Bregott (spinoff på matfetts-tråden)

Silver Girl

Trådstartare
Det är ju många i matfetts-tråden som gillar Bregott och det gör jag med. Men gav upp att använda det för många år sedan då det är så hårt och därmed svårt att bre på brödet. Hårt bröd spricker och mjukt bröd blir det hål i då man får ta i lite för att få ett tunt jämnt lager som jag vill ha.

Har de ändrat receptet så det är bättre nu? Eller hur gör ni andra?
Att ta fram i god tid så det blir lite mjukare/varmare är inte ett alternativ, smörgås äter jag oftast när jag kommer från jobbet och ska vidare, dvs inte så gott om tid.
 
Det är ju många i matfetts-tråden som gillar Bregott och det gör jag med. Men gav upp att använda det för många år sedan då det är så hårt och därmed svårt att bre på brödet. Hårt bröd spricker och mjukt bröd blir det hål i då man får ta i lite för att få ett tunt jämnt lager som jag vill ha.

Har de ändrat receptet så det är bättre nu? Eller hur gör ni andra?
Att ta fram i god tid så det blir lite varmt är inte ett alternativ, smörgås äter jag oftast när jag kommer från jobbet och ska vidare, dvs inte så gott om tid.
Har inget problem med Bregott, tycker att det är mjukt och går att bre direkt oavsett typ av bröd. Hur kallt har du i kylskåpet?
Riktigt smör däremot (det som används till bakning) är omöjligt att bre direkt från kylen.
 
Det är ju många i matfetts-tråden som gillar Bregott och det gör jag med. Men gav upp att använda det för många år sedan då det är så hårt och därmed svårt att bre på brödet. Hårt bröd spricker och mjukt bröd blir det hål i då man får ta i lite för att få ett tunt jämnt lager som jag vill ha.

Har de ändrat receptet så det är bättre nu? Eller hur gör ni andra?
Att ta fram i god tid så det blir lite mjukare/varmare är inte ett alternativ, smörgås äter jag oftast när jag kommer från jobbet och ska vidare, dvs inte så gott om tid.
Vi har Bregott Mellan, det är lite mjukare även när det är kylskåpskallt.
 
Det är ju många i matfetts-tråden som gillar Bregott och det gör jag med. Men gav upp att använda det för många år sedan då det är så hårt och därmed svårt att bre på brödet. Hårt bröd spricker och mjukt bröd blir det hål i då man får ta i lite för att få ett tunt jämnt lager som jag vill ha.

Har de ändrat receptet så det är bättre nu? Eller hur gör ni andra?
Att ta fram i god tid så det blir lite mjukare/varmare är inte ett alternativ, smörgås äter jag oftast när jag kommer från jobbet och ska vidare, dvs inte så gott om tid.
Jag har inte problem med att bre bregott, upplever det som normalhårt i formen. Men jag drar alltid när jag tar smör (så det blir en krull) så att det liksom mjukar upp sig av sig självt. Skulle det vara hårt ändå kan man ju låta det vila lite på mackan innan man börjar bre ut det så det får värma upp sig lite i rumstemperaturen. Så här års upplever jag oftast problemet som det omvända dvs att det är för mjukt på gränsen till rinnigt.
 
Det är ju många i matfetts-tråden som gillar Bregott och det gör jag med. Men gav upp att använda det för många år sedan då det är så hårt och därmed svårt att bre på brödet. Hårt bröd spricker och mjukt bröd blir det hål i då man får ta i lite för att få ett tunt jämnt lager som jag vill ha.

Har de ändrat receptet så det är bättre nu? Eller hur gör ni andra?
Att ta fram i god tid så det blir lite mjukare/varmare är inte ett alternativ, smörgås äter jag oftast när jag kommer från jobbet och ska vidare, dvs inte så gott om tid.
Har du provat bregott mellan?
Jag kan nämligen hålla med om att i den temperatur jag föredrar i kylen blev det vanliga i alla fall förr lite för hårt.
Då gick jag över på mellan...
 
Senast ändrad:
Det är ju många i matfetts-tråden som gillar Bregott och det gör jag med. Men gav upp att använda det för många år sedan då det är så hårt och därmed svårt att bre på brödet. Hårt bröd spricker och mjukt bröd blir det hål i då man får ta i lite för att få ett tunt jämnt lager som jag vill ha.

Har de ändrat receptet så det är bättre nu? Eller hur gör ni andra?
Att ta fram i god tid så det blir lite mjukare/varmare är inte ett alternativ, smörgås äter jag oftast när jag kommer från jobbet och ska vidare, dvs inte så gott om tid.

Bregott Mellan är mjukt även som kylskåpskallt. Den köper vi alltid!
 
Vi har en hel massa olika "smor" och "margarin" som ar blandade med allt fran vatten till ... jag vet inte vad.
Sjalv anvandere jag en "butter belle" som haller smoret "lagom" att bre pa brodet.

<iframe width="560" height="315" src="
" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

Liknande trådar

Relationer Skriver under anonymt nick nu. Det är väldigt långt och jag vet inte om jag kommer få några svar, men känner att jag behöver stöd och är...
2
Svar
27
· Visningar
9 497
Senast: Imna
·
Relationer Varning för en lång skriva-av-sig-tråd... Hur lika måste man egentligen vara i en relation? Jag har en relation sedan drygt 4 år...
30 31 32
Svar
631
· Visningar
39 540
Senast: norrsol
·
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Det satte rejäl fart under sensommaren 2007. Jag skulle fotografera på min väns bröllop. När jag kommer dit börjar jag fumla med min...
Svar
0
· Visningar
1 548
Senast: cassiopeja
·
Hästvård Jag skulle vilja höra med er som har IR-hästar om tidiga tecken på fettdepåer (förändringar?) utmed mankammen. Jag vet bara hur det såg...
Svar
5
· Visningar
2 659
Senast: Iliaca
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp