Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

fälttävlan - dressyr - bett ?? straffpoäng?

E

exima

:banana:
jag undrar om man kan rida med pessoa bett i dressyren på debutant fälttävlan ponny, kan någon förklara det där med straffpoäng på ett enkelt sätt så vore jag tacksam :bump:
 
A

anna_lundsbo

Nej, du får inte ha pessoabett i dressyren.
Läs i TR vilka bett du får ha.
Har du fälttävlanskortet?
När du tar det får du lära dig om straffpoängen.
Men jag kan ju förklara lite kort:

Ta dressyrprocenten och dra ifrån 100.
(tex om du får 64% så blir det -36)
Sedan tar du och multiplicera med 1,5 som är koefficent.
(-36 x 1,5 = 54 straffpoäng)

Sedan får man 4 staff för en rivning i hoppningen och 4 för första stoppet, 8 för andra (om det inte är en *, **, *** för då blir man utesluten). 5 rivningar eller mer än 20 straff gör att man inte får starta terrängen. Tidsfel i hoppningen är 1/påbörjad sek, men räknas inte in de 20 som är begränsningen för terrängstart.

I terrängen får man 20 straff för första stoppet på varje hinder, 40 för andra och uts för tredje på samma hinder. Totalt får man ha 4 stopp sen är man ute.
Tidsfel är 0.4 per påbörjad sek över optimaltiden. I de lägre klasserna får man även 0.4straff/sek om man är snabbare än 15 sek under optimaltiden.
Avfallning = uteslutning både i hoppning och terräng på svenska tävlingar.

Hoppas det klarnar något...
MVH
 
E

exima

****TACK****

Misstänkte att man inte fick ha pessoabett i dressyren.
Jag har inte fälttävlanskortet men in dotter har. Hon var bara 10år när hon tog det alltså för 4 år sedan.. Tror att hon vet bättre än jag men jag vill bara förvissa mig om hur det ligger till.
Vi har ett TR men det är 2 år gammalt reglerna ändras hela tiden, Min dotter skall tävla fälttävlan för första gången nu till helgen 20-21/9 -03 debutant. det skall nog gå bra ( hoppas jag) hon tävlar ju i normala fall MSVB med sina ponnier så rutinen finns.
***TACK IGEN*** :idea:
 
D

Desiree_s

Om ditt TR är två år gammalt bör du omgående köpa det nya som kom i år. Det är MASSOR med ändringar, så för din egen och din dotters skull så borde ni läsa igenom det innan helgen. Ett litet tips bara. :)
 
hejsan!

har dom gjort om straffräkningen för dressyren??
förut va d ju så att man tog max poängen minus d man fick x 0.6 och du får straffpoängen.
ska tävla för fösrta gången sen 1½ år tebax oom 2 veckor så läre nog införskaffa d nya TR..
Kram
 
E

exima

Deu är sant allt ändras hela tiden, förstår inte riktigt varför, svårt nog som det är tycker jag....

Nu skall jag gå iväg och köpa TR (det nya) lika bra så,
Tack igen till er som svarat är mycket tacksam!!! :banana:
 
A

anna_lundsbo

Hej!
Dressyrpoängen räknas enl nytt system, samma som det intenationella. Tanken är att spinnet från bästa till sämsta ryttaren ska bli mindre.
Hoppfelen är även dom mer likt de internationella. Det blir ju lättare att hålla ordning på reglerna för oss som rider båda delar.
MVH
 
Fast på de två tävlingatr jag varit på iår har de visserligen ändrat på hoppoängen till samma som vanlig hoppning men dressyrpoängen är detsamma som tidigare dvs (max-den erhållna) *0.6, inte så bra för mig...
 
A

anna_lundsbo

Hoppningens straff är ju i stort sett som "vanlig" hoppning. Lokala regler (utsluten vid 3:e olydnaden) upp till 1,10 klass och regionala bedömningen (uts vid 2:a) i "stjärn"klasserna.
 
Japp, fast det var det inte tidigare, då var det 5 straff för riving, 10 för första stoppet och 20 för andra, iom att de ändrat straffen för hoppningen men har kvar det gamla för dressyren så har ju hoppningen fått betydligt mindre betydeles för slutresultatet. Jag ska erkänna att jag har lite dåligkoll på poängräkningen nu, har varit snål och inte köpt nya TR (räknar med en ny tryckning till nyår då det ju var rätt mycket fel i de nya) så den nya straffberäkningen har ajg itne hört talas om och den ahr inte helelr tillämpats på de tävlingar jag varit på.
 
E

exima

VILL BARA TALA OM ATT TÄVLINGEN GICK JÄTTE BRA HON BLEV 4:A & 5:A. KLARARDE TERRÄNGEN GALANT ! :)
 
F

fio

??? vadå 4 OCH 5a???? , man får bara EN placering i fälttävlan när ALLA 3 momenten har ridits!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6482 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Utrustning Långt inlägg! Vår ponny är rätt känslig i munnen. När vi köpte henne i februari förra året så kollades hon och åtgärdades i munnen av...
2
Svar
31
· Visningar
1 297
Fälttävlan Hej Jag undrar hur högt ponny EM i fälttävlan går typ i hoppningen och terrängen Och sen hur ett dressyr program ser ut PS detta e för...
Svar
1
· Visningar
978
Tävling Hej! Mitt namn är Astrid Tillback. Jag är en tretton, snart 14-årig hästtjej. Jag har stora ambitioner och vill inget hellre än att...
2
Svar
23
· Visningar
1 332
Utrustning Har en ponny som tydligt visar att han inte trivs med bett. Kollad i munnen av erkänt duktig hästtandläkare men inget konstigt där. Vad...
Svar
4
· Visningar
335

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Säg att du har haft dåligt omdöme
  • Vad gör vi CXXXII
  • Hur farligt är melanom?

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Annonsera mera VI
  • Vibrationer hästtransport

Omröstningar

Upp