Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Effekt av sadelpadd..?

misan

Trådstartare
Har en sadel som ligger bra på hästen, förutom att den kommer lite nära manken. Inget konstant tryck men den kan komma emot ibland. Jag rider hästen lugnt och inte så ofta (pensionär) så en ny sadel är nog inte aktuellt.. Däremot tänkte jag höra om man kan padda på nåt vis för att få bort det här?
Är inte så hemma på det där.. Om man har en padd så lyfter det väl upp sadeln lite, men å andra sidan blir det mer tyg mellan sadeln och manken.. Så vilket är att föredra, med eller utan nån slags padd?
 
Sv: Effekt av sadelpadd..?

Om du kan padda upp sadeln eller inte beror på varför den trycker på manken. Är sadeln för vid och faller fram på manken kan du använda en padd som är extra uppbyggd fram för att fylla ut sadeln.

Men är det så att hästen helt enkelt har lite för mycket manke för sadeln så finns det nog inte så mycket du kan göra. Om du lägger på en pad så kommer nog manken bara ännu mer i kläm.
En gelepad med utskuren manke kanske kan lyfta upp sadeln lite från manken (under förutsättning att sadeln är tillräckligt bred) men jag har aldrig använt en sån så jag vet inte om det kan fungera.
 
M

MaLu

Sv: Effekt av sadelpadd..?

Jag använder, som Angel sa, en gelpad som är utskyren för manken till en sadel där stoppningen har sjunkit ihop lite sen jag köpte den (ska stoppas om) så att den kommer lite nära manken. Det funkar utmärkt.

Det hjälper ju inte att lägga dit en pad som inte är utskuren för då kommer den bara att bygga upp manken ännu mer och det klämmer ändå.

malu
 

misan

Trådstartare
Sv: Effekt av sadelpadd..?

en gelpad kan nog vara nåt.. ska försöka hitta en begagnad.

det är kanten längst fram på sadeln (ser ut som en slang som följer runt sadeln framtill, kommer inte ihåg vad det heter) som kommer emot ibland. den är lite längre ner än själva sadeln, så innanför den här kanten är det gott om utrymme för manken.

tack för svaren!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5935 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Yepp. Nu behöver jag tips på vilka sadlar som kan vara av intresse. I dagsläget en Bates Caprili CC cair som inte passar alls. Kanar...
Svar
4
· Visningar
649
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Ni som vet vem jag är IRL får gärna hålla det för er själva. Skiter i att ha nåt anonymt nick, jag har ju ändå redan ältat allt detta i...
2
Svar
36
· Visningar
3 478
Hästvård Hej! Jag har ett tolvårigt D-Ponny sto som jag tävlar dressyrklasser på, det finns nog några som sett mina inlägg här på Buke. Jag har...
2
Svar
21
· Visningar
1 999
  • Låst
  • Artikel
Dagbok I oktober 2007 så kom en liten ljusbrun kille med fyra vita tassar hem till mig, fyra månader gammal! :love: Imorgon fyller samma kille...
Svar
6
· Visningar
1 189

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Bästa katträdet/klösmöbeln?
  • Uppdateringstråd nr 24

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp