Bukefalos 28 år!

Byrackor från spanien

angelaL

Trådstartare
Är det någon som vet var man ska vända sig om man skulle villja skaffa sig en byracka från spanien? Jag har hört att man kan köppa gatuhundar därifrån, och att de blir skickade till sverige med flyg. Så ger man ju en stackars hund ett bra liv sammtidigt,
 
Byracka :confused: :crazy: Låter inte som om den skulle få det så mkt bättre här, eller?
 
De är ju fyrväggskorsningar, och då heter det väll så, brukar kalla hästen för polle och hund för byracka,, inge ont i namnet,, tycker att det låter gulligt :crazy:, fast ifs så kanske det inte ser så bra ut när man skriver det :o
 
Ok, men det såg inte så snyggt ut i skrift. :) :)

Det finns en förening som tar hem spanska hundar, men jag vet tyvärr inte vad de heter.
 
Vill du ge en hund eller byracka ett gott liv kan du ju ta en omplaceringshund ifrån Sverige. Så kan du ge en slant till en hundförening i Spanien som kastrerar hundarna, ger de mat eller vad du vill så har du gjort 2 goda gärningar... OBS jag är inte mot invandring i annat fall :banana: :banana:
 
Svenska omplaceringshundar är i 95% av fallen stora raser, gärna Schäferkorsningar.
Det var den första anledningen att valde vi att börja titta på spanska gatuhundar. Sen anser jag även att svenska omplaceringar oftast redan har ett drägligt liv, varesej dom bor på hundstallet eller i jourhem. Det går inte att jämföra med Spanien där 100 hundar tigger om din uppmärksamhet.
Du kan jämföra Sveriges kattsituation, överbelagda katthem - vildkatter med ungar - osv med Spaniens hundar.

Vi väntade tre månader på att få hem vår lilla prinsessa och jag har aldrig ångrat en sekund att jag valde henne och inte en svensk omplacering.

www.animales.just.nu (sidan ligger nere för tillfället) och www.datawebben.com/sos är två svenska föreningar som omplacerar hundar från spanien. Det ställs höga krav på dej som vill ta en hund genom dem och det är, av förståeliga skäl, inte heller gratis.
Lycka till!
 
Har du inte läst varningarna från jordbruksverket -alla smittor som tas in i sverige som vi aldrig haft eller inte haft på mycket längre .
En barndomskompis som flyttat till gbg skaffade en liten ljus svanslös tingest som käkat upp lillsyrrans kanariefågel :crazy: Överlag en knäpp hund och jag tycker det är humanast att avliva och kastrera där nere istället för att släpa dom hundratals mil till sverige .

Om du tycker att omplaceringarna är för stora i sverige så kan du ta kontakt med en rasförening för en mindre ras som brukar ha omplaceringar också -normala friska och vaccinarade socialiserade-på-ett-normalt-sätt hundar vars ägare inte kan ha kvar dom pga allergi eller nått sånt .
 
Toppen tack så mycket..

Jag håller med dig, svenska omplaseringshundar har det ganska bra, om man jämför med spenska..

och sen så vill jag inte ha någon stor hund, och inte heller en sheffer, (de bara piper och går sönder)

I vilket skik fick ni hem er hund, var hon rädd el agresiv, dålig/lite sjuk, hur gammal osv..

Jag vill veta så mycket som möjligt innan jag bestämmer mig,
 
Flera har fått hem tikar som är dräktiga trots försäkran om att de ska vara kasterade, så se upp.
 
När du tar en hund från SOS eller ADA är den enligt följande:
*Vaccinerad mot valpsjuka, parvo, kennelhosta och leptospiros
*Vaccinerad mot rabies
*Blodtest mot rabies
*Blodtest mot leishmania, babesia, hjärtmask samt ehrlichia
*Avmaskad

När Ulla, 55år tar med sin lilla söta vovve på Spanien semestar över vintern räcker det med att den är vacc mot rabies och har ett friskhetsintyg.
Riskaen är då större att hennes hund kommer hem med en smitta.
Du kan även, efter 6mån i Sverige ta nya tester för att se om din hund bär på smitta.

Att dra alla hittehundar över en kam är bara orättvist och okunnigt.
Jag har själv haft en omplacerings Schäfer som helt opovocerat flög på och högg en tik väldigt illa. Jag tycker, trots det, inte att Schäfrar är otrevliga och opålitliga.
 
Det är väll inte särskilt konstigt att hunden käkar upp en kanariefågel.. De har ju trots allt jaktinstinkt..

Jag har just läst igenom Sos hemsida och jag tycker att de värkar välldigt serriösa.
 
För hundar som vill komma in i Sverige igen räcker det inte med att rabiesvaccinering är gjord. Det krävs också antikroppstest, valpsjukevaccinering och leptospirosvaccinering. Hunden måste också vara id-märkt. Innan införsel till Sverige måste djuret undersökas av veterinär och avmaskas.
Dessa regler finns att läsa på Jordbruksverkets hemsida.

Det är heller inte troligt att en svensk hund på semester löper större risk att bli sjuk än den spanska hittehunden. Den svenske hunden släpps med mycket liten sannolikhet lös på gatorna och den tillåts heller inte att umgås med kreti och pleti.
Svenska hundar på semester brukar hållas undan från de inhemska hundarna.

Angående alla de där testerna som organisationerna påstår sig göra så anser jag att de ska tas med en nypa salt. Jag skulle gissa att de inte ens gör hälften.
Läs svenska veterinärförbundets åsikter om import av hittehundar och begrunda det.

Att tänka på är också att de svenska införselreglerna är till för att skydda människan mot sjukdomar. Det finns inga regler som skyddar våra inhemska hundar. Importerna kan bära med sig hur många smittsamma sjukdomar som helst så länge de inte är skadliga för människan. Det struntar nämligen JBV i.
 
Jag förstår inte vad du menar att svenska hundar har de bra? De blir avlivade för folk inte vill ha dem...

Men det klart att du kan ta en hittehund från Spanien om det får DIG att känna DIG bra.

Vad jag menade är att du kan för samma pengar som det kostar att få hem en hund som inte känner till klimat och har en jobbig flygning med sig. Kan ta en hund i Sverige, folk ger bort sina hundar gratis för de har tröttnat på dem (eller fått allergier) och så kan du skänka summan till Spanien så de hjälper hundarna på plats. Då hjälper du fler för samma kostnad och får en hund ändå!
 
Kom inte och påstå att svenska omplaserings hundar har det bra!Det Finns alltid skäl till varför dom plaseras om!Jag ska ge dig ett exempel!Min tik som är 8 månader nu hadde levt i totalt misär före innan jag tog mig ann henne!Hon +sina syskon bodde på en toalett 1x1 meter stor!6 valpar var dom,Dom hadde inget att sova på och fullkomligt halkade runt i sin egen avföring :cry:
Det bodde 12 hundar i den lägenheten .Som förövrigt var en etta :(6 valpar och fyra vuxna hundar!Och vi snackar inga små hundar!
Jag har även en omplaserad katt som jag fått från djurens vänner!Han hadde bott i en tvåa med 14 andra katter och 4 dobermans plus diverse burfåglar!Ägaren hadde åkt på semester i 2 månader !Och bara lämnat djuren i lägenheten!Du kan nog tänka dig själv hur det stod till i den lägenheten när polisen bröt upp dörren!Kan ju även tilllägga att ingen mat eller vatten fanns!Så djuren hadde ätit av varandra!
Jag tycker du ska överväga detta noga med att ta hem en hund från spanien när djuren i sverige inte heller har det så bra som man kan tro!För den summan du tar hem en hund för kan du hjälpa 20 hundar på plats där nere!Jag tycker du ska överväga det istället för att ta in en hund till i sverige!När du tar in den hunden avlivas en hund här hemma för att ingen vill ha den!/Hanna
 
Jag tycker man kan göra goda gärningar här i Sverige istället. Finns otroligt många hundar som lider här.


Veterinärer och jordbruksverket har gått ut med stora varningar angående att importera hundar. De kan bära på sjukdomar som kan få fäste här i Sverige.

Nä varför inte ta en omplacering som redan finns i Sverige?
Finns ju många som skänker bort sina hundar pga för lite tid med mera eller som rättare sagt har tröttnat!
 

Liknande trådar

Fritid Vet inte om jag pallar en vinter till här. Om man vill ta med sig hundarna och tillbringa vintern utomlands, hur gör man? Vaccinationer...
Svar
1
· Visningar
322
Senast: Törnrosa
·
Fritid Kommer landa på Gardermoen ett par dagar innan midsommar och är ledig till efter midsommar, så funderar på att stanna kvar i Norge 2-3...
Svar
11
· Visningar
445
Senast: Fideli
·
Hundavel & Ras Disclaimer: jag kan ingenting om hundar. En mycket nära vän (och tillika min stallägare) har världens bästa hund. Eller ja, egentligen...
2 3
Svar
46
· Visningar
5 315
L
BPH
Hundträning Jag undrar om nån här har gjort BPH med sin hund om ni vill skriva lite om det? Alltså jag har själv klart kollat på endel filmer om hur...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
3 488
Senast: Dentaku
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Stora shoppingtråden II
  • IRAP vid hornhinnesår?
  • Dressyrsnack 17

Omröstningar

  • Hotellrum eller stuga
Tillbaka
Upp