Den 21:e hunduppdateringstråden

Status
Stängd för vidare inlägg.
Var ute och gick en runda med voffsen och pojkvännen igår så då fick han hjälpa till för att försöka få en bra gruppbild. Denna blev bäst så ni kan ju föreställa er hur dåliga de andra blev 🙄 Nästa gång får det bli när det är helt ljust och utan reflexselar så jag kan använda blixt, men vågade inte ta av selarna igår för jag känner inte Bella och Perla tillräckligt bra för att veta att de inte hoppar ned (det var högt upp. Fast långt ifrån så högt som den som ramlade ut genom fönstret 😱). Jag kan lova att det är inte lätt att fota en döv hund som inte känner för att bli fotad 😂 Kan ju inte göra ljud och vinka betyder ”kom här” så då hade hon säkert ramlat ned 🙄😂 Ping och Perla är som Helan och Halvan 😍 Hade jag inte vetat vilka som var systrar så hade jag gissat på Ping, Poppy och Perla (de till vänster)
2056F6C7-C396-4440-9E46-4EA3ED017F22.jpeg
 
Vi har en stor verkstad som vi inte riktigt använder fullt ut, jag har börjat använda en del av ytan till lite lydnadsträning nu när kvällarna blir mörka så fort. Det är betonggolv och det funkar såklart till viss del men funderar på om det går att lägga in något annat över? Skulle gärna vilja kunna belöna med mer fartlekar och så, har ni förslag på något att lägga in? Googlade snabbt på konstgräs och insåg snabbt att det inte var riktigt försvarbart rent ekonomiskt :D
 
Den här dagen startade verkligen på bästa tänkbara sätt. Jag lånade morsans partners bil, hämtade upp hundvakten och hennes hund och åkte iväg till fin skog. Där kunde vi gå i lite över två timmar utan att möta någon alls och hundarna fick vara lösa hela tiden när de väl värmt upp lite i början. De sprang, nosade runt, Ebrah fick träna lite lydnad med pinne som belöning och allt var bara perfekt.
IMG_20191110_103312_983.jpg
 
Miserabelt väder. Har varit ute i en timma med en vän och hans hund. Vi har ute igårkväll också, lika miserabelt då.

Det som dock hände igårkväll var att Asni bara helt random plockade upp en mus? Som levde! Hon släppte den direkt, antagligen för att den började sprattla, och den verkade väldigt chockad över att ha plötsligt plockats upp av en hund, men annars var den helt oskadd. Asni är så konstig alltså, hon bara gör vissa saker utan att tänka :rofl: "Åh kul doft den tar jag-blregh den rör på sig!"
 
Alltså, det här platsar ju egentligen inte i någon tråd nånstans men... Måste få skriva ur mig för jag blir alldeles :arghh: Är en person i en hund(ras)grupp på FB som skriver om ditten och datten konstant och asså, är så Trött på inläggen och det är huuuur många varningsklockor som helst som ringer i huvudet.

Något som faktiskt rör tråden däremot... Ellis är jättegullig och älskar att sitta i knäet och bita en i näsan, typ :angel: Väldigt rolig att träna med, nu när han känner sig hemma. Och vet ni vad.... han smackar så gulligt när han sover...:love:
 
Idag fyller vår tvåbente kompis, tillika husse till Frejs bästa hundkompis, 30 år. Därför gick jag och köpte några bakelser och sedan promenerade vi hem till honom.

Jag har extranyckeln till kompisens lägenhet men av artighetsskäl brukar jag vänta på att bli insläppt. Nu visste jag i alla fall att han var både vaken och hemma och jag tyckte det dröjde och hundarna skällde så jag låste upp och gick in i alla fall. Förstod då att kompisen var i badrummet så jag lät Frej vara kvar inne men backade själv ut i korridoren igen och stängde dörren för att vara åtminstone halvartig. Tänkte att det var lite konstigt att Frej var knäpptyst fast jag stod kvar och väntade utanför dörren. Så konstigt var det dock inte... Kompisens hund hade nämligen sin frukost kvar i matskålen. Kompisen hörde från toan att Frej var vid maten. Han hörde också att det inte var frågan om att tugga några torrfoderkulor utan det handlade snarare om att inhalera. Typ dom om detta vore den sista maten i världen :meh:.

Frej verkade mycket nöjd över att ha fått en rejäl lunch. Och jag har kommit på en anledning att inte bara släppa in matvraket hur som helst.
 
Så grabben har återhämtat sig bra nu efter det han åt som gjorde han dålig. Vi går till en annan hundrastgård just nu för säkerhets skull.

För övrigt har vi rensat ut bland hans leksaker, för han leker sällan med dom generellt. Såklart hittar han en boll som han vill leka med visst, :grin: och såklart en sådan som piper HÖGLJUTT.
 
