Sadlar Dressyrsadel till haflinger

Haflinger89

Trådstartare
Nu är det dags för min min lillhäst att få en egen dressyrsadel. Men jag behöver råd om var jag ska börja leta. Hon är inte alls lik min andra häst i ryggen. Hon är bred, rund, har liten manke och sadelgjordsläge långt fram. Jag har en Thorowgood allround 16,5" xvid som ligger ok på henne men som jag inte alls trivs med och en Santa cruz Celine 16,5" xvid som ser bra ut tills man ska spänna sadelgjorden, stropparna sitter för långt bak för hennes sadelgjordsläge. Celinen åker fram vid ridning 😐 Denna trivs dock jag med.

Jag är lite nyfiken på Taurs egna sadlar, så om någon har erfarenhet av dem så får ni gärna delge det. Annars vet jag typ inte vilka märken/modeller som kan tänkas passa oss.
 
Välkommen till helvetet skämt och sido! 😉 Har själv haflinger och haft innan och hon hade noll manke och rund över ryggen. De dressyrsadlar som ändå låg 98 procent okej på henne var en äldre Globus modell ingen aning och sen hade hon en billigare variant från Hööks som jag fyndade för 1000 lappen sista åren. Min nuvarande känns som de blir lite enklare då han mera högrest och inte lika grov. Och Pappas fru har en sadel från Taur till sin islandshäst, den ser väldigt trevlig ut och som jag förstår de är hon väldigt nöjd med kvalitén. Kommer inte exakt ihåg vad hon gav för den ny men runt 10 tusen.
 
Hade en globus clic dressyr till min haflinger med liknande rygg. Han var inte jättebred så vidd 36 passade bra! Här är en bild på hur han såg ut. Väldigt trevlig sadel enligt mig :)Nu har jag en ännu lite grövre häst, blandras och henne köpte jag en thorowgood t4 cob dressyr. Inte hunnit sitta i den än men den ligger bra. Modell tunna på häst utan manke och i denna kan jag få ännu vidare. Ingen bra bild tyvärr..
 

Haflinger89

Trådstartare
Får ta och kika på Globus clic. Jag tror jag såg att Taur hade den också så jag får väl höra av mig till dem.

En Thorowgood känns inte som ett alternativ då jag ogillar den jag har.

Fler alternativ? Någon som har lite mer att säga om Taur sadlar?
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp