Bukefalos 25 år!

Nej, den är inte bindande.
Man vill ha den för att se EXAKT vad ngt kommer att kosta.

Den enda den är bindande för är säljaren! För den kan inte ta mer betalt än det den offererat, såvida du inte köper till mer än det du begärt offert på.

På en offert ska ju också helst stå hur länge priset du fått gäller.
Och om det är "fritt X-stad", för står det inte så, kan det tillkomma för frakter.

Men tänk på att kolla om de priser du fått är EXKLUSIVE eller INKLUSIVE moms!
Ofta är priserna som anges exklusive moms, och så står det längst ner "moms tillkommer".
 
C

Cesam

Nej, som sagtvar en pffert är inte bindande för Dig som köpare, enbart för säljaren. Godtager Du däremot offerten så får Du en orderbekräftelse. Och den är bindande för Dig när Du väl skrivit på den.
Som regel kräver då säljaren en viss % av slutsumman vid orderbekräftelse och resterande % innan lastning av materialet t.ex.

En offert begär man från olika ställen, t.ex. om Du är på väg att köpa något "stort" och då begär Du offerter från olika företag som sysslar med samma sak för att jämnföra vem som ger bäst offert. Men det är dock inte alltid = billigast offert = bäst. Man får lusläsa offerten ordentligt och ta det som verkar mest seriöst och som svarar bäst till de krav Du har.
 
G

Garri

Njäe, så länge ni inte har ett avtal, är inget bindande, varken för säljare eller köpare. Går du in i en affär, kan säljaren säga att du inte får köpa, alternativt att det är billigare/dyrare för dig.
Är offerter undantagna från detta?
 
En offert är ett anbud och anbud regleras i Avtalslagen. AvtL. 1 kap. 1 § säger att "anbud om slutande av avtal och svar å sådant anbud vare, efter ty här nedan i 2-9 §§ sägs, bindande för den, som avgivit anbudet eller svaret".
Det betyder att den som ger ett anbud, offert eller annat, är bunden av det anbudet till svarstiden gått ut. Vid muntliga anbud måste svar ges på en gång.

Går du in i en affär och erbjuder dig att ge 25 spänn för en pryl så är det du som är anbudsgivare och det står affärsinnehavaren fritt att svara ja eller nej.
Begär du in en offert är det företaget som ger offerten som är anbudsgivare.
 
C

Cesam

Jag håller som bäst på med offerter och orderbekräftelse, då jag skall bygga stall.
I och med jag accepterat företagets offert, så får jag en orderbekräftelse, som är bindande både för mig och för företaget i och med den är påskriven. Annars kan ju jag ändra mig eller företaget ändra sig hux flux och det går ju inte!
Se f.ö. Jadiza's inlägg....
 

fejko

Trådstartare
Jag har anlitat hantverkare som ska fixa mitt badrum. De skulle ha börjat i mitten av augusti men har inte börjat ännu :( Och jag ska flytta in 1:a september. Nu funderar jag på att byta ut dem ...
 

Lovisaleonora

Moderator
Offerten i sig är, som andra påpekat, bindande för offertgivaren. Oftast står det angivet i offerten hur länge priset gäller. Är man som köpare intresserad av offerten sluter man ett avtal som är bindande för bägge parter.

Frågan i det här fallet är väl snarast vad avtalet säger?
 
OBS! Denna tråd fick sitt senaste inlägg för 19 år sedan.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Ekonomi&Juridik Ni som importerat från södra Spanien till mellersta Sverige, vad har det kostat på ett ungefär? Har kollat på några transportföretag men...
Svar
1
· Visningar
555
Övr.Hund Blir tokig i denna djungel. Någon här som har en berlingo multispace (jag har årsmodell 2018) och dubbelbur till stor hund. Har...
Svar
0
· Visningar
216
  • Artikel
Hästnyheter För ungefär fyra år sedan beslutade Borlänge kommun om ett nytt ridcenter vid Dalatravet, men offerterna var för dyra.
Svar
7
· Visningar
842
Hästmänniskan Hej! Nu har jag spånat i flera år på att skaffa häst och har spenderat en hel del tid på hästnet bl a. I början var jag endast inne på...
Svar
1
· Visningar
447

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Är ni i skogen under älgjakten?
  • Vårföräldrar 2022
  • Bara massa tankar

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Hjälmdjungel
  • Dressyrsnack 15

Omröstningar

Upp