Bukefalos 26 år!

Dressyrsadel Diamant!

myfairlady91

Trådstartare
Har hemma en dressyrsadel av märket Diamant å provar på min ena häst. Har aldrig hört talas om märket själv dock.. Är det någon här som vet något om det? Både bra och dåliga saker.. Vad ligger de på för prisnivå? Var tillverkas sadeln? Någon hemsida?
 
I

Iza

Diamant, Edinburgh och Wellington är samma sadel. Tillverkad i England. Det är endast olika återförsäljare i Sverige, därför skiljer namnen.

Om jag inte minns fel så är det Hästbiten som är återförsäljare för Diamant.

Har själv en Edinburgh som är 4 år. Den sadeln är jag mycket nöjd med. När jag köpte den så rådde sadelmakaren mig att inte köpa en för gammal, eftersom de äldre var lite ömtåligare i bommen. Men de ny är helt ok.

Jag betalade 6500,- för min sadel då var den 1 år gammal och superfin.
 
Det är som Iza säger samma sadel som Edinburg och Wellington. Hästbiten säljer Edinburg som är den dyraste av dom. wellington är i mellanprisklassen och Diamant är den billigase av dom. Kan inte svara på om det finns någon skillnad på läderkvalliten mellan sadlarna eller om det är samma.
 
Glömde säga att det just nu finns väldigt många begagnade sadlar av dessa märken till salu om du vill köpa billigar.

Bommen är lite rund så dom passar bäst på hästar som har lite svakig rygg.
 

Liknande trådar

Småbarn Någon som vet om fisher price el ladidas hoppgungor är med ljud på svenska? Ladida är det bra kvalite. Aldrig hört talas om märket innan.
Svar
0
· Visningar
258
Utrustning (Lägger in bilder längst ner) Har haft denna sadeln i ett år nu, vet inte exakt vad den heter men det är någon lippo smart grej i...
2 3 4
Svar
71
· Visningar
5 681
Utrustning Hej! Jag är lite fast i ett träsk med sadlar. Har i dagsläget en sadel från Maxflex som ligger bra på hästen men sätet och kåporna...
2
Svar
27
· Visningar
1 931
Utrustning Hejsan:) jag har ett liten fundering:) jag hade en dåligt passande sadel innan men efter köp av ny som passade bra då så har det inte...
3 4 5
Svar
82
· Visningar
3 957

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Vad är det?
  • Vilken ras passar mig?

Hästrelaterat

  • Micklem träns?
  • Uppdateringstråd

Omröstningar

Upp