Vi spenderade halva söndagen på Strömsholm med ett ordentligt hornhinnesår. Som tur var så var det inte allt för många akutsjuka hundar inne idag och vårt öga priades ganska högt så det hela var klart på 3 timmar. Blodprov, urinprov, kortison och antibiotika i nacken samt två olika ögondroppar med hem som ska droppas typ 1 ggn/h. Tillbaka imorgon för att träffa specialist och få den slutgiltiga domen. I hemgångsråden står det ”vi får göra vad vi kan för att rädda ögat”, känns ju lovande.. :meh: Jaja, hunden är pigg o glad och inte alls allmänpåverkad direkt så det kunde ha varit värre!
 
Imorgon blir Winter 9 månader och jag måste säga att vi haft en himla tur att han inte är så krävande inomhus (men ändå har en härlig motor när han jobbar) nu när vi haft så mycket med Breezes rehab. Dessutom har jag haft mängder att göra med vår stora inoff-utställning. Sista anmälningsdagen idag, så nu sitter jag bara och räknar in de sista anmälningarna.
 
Fjärde gången i sökskogen för Totoro idag, han fick prova på lösrulle för första gången. Han är en förjäkla rolig hund alltså. :D


Det är lite synd egentligen för det här var bara en spontan prova-på på fyra tillfällen jag hoppade på för att ha något att göra när jag råkade ha några söndagar lediga, jag jobbar ju de flesta helger och har tänkt att söket får vänta tills jag förhoppningsvis har bättre möjligheter att synka med gruppen. Men Tot älskar det! (Om än på åttonde figgen var han minsann lite småtrött, kondisen är nog inte den bästa. :laugh:)

Det går så jäkla fort framåt för honom, och det kommer såklart inte att hålla i sig men det känns dumt ändå att inte låta honom fortsätta nu med något han så tydligt tänder på... :down:

Vi håller ju på med spåret också och han är ju duktig där med (såklart inte perfekt dock :angel:), och det är mycket enklare för mig att få ihop om än spårmark är en bit bort, men även fast han verkligen älskar att spåra älskar han tydligt söket ännu mer.
 
Igår tog jag tjuren vid hornen och gav mig ut på en löprunda med Dennis i drag och Toka lös. Har dragit mig för detta länge då Dennis tidigare släpat runt på mig i en svindlande hastighet och även dragit omkull mig vid något tillfälle, men det gick så himla bra! Tillät inte för hög hastighet från början och då gick det jättebra!
Det blev 6,4 km på 35 minuter vilket för mig är kanon.
IMG_20191110_112548_541.jpg
 
Vaknar efter nattens jobb och det snöar MASSOR. Blöt äcklig tung snö som dessutom har den dåliga smaken att komma ner på tvären. :devil: . Har sedan länge planerat att den här eftermiddagen skulle spenderas på spårmarkerna men hur jävla kul är det i skitväder? Antar att jag skulle kunna försöka se det positivt och passa på att träna precisionen i vinklarna eller något annat nyttigt.

Bläää, jag hatar verkligen snö men det är tävling snart så jag antar att det bara är att bylta på sig och ge sig iväg.

OM jag tar mig iväg och spårar tror jag att jag ska unna mig att hyra inomhushallen för en timmes lydnad ikväll!
 
Igår hämtade jag ett löpband så nu väntar jag bara på den infraröda lampan så är hundarnas rehabhörna så gott som klar 😃 Där finns redan en pool, men jag behöver komma på hur jag ska få högre värme i den för doppvärmare räcker inte. Ska prova frigolit som lock och se om den bor varmare
 
Jag och damerna har lagt oss nu. Jag vill inte sova. De är så söta att jag vill ligga hela natten och titta på dem när de sover. Jag förstår inte hur det är möjligt för två levande varelser att vara så fantastiska som mina damer är :love:
Jag kunde inte gå upp i morse när valpen låg bredvid mig på kudden med nosen nära, nära min kind ❤
Tack jobbet för flextid!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Hundträning Är det någon som har förslag på övningar eller tricks att träna på inomhus? Jag är nyligen ryggopererad och ska ta det lugnt nu några...
Svar
15
· Visningar
779
Senast: Nepenthe
·
Övr. Hund Vet inte riktigt vad jag vill med detta långa inlägg, för ingen annan kan ju veta, men det kanske hjälper att sortera ut mig själv genom...
2
Svar
21
· Visningar
3 132
Senast: geting
·
BPH
Hundträning Jag undrar om nån här har gjort BPH med sin hund om ni vill skriva lite om det? Alltså jag har själv klart kollat på endel filmer om hur...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
2 659
Senast: Dentaku
·
Hundavel & Ras Hej! Går som många före mig i tankarna på val av hundras... vi är en familj på fyra med två vuxna och två tonårsbarn. Vi har även två...
2 3 4
Svar
60
· Visningar
4 230
Senast: Krumben
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Att ångra en valp
  • Uppdateringstråd 29
  • Kattsnack 10

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp