Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Erfarenheter av vrickning..

Z

Zeena

Min unghäst trampade av sig sin framsko i samband med racing i hagen. Detta var för 9 dagar sedan. Hältan på frambenet kom först efter ett dygn men han gick i sjukhage det dygnet eftersom han också ramlat och slagit i HB knä. Han blev sämre för var dag, sämst dag 3, sedan vände det och blev bättre och bättre. Han har stått i sjukhage och där är han lugn!
Dag 7 var jag på klinik och han var inte halt innan veterinären böjde, men vid böjning haltade han och hältan höll i sig ett par vändor. Inget synligt på röntgen men en svullnad o galla.
Från början var han varm i hoven men det är han inte nu.
Läste lite trådar där hästar med vrickning varit skadade i 6 mån upp till ett år!
Vad tror ni, hur lång läkperiod har ni haft på liknande symptom. Skall tillbaka dag 14 , hoppas jag kan släppa på bete då!
 
Sv: Erfarenheter av vrickning..

min unghäst har vrickad sig 2ggr. första gången stod hon i box/sjukhage 6 veckor och andra gången 4 veckor. hon var lindad dygnet runt med back on track och vid ev promenader lindades hon istället med stödbandage. sedan var det långsam igångsättning med stödbandage. hon är idag helt bra. naturligtvis beror det på hur grav vrickningen är. det viktigaste är att leden fått stabilisera sig ordentligt så hästen inte stukar upp den igen.
lycka till med din häst!
 
H

hillevie

Sv: Erfarenheter av vrickning..

mitt halvblod vrickade sig i hagen en gång när han va unghäst. det tog ca. 3 mån. innan det va utläkt. det va sjukhage som gällde under den tiden.(hade oxå stödbandage på mesta tiden)
 
A

Allyxandria

Sv: Erfarenheter av vrickning..

Min ponny vrickade sin hovled för tre år sedan och det läkte aldrig. Hon var hos hältspecialister flera gånger och röntgades och behandlades. Hon stod i boxvila länge, sedan i sjukhage, sedan fick jag börja skritta på henne. Hon hade inlindat ben och hovled, och när det togs av masserade jag henne med Zoon på hovleden. Veterinärerna sa "hon är nog frisk nu" när dom kom hem till stallet en gång, för att titta på en annan häst där. Men hon blev aldrig frisk. Hon haltar fortfarande när hon travar, och ibland blir hon jättehalt på vintern när det är halt. Det verkar som om hon inte kan bli bra, så vi kör inte iväg med henne på fler behandlingar. Det kostar hur mycket som helst. Det går inte att göra det om man inte har hur mycket pengar som helst :(
 
H

hillevie

Sv: Erfarenheter av vrickning..

men det mesta täcks ju av försäkringen. det är ju synd om hästen om den mer eller mindre alltid är halt - då har den ju bevisligen ont. blir den aldrig bra är det ju en utslagnings orsak, vilket då kanske skulle vara bäst för hästen.
 
A

Allyxandria

Sv: Erfarenheter av vrickning..

Men det dumma var att försäkringen inte tog det, bara för min häst var "för gammal" (18-19 år) och hon var halvförsäkrad. Vi fick inte lov att helförsäkra henne för att hon inte var försäkrad innan vi köpte henne eller något sådant konstigt. Så vi fick betala allt själva. Det blev något på 13.000 för endast besöken hos veterinären. Som vi betalade helt själva...
 
H

hillevie

Sv: Erfarenheter av vrickning..

jo visst koster det (det har nog dom flesta hästägare fått befara :crazy: ). men alternativet till att försöka beh. hästen frisk är ju att ta bort den om den går och är halt mer eller mindre jämt. en häst som haltar har ju uppenbart ont.

min gamla shettis (35 år) blev knivskuren på betet, hon är inte heller försäkrad. jag har vackert fått betala vad det kostat att "lappa ihop" henne vilket inte va billigt. hade det inte funkat ekonomiskt så hade hon ju fått somna in.

även dom andra hästarna har kostat MASSOR när dom skadat sig (trots försäkring). hade förut en försäkring som det va 10 % ovanpå självrisken, det blir en del ur egen ficka om det blir op. och långa klinikvistelser och å.b.
 
Sv: Erfarenheter av vrickning..

Hej.
Stackars häst och stackars dig. En vrickning kan vara allt från lite galla och smärta till en redig ledinflammation. Kan berätta att förr, när man inte alltid hade tillgång till veterinär så var den normala behandlingen av t.e.x kotledsinflammation att hästen leddes i skritt flera timmar per dag. Man skulle alltså inte ställa av den. Nuförtiden kan det vara omöjligt att hinna med att leda hästen så länge så "man tager vad man haver" d.v.s liten utehage.
Anledningen till att man ledde hästarna så länge var att man ville hålla produktionen av ledvätska igång då brosket får sin näring från densamma. Jag är ingen veterinär så vad du ska göra kan jag inte svara på men jag tror inte att det skadar att leda hästen så länge den inte springer. Jag hoppas verkligen att der ordnar sig för er båda. Ha det bra!!! Mvh Ingela.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5347 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Hej! Känns som jag frågat typ alla jag känner för att bara höra hur de tänker om detta, men hör ändå gärna lite mer input/tankar...
Svar
11
· Visningar
710
Hästvård Min häst har just konstaterats ha kotledsinflammation, vänster fram, efter att ha varit "trasig" hela det här året. Och jag är lite...
Svar
16
· Visningar
1 906
Hästvård Varning för långt inlägg, ska försöka fatt mig så kort som möjligt… Inte för att jag vet vad jag vill med min redogörelse, men kanske...
Svar
11
· Visningar
5 281
Hästvård Min lilla tjej som alltid varit "frisk" har all världens trubbel med sin kropp :( Känner på mig att det här kommer bli långt. För just...
Svar
18
· Visningar
2 807

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Ledsen hund
  • Min hund är som förbytt

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp