Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

dominant i hagen

C

Colonels_king

Min häst är en valack och han är väldigt dominant i hagen, han har fått byta hage flera gånger på grund av stallägare som inte accepterat att han är dominant. Han har nu även fått byta sommarhage för att det var någon som klagade på att han hade bitit hennes häst.

King är ALDRIG elak mot andra hästar, unghästar och ston rör han inte ( såvida de inte leker) men när det kommer en dominant valack till så tänder king till och talar om att han bestämmer. men han är inte den som biter först, han tar stryk och talar sen om att han bestämmer oftast behöver han bara stå kvar och strunta i den andra hästen. Han är som sagt väldigt stryktålig.
Vad gör man egentligen i en sådan här situation, är det någon mer än jag som känner en klump i magen varje gång man åker till stallet för att rida hästen, för att han kanske har bitit någon?

King är inte den vackraste hästen helelr, han har fullt med sparkskador och bitmärken men jag har inte sagt ett ljud om det eftersom hästar är hästar och de måste få göra upp.

Jag har snart gett upp hoppet om att det finns några vettiga personer kvar som faktiskt inser att hästen inte är en porslinsfigur.

King är annars en jättetrevlig häst han är aldrig sur på något!

Vad skulle ni göra i min situation?:cry:
 
F

funlight

Sv: dominant i hagen

Hej
Har egentligen inte något råd att ge, men har själv en testosteronhög vallack som bestämmer sig för att "köra" med både människor och andra hästar stundtals.

Det jag kan göra är att ta ut och in honom själv så jag slipper få ont imagen för att någon är illa åtgången.
Men jag har nu upptäckt att när han får gå med stona som ej brunstar så är han som ett litet lamm gissa om de sätter honom på plats. Så jag tror att om det bara funkar så fixar hästar hästar bättre, än vi människor fixar hästar, så funkar det så låt hästen gå med andra hästar som är dominanta (utan risk för stora skador naturligtvis) de hjälper dig i alla fall på vägen, det tror i alla fall jag

funlight.. som har en hormonstinn herre som nu fogar sig efter tjejernas regler:banana:
 
C

Colonels_king

Sv: dominant i hagen

jag tar alltid ut och in honom i hagen själv och även när någon annan ibland tar in honom är han som ett lamm, han skulle aldrig göra något mot en människa som leder honom. Jag har uppfostrat honom väldigt bra på det.

Han går bra med ston omd et inte finns några valacker i närheten, han vill ha stona för sig själv
 
M

madrox

Sv: dominant i hagen

Jag kan faktiskt förstå stallägaren för det inte alltid så roligt om ens egen häst bli skadad eller biten..ifall det skulle bli så att man får ta ut vetrinär så är det inte roligt och betala räkning för något som ens egna häst inte har orsakat..hästar är inte gjorda av porslin men det är ju inte bra med osämja i hagen...finns det inte så han kan gå med bara ston så han får ha dem för sig själv?
 
B

Becca85

Sv: dominant i hagen

Eftersom han inte tycker om andra valcker så skulle jag bara låta honom gå med stona. Och säga det när du kommer till ett nytt stall, att din häst går bra ihop med ston inte med valacker.

Det bästa är ju att ha bara ston och bara valacker eller en valack med ston. Annars kan det bli bråk det får man ha i åtanke.

Sen att en häst har fått ett bit märke och att din häst blir ut peka är fel. Hade de en film kamera som filmade när han bet hästen (om det nu inte var någon som såg det). Så tycker inte jag att man kan peka ut en häst och skylla på den. Det kan lika gärna varit någon annan.

Nu fick du lite åsikter av mig och jag hoppas det löser sig för dig. Och stå på dig lite, men det är inte så lätt med en massa knasiga häst människor.

Lycka till
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5536 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Jag har en nybliven 3åring som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med när det kommer till hagsituationen. Han gick tidigare i...
Svar
9
· Visningar
1 203
Gnägg Hej! Tänkte se om det fanns någon kunnig person som har lust att hjälpa mig lite. Jag har min häst i ett stall där hagen nu har blivit...
4 5 6
Svar
117
· Visningar
11 948
Hästmänniskan Ja, nu är det dags att höra om det finns någon här som har erfarenhet av att hyra/äga stall och vad man egentligen ska tänka på. Detta...
Svar
8
· Visningar
1 730
Hästvård Vår häst har en envis liten hälta lokaliserad till höger framhov som visar sig som en "nickning" framförallt vid longering i höger varv...
2
Svar
24
· Visningar
3 513

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kai Ken
  • Valp 2021

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp