Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Det här med "magmedicin"...

M

maximilia

Köpte Probimin av vet när jag gav penicillin för att magen inte skulle balla ur. Sedan när jag fick fångfnatt vågade jag inte sluta med det, men bytte till Mikro-Balans istället för det var vad som fanns i butiken. Har tänkt fortsätta med det hela sommaren tills jag har vant in henne på höet till hösten iallafall.

Nu undrar jag om det kan vara skadligt (mer än för plånboken :smirk: ) att ge sånt hela tiden även om det kanske inte behövs? Vilket märke ger bäst resultat tycker ni? Skillnader i innehåll? Kan man lika gärna trycka i dom Proviva, med samma resultat? Läste lite om Protexin i en annan tråd, det innehåller tydligen levande bakterier, gör inte de andra det?

:bow:
 
Sv: Det här med "magmedicin"...

De preparat som innehåller levande bakterier (ex. Lactamins Bakteriebalans) är tänkta så att bakterierna ska ha en vidhäftningsförmåga som gör att dom kan stanna och tillväxa i tarmen. Det är därför det är tänkt att ges i "kurer". Jag kan däremot inte tänka mig att det är farligt, för något annat ärn plånboken som du sa, att ge hela tiden.

SaraXX
 
S

Shimba

Sv: Det här med "magmedicin"...

*kl*

Proviva innehåller väl också levande bakterier?
Är det någon som vet om långvarig konsumtion av Proviva är negativt på ågot sätt? Tänkte då på allt socker som är i.

Jag gillar tillgängligheten , man kan köpa Proviva var som helst när som helst:)
 
M

maximilia

Sv: Det här med "magmedicin"...

Det är ju ganska mycket socker väl? Jag skulle inte ge det till min, försöker undvika allt socker som går pga headshaking. Men det kan ju knappast vara mer än i betfor och melass, och det ger ju många. Hur mycket proviva skulle man behöva ge då?

Är det någon som vet om det är levande bakterier i alla sorter? Alltså Probimin och Mikrobalans oxå? Ska kolla på burkarna om det står nåt. För i såna fall är det väl ganska meningslöst att ge det hela tiden, som jag gör?
 
Sv: Det här med "magmedicin"...

Jag gav själv mikrobalans under en period då en av våra hästar var dålig i magen. Enligt min vet skulle jag göra något roligare för pengarna, h*n tyckte det var onödigt att ge hästen sådant om man "inte behöver".
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5536 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok Så blev det äntligen dags för höstens ridweekend som jag sett fram emot med spänning! Jag skulle åka till ett ställe jag aldrig varit på...
Svar
0
· Visningar
243
Hästvård Köpte en ungponny i slutet av sommaren, då var den helt normal i magen och gick på bete. Vi stallade in samband med detta och hästen...
Svar
19
· Visningar
1 702
C
Hundhälsa Hej! Jag vill dela med mig av mina erfarenheter så det kan hjälpa andra. Jag har en snart 11 år gammal schäfertik som haft problem...
2
Svar
26
· Visningar
13 475
S
Hästvård Hej! Jag har ett sto på drygt tre år som vi kan kalla Julia. Jag har haft henne sedan hon var ungefär nio månader. Sedan i princip...
2
Svar
25
· Visningar
4 647

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CXXXV
  • Det var bättre förr
  • Dejtingtråden 32

Hund, Katt, Andra Djur

  • Ensamhetsträning…
  • Ledsen hund

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp