Bukefalos 26 år!

Briar Eller Sack?

Illiana

Trådstartare
Vad ger dom för avkommor? Jag Är en ren älskare av både Briar och Sack! Jag skulle vilja veta lite om ni har haft några erfarenheter av deras avkommor? Jag antar att det är Briar som lämnat flest avkommor, eller har jag fel? Det är då Sack jag är mestadels intresserad av! Jag tror nämligen att någon av dessa hästar är den rätta hingsten för mitt sto!

m.v.h.


///Karro
 
C

cissiny

Sök på Briar eller Sack här på forumet, jag tror mig ha sett många trådar :)

Mvh Cissi

PS. Vad har du för sto? Det är ju ganska väsentligt i sammanhanget :) DS.
 

Illiana

Trådstartare
Jag har ett sto
e: Artist 765
ee: Strauss 689
ue: Martini 744

Hon är inte så stor, ca 165 i mkh, ganska högställd och med mycket motor... Hon är en dressyrhäst som jag håller på att träna upp passage med nu, men hon är även löshoppad 150 cm... Bra steg med mycket luft men behöver dock tränas upp (hon har varit avställd i ca: 1 år, men sedan 5 månader tillbaka har jag tränat upp henne) så det blir nog bättre och bättre med stegen... men jag skulle bara vilja veta lite fakta om några avkommor, inte om jag ska ha dom eller inte=)
haha... aja, men skriv svar=)


///Karro
 
C

cissiny

Har du tänkt på hur mycket linjeavel det blir med Briar? :) Visserligen en bit bak, men sånt som är bra att veta iaf...

Mvh Cissi
 
C

cissiny

Jag kollade upp ditt sto, bara med Artist och Martini inlagt... Hon har då linjeavel 4x4 på Utrillo... Vilket ger 12,5 %... Nu ska vi se vad det blir på ev avkomma med Sack respektive Briar...

Med Briar blir det:
Utrillo 4x5x5x5 (15,63 %)
Dessutom lite linjeavel på Gaspari, Jovial, Pompe och Humanist bl a men det är längre bak...

Med Sack:
Utrillo 3x5x5 (18,75 %)
Dessutom Pompe, Jovial, Tokajer och Polarstern längre bak...
Det blev högre procent på Utrillo då Sack har honom endast en gång men som farfar...

Nu behöver detta ju inte betyda något men kan vara bra att veta trots allt... Med mera uppgifter på stoet så hade jag ju fått fram mera... :)

Mvh Cissi
 
C

cissiny

Nu har jag kollat med stoets fulla stam:

Med Briar:
Utrillo 4x5x5x5 (15,63 %)
Ganesco 4x4 (12,5 %)
Gaspari 5x5 (6,25 %)
(Pompe 6x6x6)

Med Sack:
Utrillo 3x5x5 (18,75 %)
Pompe 4x5x6 (10,94 %)
Unesco 4x5 (9,38 %)
Jovial 4x6 (7,81 %)

Någon annan som har nån kommentar? :)

Mvh Cissi (på väg till disken :( )
 
H

HannaP

Jag tycker du ska betäcka med en hingst med hoppstam som din egen häst, ta en hingst som har bra gångarter så får du en häst som har ren hopp stam men med bra gångarter vilket är mer intressant för köpare om du någon gång ska sälja. Jag tycker man inte ska blanda. Feliciano är ett hett tips.

Men om du inte bryr dig om om det är blandad stam i din häst så tycker jag du ska ta Sack.(du gör ju som du vill även om andra säger annat :) ) Vi har ett sto (3 år)efter honom, helt underbar i huvudet, bra gångarter och faktiskt hoppar bra, se bilder på min hemsida, Dafodil heter hon. Hemsida
Fast... Briar har ju hoppstam genom Martini mfl.

Mvh Hanna
 
HannaP: Vaddå hoppstam? Stammen har på fädernet dubbelanlag genom Strauss, men varifrån får du att Martini har hopp i sig? Och Briar har hoppstam genom - Martini????????? Finns inget Martini i Briar! Har du möjligen blandat ihop med Maraton?
 
Båda är ju dressyrhingstar med bra hoppförmåga. Briar är väl den av de två som hoppar bäst.

När det gäller temperamentet uppfattar jag Sack som lugnast.

Båda hingstarna är ju A-premierade så jag tror inte att du gör något dåligt val, vilken du än väljer (förutsatt att de passar ihop med ditt sto exteriörmässigt)
 

Illiana

Trådstartare
Jag söker inte en hoppare, jag söker en dressyr-häst, och jag vet att jag har det jag vill ha inom kapacitet och allt genom mitt sto, men jag söker någon lite högre upp med bra gångarter osv. Därför funderar jag så mycket på Sack! Tror ni att jag kan få komma och hälsa på nere i Tullstorp? Eller är det helt omöjligt?


///Karro
 
B

**BORTTAGEN**

Har du köpt hästen nu? Eller är det ägaren som ska ta föl?
 
Jag vill bara påpeka att Martini mycket väl kan användas på hoppston om man vill få in mer gång tex. Kolla in han hoppbetyg från bruksproven..

Jag har ett sto e. Martini-Flamingo som hoppade mkt bra innan hon blev skadad. Hennes möderne har enbart tävlats i hoppning och flera av mitt stos avkommor har även fått mycket höga hoppbetyg trots att de avlats med tanke på gångarter. De är riktiga allroundhästar. :)
 
P

puckovovve

Både Martini och Magini kan ju med fördel användas på hoppston som man vill få in mer gång på!
Briar är lik sin far och farfar på detta sätt... (magini och Maraton)
Ingen av dessa har dålig hoppförmåga, och avkommorna har även visat sig vara begåvade åt bägge håll! :D
 
T

tretjak

Utan att ha några stora kunskaper i ämnet avel men kan ändå nämna en avkomma till Sack som jag såg när jag hade min unghäst på inridning. Jag brukade åka ut och titta på träningen och fick då ofta samtidigt se en 3-4 åring ( lite osäker på åldern ) som också var på inridning. Han var mycket snygg, mörkbrun helt utan tecken, vackert huvud och låånga ben. Hade helt klart mycket bättre gång än min lilleman men den var betydligt känsligare och mera otrygg. Behöver inte betyda någonting mera än att den kanske var mindre hanterad än vad min unghäst var. Hur som helst, jag blev förtjust i Sack avkomman, den blir säkert ett tävlingsämne med den gången och det temperamentet. Vet tyvärr inget om stoets stam. :bump:
 

Liknande trådar

Hästvård Hej! Jag skrev ett inlägg tidigare om min hästs kraftigt svullna has. Nu har det gått fyra månader och den har gått ner men jag är...
Svar
2
· Visningar
555
Kropp & Själ Jag kommer att behöva flytta ifrån mitt barn. Hur ska man leva med sig själv efter det? Hur ska man överleva med att bara få ha sitt...
2 3 4
Svar
70
· Visningar
9 145
  • Artikel
Dagbok Behöver skriva av mig... och nej, innan någon anmäler till polisen - det är inte ett människobarn det är talan om. Men min hästs bebis...
Svar
14
· Visningar
1 969
Hästmänniskan Hej! För två år sedan flyttade jag ifrån Stockholm till en mindre hästgård utanför uppsala för att uppfylla min dröm om att skaffa egen...
2 3
Svar
42
· Visningar
4 893

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Behöver lite stöd
  • Störiga saker vi stör oss på, del 21
  • Draperier och gardiner - tips?

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #9
  • Kattbilder #7

Hästrelaterat

  • Dräktiga ston 2021/2022
  • Föl 2022

Omröstningar

  • Bästa läderbalsamet
Upp