Bukefalos 26 år!

fasta hinder.

S

strumpan

Har några frågor angående fälttävlan.
1: Kan vilken hästras som helst utföra fälttävlan?
2: Hur pass höga är hindren?
3: Varför är dom fasta?
4: finns fälttävlan med små hinder,och inte så farliga?
 
1: Jajamän!
2: Debutant häst - 90 cm, debutant ponny (alla kat.) - 70 cm. Sedan ökar det ju...
3: För att hästen redan visat sin hoppning (ska dagen efter om det är 3-dagars) på banhoppningshinder. Fälttävlan "kommer" ju ifrån militärens "test" av hästarna och då var de ju bla tvungna att på ett säker sätt ta sig fram ute i terrängen över staket osv och de går ju inte att slå ned.
4: Ingen fälttävlan är farlig i sig, det beror helt på ryttaren och hästens lämplighet och förutsättningar, träning osv. Det finns dock "hunting" där även hästar kan gå på 70 cm hinder (ingen dressyr eller banhoppning heller, bara terrängen), vet dock inte något mer om det.
 
hunting är 'farligare' än fälttävlan eftersom terrängen där inte föregås av ett 'lämplighetstest' av ekipaget (dressyr+banhoppning)

däremot finns terränghoppning - man rider en 'terrängbana' bestående av 'vanliga lösa banhoppningshinder'. inte en särskilt vanlig tävlingsform, men jag har startat ett par stycken iaf.
 
R

Ryttarsmurfen

Var har du lyckats hitta sådana. Var själv med i trollhättan i år. Det är den enda jag har hittat o jag o pållen stortrivdes o vill gärna ge oss ut på flera sådana.
Snälla ge mig tips på klubbar som ordnar dessa roliga hoppningar!
 
S

spatte

1.i stortset kan alla raser tävla i fälttävlan men helst så vill man ha en liten,kvick,smidig och klok häst.Ett bra val äe fullblo eller halvblod.
2.Hindrenas höjd beror på i vilken klass du rider men i debutant för häst är ca 90cm.
3.Det finns olika teorier på varför hindrena är fasta men det är antagligen för att det ska vara mer naturligt för hästarna att hoppa dom.
4.Det beror på om du har ponny eller häst.Debutant hindrena är inte höga och inte farliga men det du ska tänka på är att slutar du att använda och rida med huvudet någon sekun räcker så blir alla hinder farliga :devil: :cool:
 

Liknande trådar

Fritid Det här är en spinoff på en sak jag läste här och som hänger ihop med något jag själv brottas lite med. Jag har en dröm, ett...
4 5 6
Svar
101
· Visningar
4 152
Hoppning Hej, har alltid haft detta problem med min ponny nu när jag tänker efter, jag tvekar bara lite och inte lika illa som jag gjorde förut...
Svar
0
· Visningar
449
Hundträning Hej! Ni med dobermann - låter ni de hoppa mot människor? Det finns anhöriga till mig som köpt en dobermann som snart är 1,5 år. Hunden...
2
Svar
27
· Visningar
1 713
Trav I och med att 'Folkets Häst' – Night Brodde – blivit sista hästen in i det sexton hästar stora fältet och spåren är lottade så känner...
Svar
17
· Visningar
435

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Behöver lite stöd
  • Hjälp jag har autism
  • Ta sig från Sturup till Malmö C

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack #9
  • Kattbilder #7

Hästrelaterat

  • Dräktiga ston 2021/2022
  • Föl 2022

Omröstningar

  • Bästa läderbalsamet
Upp