Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Feber eller inte feber?

S

Sannanas

Det råder så himla många olika åsikter om hur en normal temp ska vara.
Vad tycker ni? Morgon resp. kvällstemp?
Min pålla verkade trött i morse så jag tempade henne, 38.5 och det tycker jag är feber men många på stallet tyckte att det var väl inget.
Vad tycker ni? Hennes temp brukar ligga mellan 37 och 38.
Men för att vara morgon temp tycker jag det är lite högt.
Sanna
 
Tempen är ju väldigt individuell, det finns hästar som har normaltemp under 37, och dom som har 38...iditt fall så har nog hästen lite förhöjd temp om det är morgontempen du tagit..
 
Som martha säger så är det ju väldigt individuellt. De säkraste sättet är ju att ta ut en temperaturkurva på sin häst, då vet du ju när hästen är över den normala kurvan. Men du säger ju själv att hästen brukar ha mellan 37 och 38, då borde ju 38,5 vara något förhöjd temeperatur, speciellt om du tar på morgonen. Jag tycker att man alltid ska ta på morgonen, tar man direkt från utegång i hagen kan man ju få väldigt varierande resultat, om man mäter på tiondelarna.
 
Ja och har man då en häst med 37.5 som normaltemp så har ju den feber vid 38.5 till skillnad från hästen som har 38.5 som normaltemp.

Hur man än gör kommer man inte ifrån att tempa sin egen häst regelbundet så att man vet.
 
Hur man än gör kommer man inte ifrån att tempa sin egen häst regelbundet så att man vet.

Precis!! Tempa hasten varje dag, flera ganger under dagen och kolla vad hennes temp ligger pa vid olika tidpunkter. Detta behover ju endast gora tills du hittat ett monster i tempen.

Precis som med manniskor har vi olika temp. Jag ligger normalt pa 36.6 grader, precis innan och under mens ligger jag pa 37 precis. Det ar lika viktigt att halla dej sjalv under koll som din hast.
 
tänk också på att tempen är som lägst tidigt på morgonen och som högst på kvällen. själv har jag 36 grader på morgonen och upp till 37.5 på kvällen. lite skillnad det, men fullt normalt.
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6454 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästvård Först och främst vill jag säga att veterinär är inkopplad och jag väntar på svar från blodprov. Men hon var ganska osäker på vad vi ska...
Svar
18
· Visningar
1 949
Övr.Hund Jag har en omplaceringshund (staffe/blandras) som tros vara 12-14 år gammal. Han är adopterad från Irland och jag vet inget om hans...
2
Svar
29
· Visningar
2 362
Hästvård Gjorde jag rätt?..Mycket långt inlägg..! Min älskade häst finns inte mer, tog jag rätt beslut, jag mår så fruktansvärt dåligt. En i...
2
Svar
26
· Visningar
2 283
Hästvård En häst i stallet var i måndags på träning, helt normal och superpigg som den brukar. Dagen efter var den som vanligt vid lunchen men vi...
Svar
18
· Visningar
3 570

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi del CXXXI
  • Hiss & diss del 3
  • Störiga saker vi stör oss på, del 17

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp