dyra heller.. fast de duger väl inte till att hoppa i som jag hört... fast jag KÄNNER ingen som försökt.. får väl testa själv.. :)
 
S

Spider84

Jo men ska man ha måttbeställda får man ha en hel del pengar också.
Köper jag ny kan jag ju få den bomvidd jag vill ha till samma pris som för en sadel med normal bom.

Jag blir väl kanske så illa tvungen så småningom om jag inte hittar något begagnat.

(Till Alla).
För det var just det som var problemet att hitta en begagnad sadel. Köper man ny är det ju inga problem att hitta den bomvidden.
 
Min Amerigo är ca 100 grader.

Har beställt en Cliff Barnsby till fjordan, den är 112 gader.

Så det finns breda sadlar, det gäller bara att hitta dem!
 
F

fragvis

Välkommen i klubben!
Är oxå ute efter en hoppsadel med bredbom. Ung 100 grader här oxå. Skulle oxå kunna tänka mig en HdR exklusive m bom 33, men jag behöver bara 17". :D
Tycker oxå att det mest är normal bommar till salu, eller så är sadlarna lite för dyra för min lilla plånbok (7-8000.- = mycket pengar).

mvh :bump:
 
S

Spider84

Va!? :eek:
I och för sig vet jag inget om Jensen sadlar (var det så de hette?).
 
W

West_

Superbra kvalité, nypris brukar vara runt 13-22 000 kr!
Jensen Exmoor, som jag beställt är en ponnysadel, men iofs är det ju bara kåpornas längd som skiljer så det går ju bra på storhäst också.
Fanns upp till 17½ om jag minns rätt...
Finns i hopp, allr och dress.
 
S

Spider84

Nu är jag förvirrad.
Fick ni ett erbjudande så att ni kuden få de för 5700kr?
Annars ligger de på mellan 13-22000kr?
 
B

**BORTTAGEN**

Jag har varit i kontakt med "butiken J" angående de sadlarna men de har bara ponnystorlek.

Jag tyckte att han skulle ta in likadana sadlar för stor häst men han visste inte om det fanns någon marknad för det. Han sa att om cirka två veckor så ska han till England och då skulle han kolla upp vad han kan göra för någon deal.

Kan inte alla som känner att att det hade varit intressant med en bra, billig och måttbeställd sadel ring eller maila till "butiken J" och berätta det, så ökar ju chansen att han ordnar detta! Han ville kunna sälja ca 200 sadlar för att det ska vara intressant att ta hem. (Han hade 200 ponnysadlar till det förmånliga priset.)
 

Liknande trådar

Utrustning Köpt min drömhäst för ett par veckor sedan som är helt underbar på alla sätt och vis. Jag har dock enorma problem med att hitta en sadel...
Svar
7
· Visningar
2 419
Utrustning Söker lite tips på modeller som kan vara värda att titta på inför veckan då vi ska besöka sadelprovare. Då både jag och häst är ganska...
Svar
3
· Visningar
1 599
Senast: tuaphua
·
Utrustning Jag vill ha en dressyrsadel till foderhästen och funderar över vad som kan fungera, hon har en enkel rygg som tur är och normal bomvidd...
Svar
13
· Visningar
1 908
Senast: Buck
·
Utrustning Jag har haft ute många olika utprovare och provat väldigt mycket olika sadlar men ändå har det inte löst sig för mig och min häst. Hon...
Svar
8
· Visningar
1 989

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Frukt i mat?
Upp