Bukefalos 25 år!

fasta hinder.

S

strumpan

Har några frågor angående fälttävlan.
1: Kan vilken hästras som helst utföra fälttävlan?
2: Hur pass höga är hindren?
3: Varför är dom fasta?
4: finns fälttävlan med små hinder,och inte så farliga?
 
1: Jajamän!
2: Debutant häst - 90 cm, debutant ponny (alla kat.) - 70 cm. Sedan ökar det ju...
3: För att hästen redan visat sin hoppning (ska dagen efter om det är 3-dagars) på banhoppningshinder. Fälttävlan "kommer" ju ifrån militärens "test" av hästarna och då var de ju bla tvungna att på ett säker sätt ta sig fram ute i terrängen över staket osv och de går ju inte att slå ned.
4: Ingen fälttävlan är farlig i sig, det beror helt på ryttaren och hästens lämplighet och förutsättningar, träning osv. Det finns dock "hunting" där även hästar kan gå på 70 cm hinder (ingen dressyr eller banhoppning heller, bara terrängen), vet dock inte något mer om det.
 
hunting är 'farligare' än fälttävlan eftersom terrängen där inte föregås av ett 'lämplighetstest' av ekipaget (dressyr+banhoppning)

däremot finns terränghoppning - man rider en 'terrängbana' bestående av 'vanliga lösa banhoppningshinder'. inte en särskilt vanlig tävlingsform, men jag har startat ett par stycken iaf.
 
R

Ryttarsmurfen

Var har du lyckats hitta sådana. Var själv med i trollhättan i år. Det är den enda jag har hittat o jag o pållen stortrivdes o vill gärna ge oss ut på flera sådana.
Snälla ge mig tips på klubbar som ordnar dessa roliga hoppningar!
 
S

spatte

1.i stortset kan alla raser tävla i fälttävlan men helst så vill man ha en liten,kvick,smidig och klok häst.Ett bra val äe fullblo eller halvblod.
2.Hindrenas höjd beror på i vilken klass du rider men i debutant för häst är ca 90cm.
3.Det finns olika teorier på varför hindrena är fasta men det är antagligen för att det ska vara mer naturligt för hästarna att hoppa dom.
4.Det beror på om du har ponny eller häst.Debutant hindrena är inte höga och inte farliga men det du ska tänka på är att slutar du att använda och rida med huvudet någon sekun räcker så blir alla hinder farliga :devil: :cool:
 

Liknande trådar

Utrustning Hej! Jag har lite frågor angående Robin hood elite då den ser rimlig ut att kunna passa ponny :D,jag har en annan tråd med bilder på...
Svar
0
· Visningar
101
Utrustning Hej. Köpte stigläder för ett tag sedan, men har två frågor. 1, finns det någon viktgräns på dessa stigläder(lägger in bilf)? Jag har...
Svar
3
· Visningar
368
Hästvård Hej! För ca 3 månader sedan hittade jag min häst helt förstörd i hagen. Höger framben , ca 10-15 cm från knät mot bogen var det ett...
Svar
18
· Visningar
1 149
Kropp&Själ Det har i ca 1,5 år varit massor av problem med mig, saker som att jag fått svårt med balansen, avståndsbedömning, feber som kommer och...
2 3 4
Svar
79
· Visningar
6 861

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Annonsera mera hundar
  • Kattlucksproblem

Hästrelaterat

  • Träckprov nu?
  • Sår som aldrig läker

Omröstningar

Upp