Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Cirkelträning!

S

Smultronblomma

Jag behöver lite tipps på vad jag ska göra när hästen jag tränar drar utåt från cirkeln. Först går han runt mig men sen drar han ut hela tiden. Om jag då tar lite i repet så han kommer in på voltspåret igen så går han bara ut igen. Om jag skulle följa med skulle vi gå runt på fyrkantspåret... Hur ska jag göra för att han ska vilja hålla sig på volten?:confused:
 
C

CaliforniaSwed

Sv: Cirkelträning!

För att du ska visa hästen att du tycker inte om när han går utanför circle så ska du gör det obekvämt för honom, du kan "bonka" i repet (en liten snabb-hård drag. Och jag är sålig med svenska ord ibland :D . Om du dra konstant i repet är det inte lika tydligt effekt. De kan även börjar hängar i repet för balans. Det är störade men inte riktig obekvämt. Och det är svårt för de att hitta belöning i detta.

när han går ut ger en liten bonk sen slappna av. Så fort han går ut, bonk. Blir konsekvent och marksamhet att du bara bonk inte dra honom tillbaks. Göra det VARJE gång han går ut, inte innan han går ut. Han måste gör fel för att vet det är inte vad du vill. Och du säkert kommer göra det många gånger men ger inte up. Om du gör det i 7 dagar så ser du en skilnad, jag lovar.
 
Senast ändrad av en moderator:
S

Smultronblomma

Sv: Cirkelträning!

Okej, tack så mycket. Jag ska prova det på söndag :bump: . Hoppas han förstår. Varför tror du att han vill gå utåt? Är det för att han inte har lärt sig att stanna kvar eller att han vill gå ifrån mig. Han följer gjärna efter mig när han är helt fri i paddocken så det vore konstigt om han inte ville vara med mig nu. Jag tror att han vill ha "stöd" av staketet eller nåt sådant. Tack för svaret :)
 
C

CaliforniaSwed

Sv: Cirkelträning!

Jag tror absolut inte att det är för han vill inte vara med dig. Det finns många hästar som vill som du sa, har nåt sorts stöd och det är många som också bry sig inte om när det är nåt som hänger i linjan. Men viktigast är att du är konsekvent och att du slippa efter direkt. Han kommer förstår.
 
S

Smultronblomma

Sv: Cirkelträning!

Haha, idag har jag tränat cirkelträning. Jag använde mig at ditt tipps. Egenteligen samma som jag gjorde innan fast nu var jag lite tuffare. Det gick BRA! På slutet drog han inte utåt lika mycket och flera gånger vände han från staketet in så det blev en fin volt.:)

Tack för tippset...
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5521 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästhantering Min "nya" häst (Eden) som jag köpte i höstas är väldigt påverkad av andra hästar, och det blir inte bättre och jag vet inte exakt hur...
Svar
9
· Visningar
738
Dressyr Har ni någon favoritövning som ni hela tiden återkommer till? Dela med er! Vad är det som är bra med den? Min är öka och minska volten...
Svar
9
· Visningar
998
Hästhantering Hej! Jag har en häst som tidigare varit svårlastad på så sätt att hon inte ville stanna kvar inne i transporten. Hon har gått in, för...
Svar
6
· Visningar
321
Ridning Hej! Jag är medryttare till en islänning som är 7 år. Han är totalt ointresserad av paddocken. Han kan gå några steg i skritt men så...
2
Svar
24
· Visningar
1 061

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 25
  • Hönstråden II

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp