Byte av foder?

L

LillaMy

Jag tar över en islandshäst snart, som enbart får hö, havre och mineraltillskott.
Jag skulle vilja ge nått annat än enbart havre.
Typ Krafft eller ännu hellre Fibergi. Pållen kommer oxå att få vitlök , alger och B vitamin
Vad bör jag tänka på i samband med foder bytet?? Jag ska väl succesivt byta ut havren om jag förstått rätt. Snälla ni duktiga "foder-specialister" hjälp mej som är ny på området! :crazy:
Ge mej några bra råd !
 
Om det är möjligt så tag med hö från det gamla stället så att du kan blanda under en övergångsperiod. Det är bra att ha analys på sitt hö så man vet hur mycket kraft man behöver ge. Fibergi tycker jag har fungerat bra till mina hästar. Blanda till en början. B-vitamin behövs bara tillfälligt. Vitlök ger jag bara tillfälligt, då det periodvis kommer en del raporter om att det kanske inte är så bra i längden. Om man har analys på höet och därmed koll på Ca/p kvoten så är Chevinal plus ett bra tillskott.
Lycka till med din häst.
 
Ja, B-vitamin kommer jag ge nu främst för hårfällningen och själva miljöombytet. Kan jag bara sluta med havren helt för att ge fibergi te x eller ska jag blanda även där?? Hon har fått ytterst lite havre, men har heller inte ridits på ett halvår, vilket jag kommer att göra!
Hö får jag också med från förra hemmet! För en övergångs period
Vill veta mer om vitlöken...var har du läst om att det inte är bra i längden, vill veta MERA!! ;)
 
Vilket kraftfoder du ska ge beror på vad ditt hö har för värden. Beroende på värdena där får du kanske komplettera med lämpligt kraftfoder och mineraler.
 
Jo det har jag förstått, men de andra hästarna i stallet får endera krafft eller fibergi och vi använder ju samma hö. Har inte fått värdena på höet till mej ännu men nått av de två foder typerna verkar ju funka.
Jag är mer för fibergi eftersom det inte är pelleterat. Vill liksom se vad jag ger pållarna :p
 
Aha, du kan ju kolla värdena här och se vilket kraftfoder som passar ert hö bäst. Både Fibergi och Kraft finns ju i lite olika varianter. Gillar också Fibergi, hade låg förra vintern, en näve per häst för att blanda ut mineralerna i.
 

Liknande trådar

Foder & Strö Jag har en Islandshäst som tränas hårt. Går 5-6 dagar i veckan 1,5-2 h, mycket klättring, intervallträning blandat med långa...
Svar
14
· Visningar
3 983
Senast: Irival
·
Foder & Strö Hej även jag skulle vilja ha lite tips hur jag ska tänka vad gäller foder. Halvblod, fri tillgång på hösilage. TS 77% Råprotein 108 g...
Svar
17
· Visningar
1 115
Senast: Zamira
·
Foder & Strö hej! Jag skulle vilja ha lite tips på foder till min äldsta herre. Som rubriken lyder är han 34 år och har alltid varit precis...
Svar
10
· Visningar
1 212
Senast: Blubbis
·
Foder & Strö jag vill ställa en fråga till just islandhäst kunniga, därför lägger jag tråden här. Varför ska man inte ge dem foder som har högt...
2
Svar
28
· Visningar
2 777

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp