Utrustning Dålig sadel till medryttarhäst

Användare34

Trådstartare
Hej, jag hjälper min granne med sin ridtravare som hon inte har haft tid till på länge. Sadel som används till hästen ligger inte bra på henne och är väldigt sliten. Tycker personligen inte att den är skön att rida i heller. Hästen har endast blivit riden i skritt någon enstaka gång av hennes 7-åriga dotter som inte väger så mycket som mig och då känner jag att det inte spelar så stor roll med padd under. Jag känner att jag inte vill rida i en sadel som gör ont eller ligger och trycker på fel ställen.

Jag har tittat på lite billigare sadlar på Hästnet och hittat några fina till ett pris jag känner att jag kan lägga på hästen. Men jag är fortfarande fundersam på hur jag ska göra och vill gärna ha tips och råd vad ni tycker. 😊
 
Du bör självklart prata med hästägaren.
Är du kunnig nog för att kunna bedöma hur en sadel ligger och vad som kan passa hästen, och sedan prova olika modeller osv? Annars, om ägaren ger ok till att du köper sadel till hästen, behöver du ta hjälp av någon som kan sånt.
 
Sadelutprovare är mitt tips, men det bör gå via hästägaren att denne ger klartecken till det. En riktigt kunnig sadelutprovare kan hjälpa att hitta vilken sadel som passar hästen och även se om befintlig sadel verkligen ligger så illa som du tror eller inte och om man kan göra något med befintlig sadel.
 

Hästfolk

Häst

  • Ridstövlar till barn

Hästavel och Grenar

  • Dräktiga ston 2019/2020

Allmänt

  • Mindler-appen

Fritid

Barn

  • Potträning

Hund

Katt

Andra Djur

  • Shazam för fågelläten?

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp