curly coated tetriever

J

joo

Alt ni vet/hört om den rasen?Rekommenderas till vilken typ av ägare?
 
B

**BORTTAGEN**

vet inte så mcyket om rasen, :confused: men det är väl en fågeljakthund? tillhör förmodligen de aktiva rasrna iaf... Men har man bara tid och så, så tycker iaf jag att sånt är roligt . Att jobba med hunden alltså, lydnad, agility och sånt.
 
Det är en vappenapporterande hund, som alla andra retrivers...

Kräver en MYCKET aktiv ägare, kan vara rätt så skarp, alltså ingen "första-hund". Lite agility och lydnad räcker inte, då detta är en jakthund, som bör användas i jakt.

En trevlig hund med rätt ägare, som med alla. Har inte träffat många, men bl. a. en som var "killerhund", dvs söker upp skadat vilt och avlivar viltet.

Tycker dock att man ska se sig lite för inom denna rasen då den inte är så vanlig och de uppfödare jag har läst om inte varit särskilt seriösa. Ska man ha en bra curly så bör man importera.

//E
 

Liknande trådar

Avel Har ridit en amerikansk curly några gånger och blev lite intresserad av rasen. Har läst det som finns att läsa på rasförbundets hemsida...
Svar
8
· Visningar
885
Senast: dobbis
·
Övr. Hund En bild från i somras på min lilla räka. 😍 Ska vi köra en presentationsrunda nu i starten? Här är den gamla tråden.
35 36 37
Svar
727
· Visningar
48 073
Hundhälsa Pärla sprang ut mitt framför mig när vi var ute och gick och jag hann inte stanna så jag råkade sparka henne rätt på rumpan så hon bröt...
2 3
Svar
41
· Visningar
4 311
Senast: Lyan
·
Hundavel & Ras Vi är väldigt sugna på hund och har börjat kika på beagle. Känner ingen som har en beagle så tänkte att jag kunde höra med er här. Någon...
2
Svar
27
· Visningar
2 894
Senast: Jeps
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Om mitt häst liv
  • Sorgbearbetning.
  • Surrogatmödraskap?

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Rocka sockorna
Upp