Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Casa Grande

Minnaa

Trådstartare
Nån som har en häst efter Casa Grande? Eller sett någon avkomma? Vill veta så mycket som möjligt om hans avkommor och även om han själv. Vet en del men ska ev köpa en avkomma och vill veta mer! :bump:
 
Sv: Casa Grande

det jag har sett av hans ännu unga avkommor är: ganska bra typ,dock många som är stora och ngt åt det tyngre hållet...
trevliga rörelser men inget jättescoop i hoppningen...

Men jag har sett 5-6 stycken så det är ju inte så många...
 
P

prallan

Sv: Casa Grande

Lånar tråd:)

Nu har det gått ett år, Några fler erfarenheter om hans avkommor?
 
Sv: Casa Grande

Vi har en tvååring efter honom, mödernet är just den märr som JSH nämner.

Denna gumma lär bli stor och är det redan för dagen. Men då ska man ha i åtanke att märren själv stoltserar med ca 176 cm över havet. Hon har ärvt Casa Grandes mer runda kroppsform. Hennes skalle är så cool, hetsar verkligen inte upp sig i onödan -inte i nödan heller.
Hon skadade sig som fölunge och framtiden är oviss. Men hon rör sig trevligt. Av naturliga skäl har vi ju inte löshoppat henne, men hon hoppar gärna tämeligen orädd över de hinder vi har i hagarna ex. diken, någon stock osv.
http://archive.pixbox.se/arkivet/synligt_18/07510000-07519999/640x480/7513472.jpg

Inte så bra bild, tagen på sniskan och allt. Den är sedan i vintras....


Gira :banana:
 
Sv: Casa Grande

Men jag rättade ju upp bilden till dig ju :)
pastejja

U
 
P

prallan

Sv: Casa Grande

Tänk att det bara finns en enda användare på Buke som har en avkomma:o Men några fler borde väl ha träffat någon?:confused:
Ancan hade ju iofs träffat endel, men kom igen nu! Det är ju betäckningsdags!!!
 
B

blomlisa

Sv: Casa Grande

Jag red Casa Grande under en betäckningssäsong när han stod utanför Jönköping och kan berätta att han är ganska hingstig men annars mycket trevlig. Jag gillar honom skarpt:) Har även haft en del att göra med hans avkommor och dom har som sagt ett mycket bra huvud. Ganska mycket humör men samtidigt coola, dom jag har sett har varit ganska ädla, men dom har fullblodsmammor. Själv är han ju rätt rejäl.
 
P

prallan

Sv: Casa Grande

Det låter ju inte helt fel. Mitt stos nackdel i psyket är att hon är svår att fånga i hagen, och lär sin föl det:eek: Så jag räknar med att få jobba med det, iaf på fölen
 
Sv: Casa Grande

Jo jag har fött upp en efter CC u: fullblod. Snyggaste 1 åring jag sålt och med ett underbart temp. Tjejen som köpt honom har fått rek att visa på rådgivande bedömning i höst, han är 2 år.

På bilden är han 1 år.

2703594.jpg
 
Sv: Casa Grande

Nu ska vi se här...
Sto, brun, 159 cm

Hoppning
8-7-6-7-8-8 = 44p Klass II (ett N på ridprov)

Dressyr
8-7-6-8-7-7 = 43p Klass II (ett N på ridprov)
 
Sv: Casa Grande

Puttar upp en gammal tråd och frågar alla er allvetande bukare ;) Vad har det blivit av casa grandeungarna?? Hur ser dom ut och hur verkar dom?? Har han lämnat bra??
 
Sv: Casa Grande

Den hästen som Zuzzi länkade till är det min tränare som ägt och utbildat. Hon går idag 1,50 och gör det riktigt bra. Blev bästa svenska hopphäst på unghäst VM och har såklart en fenomenal teknik. Det är en mycket trevlig häst men gillar inte framridningar. Jag tror det blivit bättre men som unghäst blev hon jätterädd för andra hästar på framridningen så det gick knappt att värma henne. Snygg häst åt det lite kraftigare hålelt, men det syns då inte när hon hoppar! :)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 3528 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Avel Hej! Ska ev ta föl på min systers swb nästa år, hon är mer av den ganska breda o bastanta typen och 167 i mankhöjd, är själv 163 så har...
2
Svar
29
· Visningar
1 895
Avel Halloj, för det första så är det mkt möjligt att jag skriver detta på fel plats, jag skulle vilja veta mer om en särskild hästs...
Svar
1
· Visningar
339
Avel Någon som känner till något om den danskfödde hingsten Miro, även kallad Rolex Miro, född 1999. Han är e Royal Z II u Lady Micha e...
Svar
3
· Visningar
408
Avel Lite snabba pix och sent på säsongen🙈Men nu står vi med ett welshsto och vi vill gärna betäcka henne. Söker en trevlig b-ponny hingst...
Svar
11
· Visningar
945

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kai Ken
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp