Bukefalos 25 år!

Fobo transport!

B

**BORTTAGEN**

Är det någon som känner till Fobo, hittar ingen hemsida. Släpet kanske inte tillverkas idag eller om det har bytt namn. Finns det någon som har ett sådant släp, funderar nämligen på att köpa ett.
 
Fobo gick i konkurs för ganska så länge sedan och finns inte längre kvar.
Jag har ett gammalt Fobo-släp från -85 som jag har helrenoverat och är ganska så nöjd med idag. Släpet går väldigt lugnt bakom bilen samt är lite längre och bredar än de flesta enkelaxlade släp.
Jag har själv byggt in ventilation, som knappast kan påstås existera från början. Ny axel, bakläm, golv, draghandske, utvändig lack. Det jag inte har gjort men saknar är riktiga bommar bak, har bara band som stänger för mot baklämmen.
Säg till om du vill ha fler detaljer.
 
Nej, det tror jag inte i alla fall. Hebe brukar vara den transport man kallar Tranes "budgetsläp". Fobo är faktiskt robustare än Trane (tycker jag), i alla fall från motsvarande årgång!
 

Lovisaleonora

Moderator
Har en bekant med Fobosläp, vi diskuterade detta en gång (hans arbetsplats var delägare i Fobo) och han hävdade att hans Fobo minsann var samma som mitt Trane. Vilket jag inte hade anledning att betvivla efter att ha granskat det närmare... (han hade en årsmodell -92, samma som jag har Trane)
 
OK, han kanske har rätt. Jag har försökt att få tag i reservdelar till mitt gamla Fobo, bl a hos Trane men det var inte alls samma format. Dessutom är åtminstone min Fobo (-86) både bredare och längre än Tranes (~00) enaxlade (stallkamrat har Trane).
Jag har dock hört att en annan firma, som jag givetvis inte kommer ihåg namnet på just nu, tog över delar av gamla Fobo när de kånkade. Denna firma gör också släpvagnar. Hjärnsläpp!!!
 
M

Moppe

Jag har varit helnöjd med mitt Fobo-släp hela tiden. Köpte det som nytt -90. Fördelen är ju bla att den är helgalvad även axlen. Nackdelen är att den är mörk innuti men det går ju att ändra på.
Reservdelar finns att få tag på hos en släpvagnsförsäljare utanför Ljungby, Brandt i Lagan, släpvagnsspec tele: 0372-30020. Är det för långt dit så vet han säkert andra som säljer också.
 
Jag är ganska säker på att Fredag har rätt Det är Hebe som är Tranes budgetsläp som ni kallar det och Fobo hör ihop med nuv. REKO-släpen som jag har förstått det. Har själv ett REKO som jag är SUPERNÖJD med!!
 
Jag har ett Fobo av äldre modell -87, när vi köpte den för snart 2 år sedan var den helt totalrenoverad. Golv, väggar, matta, inredning, el samt bromsar var bytta. Gamla ägaren en känd travtränare köpte detta som helt nytt, transporten användes 4-5 gånger i veckan efter det. Han påstod själv att det aldrig varit problem med släpet, orsaken till renoveringen var att golvet var i behov av byte. Sen tillkom resten av bara farten, och det är ju jag inte ledsen över. :banana:
 
Just det, REKO var det som tagit över delar av Fobo när de gick i konkurs!
Vad gäller reservdelar så kan Berndt i Lagan (Ljungby) hjälpa till med en hel del, men han bäställer själv från olika fabrikanter och har ingen egen tillverkning. Han hjälpte mig med en axel till min Fobo-kärra. Jättretrevlig och bra att ha att göra med.
Reko-trailer hade faktiskt en bakläm med nästan exakt samma mått som till min gamla Fobo. Bytte i fjol.
 

Liknande trådar

Utrustning Hej! Jag har idag ett Thule horseliner släp. Måste köpa nytt inom en två års period iaf och läser allt jag kan men hittar inget jag vill...
2
Svar
24
· Visningar
981
Utrustning I höstas byttes golvet på min transport och nu är det dags att fixa till bakluckan. Den behöver rätas upp lite då den bågnat lite och...
Svar
2
· Visningar
292
Utrustning Hej :) Jag har letat tills jag blivit galen på nätet. Nu när det börjat bli mörkare på kvällarna så är det dags att köpa reflextäcke...
Svar
10
· Visningar
498
Utrustning I den bästa av världar kommer jag kunna köpa mig en egen hästtransport inom överskådlig framtid. Det kommer bli något i den lägre...
Svar
0
· Visningar
195

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Favoritstilar och motsatsen!
  • 15
  • Vad gör vi? Del CXLIII

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Vackra vinterord
Upp