Bukefalos 26 år!

Fladdrar inte mjuk vägg???

J

Jagga

Fortsätter resonemanget från en annan tråd angående mjuka mellanväggar i transporter.
"Fladdrar" inte den mjuka delen av väggen när man kör? Kan tänka mej att detta skulle kunna oroa hästen om det slår emot benen på den.
 
F

Frieser

Nej, vår mellanvägg fladrar inte!jag tycker att den är superbra!
 
B

**BORTTAGEN**

Med mjuk mellanvägg gissar jag att du menar när nedre delen är i plast eller gummi?
Det är en jättebra sak tycker jag, förutsatt att man inte kör två hästar som försöker sparka varandra. Den fladdrar inte alls utan bara hänger där. En jättebra grej om man måste göra iordning hästen i transporten, eller om något skulle hända, man kan ju ta sig in "från sidan".

/Hippo
 
Nej, den är ofta i tjockt gummimaterial. Det är för styvt/tungt för att fladdra men tillåter ändå hästen att bredda sig.
 
P

polly01

Oftast sitter den fast halva vägen och bara typ 20 cm längs ner kan fladdra. Men för att den ska kunna fladdra ska man köra bra fort i kurvorna!
 
Jag hade en boj där den fasta delen av väggen bara var ca 25 cm, resten var gummiduk, ca 1m hög. Fungerade finfint, rörde sig inte alls (provåkte i tom transport för att kolla ventilation och ljudnivå)
 
V

Venka

Sv: Fladdrar inte mjuk vägg???

Nej den fladdrar inte. Den är jätte bra :D
 
S

Sweet

Sv: Fladdrar inte mjuk vägg???

Gudars, detta var ju en tråd från stenåldern som du grävt upp ju! :D
 
P

pussi

Sv: Fladdrar inte mjuk vägg???

Min häst gillar den inte..han trampade ner den medan vi åkte... :crazy: Så det är väl lite från häst till häst om det funkar bra med den..men fladdrar tror jag inte att den gör om man kör däremot kan den nog göra det om hästen kommer åt den vilket min pålle gjorde och blev rädd.. :crazy:
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Jag tänkte att det skulle bli skönt med lite sovmorgon och lugn och ro efter 1.5 veckas jobb på raken. Men nej. Inte ett dugg. Jag går...
Svar
0
· Visningar
324
Kropp & Själ I söndags var jag med om något mycket läskigt och har försökt googla på det men det verkar vara så ovanligt att jag väljer att göra en...
Svar
12
· Visningar
1 826
Anläggning Hej! Jag och min mamma är relativt nya på en lösdrift. För närvarande är det fyra lättfödda hästar som går i lösdriften. Dessa har...
Svar
4
· Visningar
822
Hästmänniskan Hej! Jag har aldrig ägt en häst, utan har varit (och är) medryttare på ett antal hästar. Jag planerar att hyra en häst när jag börjar...
2
Svar
25
· Visningar
2 157

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CLIV
  • När ska man gå tillbaka till jobbet?
  • Vädertråd 2!

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2022
  • Senast tagna bilden XIII

Hästrelaterat

  • Badminton 2022 – snackistråd
  • Sadeltips

Omröstningar

Upp